Värö-Stråvalla församling Besöks- och postadress: Värö 17, 43265 Väröbacka Telefon: +46(340)660010 E-post till Värö-Stråvalla församling

Välkommen till dop i någon av våra tre kyrkor.

Välkommen till livet!

Vill du döpa ditt barn? Är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest för att fira att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan döper både barn och vuxna
Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Vi har tre olika kyrkor som alla passar lika bra till dop. Bua, Värö och Stråvalla. Dopet sker i någon av söndagens gudstjänster. Om ni vill finns det även möjlighet att låna lokal till ett dopkaffe efteråt. Det är gratis för församlingsbor och kostar 500:- om ni bor på annan plats.

Lokalerna som finns är, församlingshemmet i Värö, församlingssalen i Bua eller kyrkstugan i Stråvalla.

Vi har även dopklänningar för utlåning.

Boka dop

Du bokar in tid för dop genom att höra av dig till kyrkoexpeditionen, tfn: 0340-66 00 10 eller skicka ett e-postmeddelande till: varo.pastorat@svenskakyrkan.se