Foto: Sensus

Tala film - tala liv

Nyhet Publicerad Ändrad

Många filmer berör existentiella frågor och väcker tankar som behöver bytas med andra. Det vill vi ge utrymme för i vårens satsning på Tala film - tala liv. Torsdagen den 7 april kl 18.00 samt söndagen den 15 maj kl 16.30 bjuder vi in till filmkväll med samtal.

Vi ser en film tillsammans och för därefter ett enkelt samtal i en mindre grupp.  Vi pratar om livet och var och en delar med sig av de tankar och känslor som filmen väckte. Samtalet förs utifrån en känsla, en person och en scen som var och en fastnat för. Vi kommer att tolka filmen ur nya perspektiv när vi låter den personliga upplevelsen och filmens innehåll vara i fokus.

Plats: S:t Staffans församlingsgård.  

7 april kl 18.00 På väg med Miss Daisy

Änkan Daisy som bor i Atlanta kan inte längre köra, så hennes son anlitar den mörkhyade chauffören Hoke. Filmen följer Daisy och Hoke i över tjugo år medan de långsamt bygger en relation som överskrider deras olikheter. Inte mindre än fyra Oscar knep denna mycket charmiga historia, bl a för Bästa film.  

15 maj kl 16.30 En man som heter Ove

59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. En dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg.

Metoden Tala film, tala liv främjar ett fördjupat samtal där var och en delar med sig av de tankar och känslor som filmen väcker. Gruppen ser filmen tillsammans och samtalar därefter i cirka en timma.

Vi använder ett samtalsmaterial framtaget tillsammans med Sensus