Dop

Vi är mycket glada över att det är många som väljer att låta döpa sina barn i vår församling. Dopet är vägen in i kyrkan och något som sker en gång i en människas liv.

Välkommen till livet!

Dopet är vägen in i kyrkan och något som sker en gång i en människas liv. Samtidigt har dopet betydelse för hela livsvägen: Varje dag får den som döpts leva i sitt dop och gå genom död till liv, från ofrihet till frihet. Genom dopet har människan fått Guds nåd, en nåd som bär henne hela livet och genom döden.

I Svenska kyrkan döper vi både stora och små. Vanligast är att dopbarnet är några månader gammalt.

Här i Värö, Bua och Stråvalla sker dopen vanligtvis i någon av våra gudstjänster. Dopgudstjänsten är en enklare gudstjänst där dopet på ett tydligare sätt hamnar i fokus. Är du intresserad av att veta mer hör gärna av dig till kyrkoherde Rasmus Lindén, tfn: 0340-66 98 53.

En del väljer att ha dopkalas i någon av våra lokaler; församlingshemmet i Värö, församlingssalen i Bua eller kyrkstugan i Stråvalla. Det kostar 200 kr för församlingsbor och 500 kr för icke församlingsbor att låna lokal för dopkaffe. Vi har även dopklänningar för utlåning.

Innan dopet, vanligtvis någon vecka innan, har man ett dopsamtal med prästen.

Boka dop

Du bokar in tid för dop genom att höra av dig till kyrkoexpeditionen, tfn: 0340-66 00 10 eller skicka ett e-postmeddelande till: varo.pastorat@svenskakyrkan.se