För lite äldre barn

Sugen på pyssel och att träffa nya kompisar? Sugen på drama och lajv? Eller på att göra något med hela familjen? Då finns det något för dig. Alltid gratis för barnen.

Välkommen att delta i våra verksamheter

Hittar du någon verksamhet som du tycker verkar intressant eller som du vill delta i? Då är du varmt välkommen! Hör gärna av dig till respektive kontaktperson om du vill veta mer!

De flesta verksamheter är kostnadsfria. Verksamheter för barn är alltid gratis!

Våren 2023

After school Skälby gård

Mellanmål, pyssel inne och aktiviteter ute. Vi har en lugn stund då vi läser, berättar och samtalar kring en Bibelberättelse.
Plats: Skälby gård
Dag och tid: Torsdagar kl 13-16:30
Termin: 19/1-1/6, ej 18/5
Kontakt: Ulla Maria Persson, ulla-maria.persson@svenskakyrkan.se

After school Sparven

Mellanmål, pyssel inne och aktiviteter ute. Vi har en lugn stund då vi läser, berättar och samtalar.
Plats: Mikaelikyrkan
Dag och tid: Onsdagar kl 14-16:30
Termin: 18/1-7/6
Kontakt: Ulla Maria persson, ulla-maria.persson@svenskakyrkan.se

Barnverksamhet

Plats: Knektgården
Dag och tid: Torsdagar kl 13-15
Termin: 19/1-1/6, ej 2/3, 6/4 och 18/5

Betweenisar

Mellis och aktiviteter för dig som går i årskurs 6 & 7.
Plats: Mariagården-Skultuna
Dag och tid: Måndagar kl 17-19
Termin: 9/1-5/6, ej 27/2 och 8/5
Kontakt: Oskar Lässman, 021-767 74, oskar.lassman@svenskakyrkan.se

Familjekväll

Plats: Tortunagården
Dag och tid: En gång i månaden kl 16-18.
Onsdag 18/1, tisdag 14/2 och onsdag 15/3

FilmDisco klubben för barn 3-10 år

Föräldrar välkomna!
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: Fredagar ojämna veckor kl. 17-19.
Kontakt: Mickaela Sedin, 021-40 38 26, mickaela.sedin@svenskakyrkan.se

Himmel och plättar

Välkommen till Barkarö prästgård på Himmel och plättar. Under kvällen äter vi, umgås, pysslar och pratar om allt mellan himmel och jord.
Plats: Barkarö prästgård
Dag och tid: Torsdagar en gång i månaden kl 17-19
Termin: 26/1, 9/3, 20/4 och 1/6

Kristna kurser och barnverksamhet på persiska

Talar du persiska och vill vara med i en kristen gemenskap där man talar ditt språk? Då är du varmt välkommen till våra farsiaktiviteter som består av kristna kurser, barn- och ungdomsverksamhet, bön, lovsång och sportaktiviteter.
Plats: Bäckbykyrkan
Dag och tid: Torsdagar kl 17-21
Termin: 5/1-29/6
Kontakt: Ali Ataei, 073-697 80 95, aliataei@hotmail.com

Miniorgrupp Duvorna

Kreativ verksamhet för barn i åk 1-3. Vi får leka, pyssla och prata om viktiga och spännande saker utifrån olika teman. Kostnadsfritt.
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: Tisdagar kl 15-17
Termin: 10/1-30/5, ej 28/3 och 4/4
Kontakt: Mickaela Sedin, 021-40 38 26, mickaela.sedin@svenskakyrkan.se

Scouterna

Äventyr, lek och utmaningar både utomhus och inomhus. För barn 8-14 år.
Plats: Bäckbykyrkan
Dag och tid: Tisdagar kl 17:30-19:30
Termin: 7/2-30/5, ej 21/3 och 4/4
Kontakt: Magnus Lennartsson, 021-40 45 68, magnus.m.lennartsson@svenskakyrkan.se

Fatta med Filippos!

Fatta med Filippos riktar sig till barn mellan 4-7 år. Här får de möta den nyfikna buktalardockan Filippos vid tre tillfällen och lära sig mer om varför vi firar påsk. Den fjärde träffen hålls en söndag. Då leder barnen själva en gudstjänst tillsammans med Filippos, prästen Sara Secund och pedagogen Rose-Maria Sten. Självklart är gudstjänsterna öppna för alla.

Pilgrimslufsarna upptäcker naturen tillsammans

Pilgrimslufsarna är en kostnadsfri aktivitet för barn mellan 10-13 år. Upptäck och lär dig mer om naturen och prata om både små och stora frågor runt lägerelden över ett grillat mellis!

Orgelelever

Orgelundervisning för barn och ungdomar.

Pedagogiska program & verksamhet för skolan

För skolor och elever i alla åldrar. Gratis!

Skolan & kyrkan

Varje år möter Svenska kyrkan Västerås elever och lärare i olika sammanhang. Samtliga årskurser kan t ex ta del av verksamhet eller göra studiebesök på olika teman. Verksamheterna är avgiftsfria för skolorna. Svenska kyrkans personal finns även tillgängliga för samtal.