Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Konfirmation

Vem är jag? Duger jag? Finns Gud? Kan man få bönesvar? Vad är egentligen meningen med allt? Kan man förlåta allt? Under din tid som konfirmand är det du och dina funderingar som är viktigast

GÅR DU I 8: AN OCH ÄR NYFIKEN PÅ KONFIRMATION?

Konfirmationen handlar om vem du är och vad du funderar på om det här med livet och Gud. Det är ett år fyllt av upplevelser och gemenskap där vi kommer att åka på läger, samtala och diskutera, se på film, ha andakter, leka och fika tillsammans.

Det kostar ingenting och du är välkommen att konfirmera dig oavsett dina förutsättningar. Vill du hänga med på höstens konfirmandäventyr? I så fall finns det två grupper att välja mellan…

 

Terminsgruppen som startar söndagen den 16 september i Värö församlingshem.

Vi träffas mellan klockan 14:00 och 16:00 varannan söndag i Värö församlingshem och åker på två läger tillsammans under året.

Konfirmationen blir det den 9 juni 2019.

 Eller

 Onsdagsgruppen som startar onsdagen den 12 september i Värö församlingshem.

Vi träffas kl. 16:30-18:30 varannan onsdag i Värö församlingshem. Vi åker inte på läger under hösten men våren avslutar vi med att åka på en resa tillsammans ut i Europa.

Konfirmationen blir det den 26 maj 2019

 

Friluftsgruppen

Gruppen startar den 30 juni i Värö församlingshem. Friluftsgruppen träffas två veckor under sommaren. Detta är en grupp för dig som gillar att vara ute i skog och mark. Vi har vår konfirmationsläsning ute i naturen och fiskar, badar, lagar mat över öppen eld och pratar om livet och Gud och tron ute på fjäll och inne i skogen. Inga förkunskaper krävs utan allt görs med erfarna vuxna och ledare och nivån läggs upp helt efter gruppens behov.

Konfirmationen blir den 14 juli 11.00 i Värö kyrka

Välkommen med din anmälan till Konfirmation 2018/2019 senast den 10 september till barn- och ungdomspräst Katharina Hansson.

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Vid din tid som konfirmand får du en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra! 

Kontakta mig

Katharina Hansson

Katharina Hansson

Värö-Stråvalla församling

Komminister

Johan Eriksson

Johan Eriksson

Värö-Stråvalla församling

Församlingsassistent

Mer om Johan Eriksson

Arbetar 50% från 27 augusti till juni 2019