Om oss

Alla är välkomna hit. Här finns rum för tro, sökande och tvivel. Kyrkan finns här för dig i din vardag och för de högtidliga tillfällena.

En kvinna lyfter upp sitt blonda hår i nacken för att visa en tatuering som föreställer ett kors.

Vårt uppdrag

Vad ingår i Svenska kyrkan i Borås uppdrag.

Svenska kyrkans värdegrund

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Patrik Ahlberg välkomnar in i kyrkan

Välkommen som medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har funderingar om tron, livet och om vem Gud är. Och för dig som vill engagera dig för rättvisa eller sjunga i kör eller kanske finna ro i en hektisk vardag. Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Gör en insats

Bidra till att göra andra människors liv bättre.

Boråsvy

Kyrkor och församlingshem

Förutom huvudkyrkorna Brämhult, Caroli och Gustav Adolf i Borås, finns i församlingarna stadsdelskyrkorna Byttorp, Dammsvedjan, Hässleholmen och Sjöbo. Här kan du läsa mer om dem.

Cirkeln, kv. Skogsnävan

Kyrkogårdar

Borås pastorat ansvarar för drift och skötsel av Borås kyrko- och griftegårdar samt krematorium och begravningskapell.

Prästen pekar upp mot himlen

Styrning och organisation för Borås pastorat

Hur är Svenska kyrkan i Borås organiserad och hur styrs den?

Birger Forell, Boråsprästen som grundade en tysk stad

Svenska kyrkan i Borås vill hedra Birger Forells minne genom att fortsätta arbeta i hans anda.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst, har du frågor om gravar eller undrar något om Svenska kyrkan i Borås verksamhet?

Så behandlar vi personuppgifter

Svenska kyrkan i Borås välkomnar dataskyddsförordningen, GDPR. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka.