Någon sitter på en bänk utomhus. Bredvid ligger några psalmböcker.

Svenska kyrkan i Borås

Välkommen, vare sig du är troende, sökande eller tvivlande. Kyrkan finns här för dig vid de högtidliga tillfällena i livet, men också för dina vardagliga behov.

Präst i svart skjorta bläddrar i psalmbok.

Välkommen till gudstjänst! Gudstjänsterna är alltid öppna för alla.

Drop in-vigsel och dop 11 augusti 2022

Caroli kyrka och församlingshem den 11 augusti kl. 16-19.

Ett kollage av varningsskyltar med Borås som bakgrund.

Var står Borås politiker i klimatfrågan?

Välkommen till ett spännande panelsamtal inför valet! Onsdag den 24 augusti klockan 19:00 i Caroli församlingshem.

Knäppta händer och levande ljus.

Kristen djupmeditation

Meditation kan hjälpa oss att hinna ifatt och att vara närvarande i stunden. Meditation är också ordlös bön och tyst gemenskap.

Ungdomar i vita kåpor.

Här hittar du information om alla konfagrupper 2022–2023.

Pianobasso

Brämhults kyrka 16 augusti 19.00

Musikgudstjänst: Rytmisk parad

Sjöbo kyrka tisdag 16 augusti kl. 18.30.

Sommartoner i kyrkparken: Tranemo Storband

Onsdag 17 augusti kl. 19:00. Sommarfinal med storbandsjazz

Högt kors på grön gräsmatta med röda byggnader i bakgrunden.

Sommargudstjänster på Bovik

Kom och fira gudstjänst och njut av kyrkkaffe ute i det fria! Varje söndag klockan 15.00 under perioden 12 juni – 14 augusti. Ta gärna en av våra bussar dit.

Pianotangenter.

Lunchmusik

Välkommen på lunchmusik i Gustav Adolfs kyrka klockan 12:00 – 12:30 de flesta tisdagar och torsdagar.

Man med hästsvans spelar på kyrkorgel.

Pop på orgel

Många har väntat på att få höra Samuel spela pop i kyrkan. Han har tagit en masterexamen om just popmusik på orgel. Nu har vi chansen, lördag den 27 augusti klockan 16:00 spelar han pop i Caroli kyrka.

Skapelsetid 2022

Från första september till fjärde oktober firar Svenska kyrkan tillsammans med kyrkor och samfund över hela världen Skapelsetid, Season of Creation. Den brinnande busken är symbolen för Skapelsetid 2022.

Jesus avbildad med bibel och regnbågskors

Presenningsikoner - utställning

i Caroli kyrka 2 juli - 28 augusti.

Picknick i kyrkparken

Trött i benen? Behov av att komma ut i solen? Välkommen till Caroli kyrkpark för en picknick.

Kyrkornas matbutik

Välkommen att handla billigt och rädda varor från att slängas.

Klimatkvällar i Gustav Adolfs kyrka

Vi har klimatkvällar på gång i Gustav Adolfs kyrka i höst. Både föreläsningar och utrymme för stillhet och eftertanke. Den 20 september och den 15 november.

Svenska kyrkans flagga vajar mot en blå himmel.

Vi är mer än vad du tror.

Se filmen. Visste du det här om Svenska kyrkan?

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

En hundradel för världen

Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.

Gå på pilgrimsvandring

Att vandra kan vara både ett sätt att meditera och ett sätt att umgås.

Endagsretreat i Byttorps kyrka och församlingshem

Två retreatdagar är på gång i Byttorps kyrka och församlingshem, den 8 oktober och 10 december.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Finska flaggan

Suomenkielinen toiminta

Ruotsin kirkossa puhutaan suomea. Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset toimitetaan suomeksi. Olemme mukana elämän tähtihetkissä mutta myös arjen keskellä ja vaikeina aikoina. Olemme sinua varten.

Ukrainas flagga vajar i vinden.

Stöd från civilsamhället

Många ideella krafter i samhället samlas för att stötta flyktingar från Ukraina. Här finns information även på ukrainska.