Här finner du glädje, ro och gemenskap. Välkommen till Bua kyrka, Värö kyrka och Stråvalla kyrka.

SOMMARKAFÉ

Välkommen till Bua kyrka och Värö församlingshem för att dela en godsak med nya och gamla vänner. Det serveras kaffe och våfflor.

Andakt vid stranden

Välkommen till en lugn stund ute i Guds skapelse. Vi möts, sjunger och ber tillsammans.

Ljus i kyrka

Morgonbön- Stråvalla kyrka

Börja dagen i en vacker medeltida kyrka. Tisdag 31:e maj 7:e och 14:e juni kl. 9.00. Välkomna

barn går på stenar frälsarkrans

Barn

Vi har flera barngrupper i församlingen som ses varje vecka med mycket skoj och skratt. .

Ungdomar utklädda i kostymer

Ung

Umgås med vänner, samtala om livet, Gud, kärlek och mycket mer.

Vuxen

Välkommen till våra olika grupper.

Några äldre personer sitter vid ett bord och äter soppa och samtalar.

Dagledigträff

Daglediga med program en gång i månaden i Bua kyrka Torsdagar kl. 14:00-16:00           Välkommen att dela gemenskapen!

Någon bär på en skål med soppa.

Sopplunch i Värö församlingshem

Välkommen till god gemenskap med soppa och föredrag. OBS! Anmälan till församlingsexpeditionen tel. 0340-66 00 10

Promenadgrupper

Välkommen att promenera och träffa både gamla och nya vänner. Värö församlingshem - måndagar 10.00-11.00 Bua center - Torsdagar 9.00-10.00 Startar till hösten igen, mer info kommer.

Utomhus

Grävskopa

Ny askgravlund

När du besöker kyrkogården i Värö ser du kanske att ett större markarbete är på gång. Vi anlägger en ny askgravlund på andra sidan bäcken. Det kommer att bli en naturskön minnesplats för stillhet, sorg och eftertanke. Till den nya delen av kyrkogården kommer två broar och tre nya gångar att leda. Planeringen av askgravlunden är framtagen av landskapsarkitekt Hanna Ahlström Isaksson i samarbete med kyrkorådet.

Vaktmästare pekar på nyanlagt solcellspark

Solcellspark

Guds skapelse, vår natur och miljö är något fantastiskt vi har fått i uppdrag av Gud att ta hand om. Ett sätt att göra detta är att sänka våra utsläpp i naturen.

Jourhavande präst pratar i mobiltelefon med bibeln uppslagen framför sig.

Välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till expedition och personal.

Församlingbladet "Ljuspunkten"

Här kan du läsa vad som är på gång i församlingen.

En flicka tänder ett ljus i en ljuskrona.

Dop, konfirmation och bröllop

Svenska kyrkan har traditioner för livets alla händelser som att välkomna det nya barnet, att visa våra ungdomar att de är värdefulla och viktiga och att två älskande för avge kärlekslöften till varandra.

Kören som sjunger Gloria av Vivaldi

Välkommen till någon av våra körer eller musikgudstjänster.

Hjälpkassan

Behöver du hjälp för att klara tillfälliga oförutsedda utgifter?

Någon sitter vid ett skrivbord och arbetar på sin laptop.

Så behandlar Värö-Stråvalla församlingen dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Värö-Stråvalla församlings hantering av dina personuppgifter.