Kyrkogårdar

Borås pastorat ansvarar för drift och skötsel av Borås kyrko- och griftegårdar samt krematorium och begravningskapell.

Eldningsförbud

Borås Kyrkogårdar avråder från att tända ljus vid gravplatserna och minneslundarna med hänvisning till det eldningsförbud som råder i Borås kommun.

Askgravlunden Linnéan

Arbetet med utbyggnaden av askgravlunden Linnéan på S:t Sigfrids griftegård är återigen igång. Där kommer gångvägarna knytas ihop, ytterligare en borg kommer att byggas och fler minnesstenar kommer att resas. Arbetet beräknas vara klart till Alla Helgons dag.

BEGRÄNSAD FRAMKOMLIGHET
Under 2018 sker fjärrvärmearbeten på Gässlösavägen, använd infarten på Jössagatan.

För att komma till krematoriet eller våra kapell följ orange vägvisning.

begravningsplatser

I Borås finns det fem begravningsplatser:

I första hand är dessa avsedda för dem som är folkbokförda inom förvaltningsområdet. Även för andra finns möjlighet att bli gravsatta på dessa begravningsplatser. Kostnaden för detta belastas av respektive folkbokföringsförsamling. Det är begravningslagen som reglerar vår verksamhet för alla oavsett kyrkotillhörighet eller tro.

Du kan läsa mer i vår broschyr:
Begravning & begravningsplatser i Borås

Söker du en gravplats?

På svenskagravar.se kan du söka efter gravplatser.

Söker du ferie- eller säsongsanställning hos oss?

Ansökningsblankett hittar du här

Kontakt begravningsexpedition och gravskötselexpedition