Minneslunden i Räpplinge
Foto: Alice Olsson

Att minnas

Nyhet Publicerad

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan lördag och söndag.

Att tända ljus i minnesgudstjänsten

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som stått oss nära. En helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. Anhöriga till dem som mist en nära släkting under året bjuds in till en minnesgudstjänst en av dagarna. Den präglas av stillhet, bön och ljuständning.

Böda kyrka, mot öster

Böda kyrka

Alla helgons dag 4 november kl 18 tillsammans med Nordölands kyrkokör. Kaffe serveras från kl 16.30 vid kyrkan

Högby kyrka

Alla helgons dag 4 november kl 16 tillsammans med Nordölands kyrkokör. Kaffe serveras från kl 14.30 vid kyrkan

Källa kyrka

Källa kyrka

Söndag efter alla helgons dag 5 november kl 16 tillsammans med Trio cantores. Kaffe serveras från kl 14.30 vid kyrkan

Persnäs kyrka

Persnäs kyrka

Fredag 3 november kl 18 tillsammans med Trio cantores. Kaffe serveras från kl 16.30 vid kyrkan

Föra kyrka

Ljuständning för avlidna/ begravda i Föra-Alböke-Löts församling. Alla helgons dag 4 november kl 18 tillsammans med Martinuskören och solister (Alfhild Medelius- violin, Margareta Melz- sopran)

Köping kyrka

Ljuständning för avlidna/ begravda i Köpingsviks församling (Köping, Egby, Bredsättra). Söndag efter alla helgons dag 5 november kl 19 tillsammans med Annette Larsson- flöjt Stilla orgelmusik i Köping kyrka fredag 3 november kl 18.30. Kaffeservering

Borgholm

S:T ELAVI KAPELL Alla helgons dag 4 november kl 16 och kl 18. Hälften av namnen läses på den första gudstjänsten och resterande på den andra. Den anhöriga som vi har som kontaktperson har fått en inbjudan till den aktuella gudstjänsten. Duettsång av Maria Wiström och Elionor Petersson

Ljus

Långlöt kyrka

ljuständning för avlidna/ begravda i Gärdslösa-Långlöt-Runstens församling. Alla helgons dag 4 november kl 16 tillsammans med kyrkokören

Minneslunden i Räpplinge

Räpplinge kyrka

LJuständning för avlidna/ begravda i Räpplinge-Högsrums församling. Alla helgons dag 4 november kl 18 tillsammans med kyrkokören

Stilla orgelmusik 3 november

med kantor Margaretha Lundgren i Föra kyrka kl 17.00 och i Köpings kyrka 18.30

Högby kyrkogård

Gravsmyckningskaffe

Inför Allhelgonahelgen besöker många kyrkogårdarna för att smycka gravarna inför vintern och tända ett ljus. Många kyrkor och kapell står därför öppna och det finns möjlighet till en stunds gemenskap vid kaffeborden eller stillhet i kyrkan.

Gravstenar med tända lyktor och ljus framför.

Allhelgonahelgen

Allhelgona är den tid på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som har lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.