Meny

Byttorps kyrka och församlingshem

Byttorps kyrka och församlingshem ligger på Fjällgatan 6.

Byttorps kyrka

Byttorps kyrka invigdes 1965 av biskop Sven Danell och ligger vackert på Ekkullen vid Byttorpssjön eller Kolbränningen som den också kallas. I Byttorps kyrka firar vi vanligtvis gudstjänst varje söndag. För tider se i kalendariet då de kan variera. Kyrkan rymmer 230 personer.  

Byttorps församlingshem

I Byttorps församlingshem bedrivs till exempel olika klubbar (åk 3-7), gemenskapsträffar, körövningar och konfirmandundervisning. Härifrån utgår även pilgrimsvandringar runt Byttorpssjön. I huset finns också ungdomsgården som har öppet två kvällar i veckan, torsdag och fredag. 

Salar för uthyrning
Önskar du hyra en lokal är du välkommen att höra av dig. Observera att det kan vara flera olika sällskap vid samma tillfälle i de olika salarna och det kan hända att man får dela kök. I församlingshemmet får det inte förekomma nötter på grund av allergi. 

Vid bokning av dop, vigsel eller begravning i Svenska kyrkans ordning med en präst från Svenska kyrkan får du låna lokal. För övrig lokaluthyrning kontaktas vaktmästare för mer information och prisuppgift.

Du kommer överens med vaktmästaren vilken tid du har lokalen och eventuellt om du ska låna nyckel. Under lördag, söndag eller helgdag har du lokalen under tiden 10-17 (dock ej tillträde efter kl. 15.00). Städning sker innan hemgång. Förtäring av alkohol är inte tillåtet i Svenska kyrkan i Borås lokaler.

Vi har följande salar:
Mariasalen rymmer 50 personer
Himmelsalen rymmer 30 personer.

Inventarier
Det mesta finns som man kan behöva vid en måltid, till exempel uppläggningsfat, skålar och porslin. Dukar får du ta med dig om du önskar detta. Fråga gärna om du undrar över något. Vi rekommenderar även att du kommer och tittar på lokalen antingen innan du bokar eller någon dag innan du ska ha lokalen.

Bakgrund och historia

Kyrkan är uppförd i så kallat högskoletegel från Mälardalens tegelbruk och ritad av arkitekt R Berg. Altare och dopfunt är tillverkade av röda granitblock. Korfönstret symboliserar "växande" och "levande vatten".

Alla linjer i kyrkan går samman i absiden med altaret i mittpunkt. Skulptören A Runefelt har utfört pelarnas evangelister och korväggens Kristus-gestalt.