Adelsö Hembygdsgård

adelsö hembygdsgård

Adress: Adelsö ringväg 112, 178 92 Adelsö.
Hitta hit kommunalt: Från Brommaplan ta buss 312 mot Adelsö. Åk över färjan med bussen och hoppa av vid hållplats Hembygdsgården.
Hitta hit med bil: Från Brommaplan följ Ekerövägen förbi Ekerö centrum fortsätt förbi Träkvista torg och följ vägen i cirka 25 km till Sjöängen. Ta gratisfärjan över till Adelsö håll vänster mot Adelsö kyrka, efter cirka 2.5 km ta första höger (efter fotbollsplanen) in på Hembygdsgårdens grusparkering. Färjan avgår två gånger i timmen (07 och 37 från Munsö) med två extra avgångar under rusningstrafik.

Adelsö hembygdsgård är vackert belägen på gångavstånd från Adelsö kyrka. Det är en samlingspunkt för bygden. Den har tidigare ägts av kommunen, men från hösten 2008 är den i Adelsö-Munsö församlings ägo.
Adelsö Hembygdsgård har en samlingslokal som hyrs ut till olika samlingar, fester och högtider.

uthyrning

Uthyrning sker till personer boende inom Ekerö pastorat eller föreningar med hemvist inom pastoratet. I samband med förrättning (dop, vigsel, begravning) i någon av pastoratets kyrkor är Adelsö Hembygdsgård tillgänglig för alla.

Uthyrning sker inte till fester som anordnas för personer under 30 år.

Dopkalas 500 kr
Minnesstund 500 kr
Bröllopsfest 2 000 kr
Fest 2 000 kr