Bröllop

En vigsel är ett sätt att visa för varandra, sina vänner och Gud att ni vill leva tillsammans. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut.

Underbara är dina verk, Herre vår Gud, underbart har du skapat man och kvinna. Av din kärlek lever vi. Dig vill vi prisa för livet som oupphörligt förnyas

Med den bönen inleds vigselgudstjänsten. Vigseln är kyrkans sätt att hjälpa människor att leva i en trofast, livslång relation. I gudstjänsten ger kvinnan och mannen sina äktenskapslöften offentligt inför Gud, varandra och församlingen.

En vigsel kan se ut på många sätt. En del väljer att vigas i det stora sammanhanget med många gäster. En del väljer istället  en enkel vigsel med få gäster eller enbart vittnen närvarande.

Boka vigsel

Du bokar in tid för vigsel genom att höra av dig till kyrkoexpeditionen, tfn: 0340-66 00 10 eller via e-post .

Inför vigseln har man alltid ett vigselsamtal med prästen.

Rasmus Lindén

Katharina Hansson