Svenska kyrkan i Borås

Svenska kyrkan i Borås

Välkommen, vare sig du är troende, sökande eller tvivlande. Kyrkan finns här för dig vid de högtidliga tillfällena i livet, men också för dina vardagliga behov.

Välkommen att ringa växeln/bokningscentralen, 033-17 94 00, öppen vardagar mellan kl. 9-12 och kl. 13-16. Annan tid finns jourhavande präst att ringa, skriva och chatta med.

En kristen fasta kan vara att avstå från till exempel tv-tittande, godis, alkohol, kött, Facebook eller något annat. Fastan handlar om att du ska få tid för eftertanke och bön, och tid för att komma närmare Gud.

Fasta - tid för eftertanke

Sista ansökningsdag är senast den 28 februari 2018.

Krematorieassistent, 100 %

Sista ansökningsdag är senast den 28 februari 2018.

Välkommen till kyrkorna i februari!

Det händer i februari

Välkommen till kyrkorna i februari!

När du befinner dig i en utsatt situation är det skönt att veta att någon kan vandra med dig på vägen.

Svenska kyrkan i Borås Diakonicentrum

Vi söker familjehem, faddrar och volontärer, och månadsgivare.

Vill du öppna ditt hem för en tonåring?

Vi söker familjehem, faddrar och volontärer, och månadsgivare.

Köp gåvokortet Hjälpkassen.

Vill du vara med och hjälpa en medmänniska?

Köp gåvokortet Hjälpkassen.

Ett brev från biskop Åke Bonnier om nattvarden

Till glädje, i kärlek bjuden

Ett brev från biskop Åke Bonnier om nattvarden

Två filmer om att våga tala tro med varandra.

Alla tror något. Vågar vi prata om vad vi tror?

Två filmer om att våga tala tro med varandra.

Läs om att följa sin stjärna i senaste numret! Här hittar du också tidigare nummer.

Mellan himmel & jord

Välkommen att bli medlem, Svenska kyrkan är en mötesplats för alla!

Välkommen att bli medlem, Svenska kyrkan är en mötesplats för alla!