Finska flaggan
Foto: IKON

Suomenkielinen toiminta

Ruotsin kirkossa puhutaan suomea. Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset toimitetaan suomeksi. Olemme mukana elämän tähtihetkissä mutta myös arjen keskellä ja vaikeina aikoina. Olemme sinua varten.

KORONARAJOITUSTEN VUOKSI SIIRTYVÄT JUMALANPALVELUKSET NETTIIN www.svenskakyrkan.se/boras. Jumalanpalveluksen voi streamata tai katsoa  jälkeen päin noin viikon verran tiistaista alkaen.

Jumalanpalveluksen voi myös kuulla radiossa alkaen ma 18.1 klo 18.30, Borås Närradio, 92.5 MHz

Tulevat jumalanpalvelukset

su 24. tammikuuta klo 13  Teema  Jeesus herättää uskon

su 7. helmikuuta klo 13,  Kynttilänpäivä Teema  Ilmoituksen valo

su 21. helmikuuta klo 13 Teema Koettelemuksen hetki

Näin sanoo Herra: Katso minun palvelijani, jolle minä annan voiman, minun valittuni, johon olen mieltynyt. Henkeni olen laskenut hänen ylleen, hän tuo oikeuden kansojen keskuuteen.

Ei hän huuda eikä melua, ei kuulu hänen äänensä kaduilla. Murtunutta ruokoa hän ei muserra, lampun hiipuvaa liekkiä hän ei sammuta. Tinkimättä hän toteuttaa oikeuden.

Eikä hän murru, ei himmene hänen liekkinsä, vaan hän saattaa kaikkialla oikeuden voimaan. Hänen opetustaan ikävöivät kaukaiset rannat.

Näin sanoo Jumala, Herra, hän, joka loi taivaan ja levitti sen auki, joka muovasi maan ja kaiken mikä siitä versoo ja antoi sen päällä kulkeville elämän hengen:

Vanhurskaan suunnitelmani mukaan minä, Herra, olen kutsunut sinut. Minä tartun sinun käteesi ja suojelen sinua. Sinut minä asetan toteuttamaan sen liiton, jonka olen tehnyt tämän kansan kanssa kaikkien kansojen valoksi, avaamaan sokeat silmät, päästämään kahlitut vankeudesta, tyrmästä ne, jotka sen pimennossa istuvat.

Jes  42:1-7

Kirkon keskusteluapua

Tarjoamme apua ja tukea kriisissä, sielunhoitokeskusteluja ja keskusteluapua parisuhteen kysymyksissä.
Vastaanotolla toimii diakoneja ja pappeja.
Meillä on vaitiolovelvollisuus. Emme dokumentoi keskusteluja. Keskustelut ovat maksuttomia.
Puhelinvastaaja 033-10 26 40, voit jättää viestin suomenkielellä.

Osoite: Caroli församlingshem, sisäänkäynti Lilla Brännerigatanin puolelta.

Carolin kirkko 350 2019 Foto: Kimmo

kevät 2021, våren 2021 - viikkotoiminta peruttu toistaiseksi pandemian vuoksi

Yhteystiedot / kontaktuppgifter

• Eini Ollilainen, diakoni, 033-179 468, sms 070- 656 16 86,  eini.ollilainen@svenskakyrkan.se
  • Tony Thornberg, kanttori, 033-179 455, sms 070-617 94 05, tony.thornberg@svenskakyrkan.se
  • Soile Nevankari, pappi, 033-179 467 , sms 070-349 94 67, soile.nevankari@svenskakyrkan.se

Olotupa, andrum -  OLOtupa on kiinni toistaiseksi

Olotupa on suomalaisille tarkoitettu tapaamispaikka Carolin seurakuntatalossa

Suomenkieliset toimitukset / förrättningar på finska

Suomenkieliset toimitukset kuten kaste, avioliittoon vihminen tai hautaus voidaan toimittaa suomenkielellä. Ota yhteyttä pappiin tai kirkon kansliaan 033-179 400.

Kuorotoiminta/ körverksamhet on tauolla

Kirkkokuoron yhteyshenkilö Tony Thornberg

Facebook osoite: Ruotsin kirkon suomenkielinen työ Boråsissa

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Yksinäisyys on tämän ajan ongelma, myös suomenkielisten parissa ja moni kaipaa juttukaveria. Borås Besöksverksamhet välittää auttamishaluisia saamaan kontaktin henkilöön, joka kaipaa lähimmäistä ”langan päähän”.

Sinua tarvitaan! Ota yhteyttä diakoniin!

Tarvitsemme myös kirkkoväärtejä. Kirkkoväärti on mukana Jumalanpalveluksissa, Hän toivottaa tulijat tervetulleksi, lukee tekstejä, kerää kolehdin. Jumalanpalveluksen jälkeen meillä on tapana (normaalina aikana) tarjota kirkkokahvit, joista kirkkoväärtit vastavat.

Ota yhteyttä pappiin!

Olotupa Foto: Kimmo