Här finner du glädje, ro och gemenskap. Välkommen till Bua kyrka, Värö kyrka och Stråvalla kyrka.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Stråkafton "Spelglädje"

Rutinerade stråkmusiker från Göteborg samlas i Bua för en kammarmusikdag.

Afternoon Tea

Varmt välkommen till vår stora insats för årets fasteaktion. Du kan förvänta dig en musikfylld eftermiddag med lotteri, försäljning av bröd och servering av fika.

barn går på stenar frälsarkrans

Välkommen till församlingens verksamheter för barn.

Ungdomar utklädda i kostymer

Ung

Här kan du läsa om konfirmation i församlingen.

Vuxen

Välkommen till någon av församlingens verksamheter för vuxna.

Utomhus

Ny askgravlund

När du besöker kyrkogården i Värö ser du kanske att ett större markarbete är på gång. Vi anlägger en ny askgravlund på andra sidan bäcken. Det kommer att bli en naturskön minnesplats för stillhet, sorg och eftertanke.

Vaktmästare pekar på nyanlagt solcellspark

Solcellspark

Guds skapelse, vår natur och miljö är något fantastiskt vi har fått i uppdrag av Gud att ta hand om. Ett sätt att göra det på är att sänka våra utsläpp i naturen.

Ideella uppdrag

Församlingens gudstjänster och verksamheter bärs i hög grad upp av församlingsbor som ger av sin tid och kraft. Vill du göra en insats?

En flicka tänder ett ljus i en ljuskrona.

Dop, konfirmation och bröllop

Svenska kyrkan har traditioner för livets alla händelser som att välkomna det nya barnet, att visa våra ungdomar att de är värdefulla och viktiga och att två älskande för avge kärlekslöften till varandra.

Ljuspunkten

Fyra gånger om året kommer vårt församlingsblad Ljuspunkten ut i samarbete med Equmeniakyrkan i Värö och Pingstkyrkan i Bua. Här kan du läsa det senaste numret.

Någon sitter vid ett skrivbord och arbetar på sin laptop.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.