Norra Ölands pastorat

Norra Ölands pastorat Besöksadress: Östra Kyrkogatan 9, 38731 Borgholm Telefon: +46(485)13111 E-post till Norra Ölands pastorat Webbplats

Symfoniorkester på besök

Ekumenisk symfonigudstjänst i Köpings kyrka på lördag 12 augusti kl 18. OBS! Ändrad tid

Orkestern från Pingstkyrkan i Jönköping medverkar i en temagudstjänst tillsammans med prästen Johan Engvall från Svenska kyrkan.

Tidigare annonserad tid är ändrad till kl 18.00
Varmt välkommen!

Läs mer om orkestern här

När kristna i olika kyrkor och samfund träffas och kanske har gemensamma aktiviteter, då kallas det ekumenik.

Religionen – oavsett vilken – är en viktig kraft i många människors liv. När människor med olika religion väljer att göra saker tillsammans, kan vi gemensamt påverka situationer i Sverige och i världen. Vi kan till exempel gemensamt kämpa mot krig och orättvisor, eller förklara varför vi ska ta ansvar för naturen och skapelsen.

När Svenska kyrkan samarbetar med människor av annan tro, innebär det inte att vi förminskar det som är unikt med vår egen kristna tro.