Julspelsgänget 2016: Ingela, Anna, Tina, Ildiko, Johanna, Marie, Susanne, Nikoline och Barbro
Foto: Cathrine Mjöbo

En tidsresa 2000 tillbaka

Nyhet Publicerad

Fler än 600 barn har i år fått uppleva julevangeliet genom bibliska figurer eller drama i församlingsgården.

Grupp efter grupp med glada, förväntansfulla och vetgiriga barn har avlöst varandra i församlingsgården de senaste veckorna. Först kom 225 förstaklassare för att titta och lyssna till julevangeliet gestaltat med bibliska figurer.

En av julscenerna 2016 med bibliska figurer
Foto: Tina Linde

Sedan kom nästan 400 elever i årskurs 2 och 3 för att uppleva en dramatiserad julvandring där de fick diskutera bakning och giftermål med Maria och snickeri med Josef, bli skattskrivna, äta pepparkakor och sjunga en sång för Jesus. Barnen var så engagerade och hade många finurliga frågor och hjälpsamma förslag!

En av initiativtagarna till julvandringen är församlingspedagog Marie Severin.
- Vi vill förmedla varför vi firar jul och inte fastna i tomten och julklappshysteri - det finns en djupare poäng, säger hon.

Marie Severin som den vise Melchior
Marie Severin som den vise Melchior. Foto: Märta Kayser

Församlingsbon och volontären Anna Nord stämmer in:
- Det är därför jag är med i julspelet. Det ger en enorm glädje!

Båda tycker att det är väldigt roligt att engagera sig i julspelet och har varit med under flera år.