Konfirmation

Vem är jag? Duger jag? Finns Gud? Kan man få bönesvar? Vad är egentligen meningen med allt? Kan man förlåta allt? Under din tid som konfirmand är det du och dina funderingar som är viktigast

Välkomna på föräldramöte i Värö församlingshem onsdagen den 6 september kl 17.00-18.00.

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Vid din tid som konfirmand får du en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra!

1. Att konfirmera sig… Vad är det?
Att konfirmera sig, vad är det? Konfirmationen handlar om vem du är och vad du funderar på! Var du kommer ifrån och vart du är på väg. Det kommande året är på många sätt en resa vi gör tillsammans. En resa inåt som utforskar våra drömmar, våra tankar och vår tro och en yttre resa där vi får uppleva samtal, gudstjänster, lekar och läger! Tillsammans med dig vill vi utforska livet, tron och Gud. Vill du hänga på?

2. HUR, NÄR OCH VAR?
Vill du konfirmera dig så finns det två olika alternativ att välja mellan BEROENDE PÅ VAD SOM PASSAR dig BÄST.

TERMINSGRUPPEN

Terminsgruppen träffas 4 söndagar under hösten och 8 söndagar under våren. Vi fikar och leker, sjunger, pysslar och pratar om livet, gud och tron. Vi åker på två läger tillsammans under året och har en övernattning i Församlingshemmet.

start: 10 september 2017

tid och Plats: klockan 14:00-18:00 i Värö församlingshem.

läger och övernattning: 22-24 september, 10-13 maj 2018 samt 2-3 december 2017.

Konfirmation: den 20 maj 2018 kl. 11:00 i Värö kyrka.

FRILUFTSGRUPPEN

Friluftsgruppen är gruppen för dig som gillar att vara ute i skog och mark. Tillsammans åker vi uppåt i landet och fiskar, badar, lagar mat över öppen eld och pratar om livet och Gud och tron ute på fjället och inne i skogen. Vi kommer sova i stuga men det kommer också finnas möjlighet att sova i tält eller under öppen himmel. Inga förkunskaper krävs utan allt görs med erfarna vuxna och ledare och nivån läggs upp helt efter gruppens behov.

start: söndagen den 1: A juli 2018

Tid och plats: Friluftsgruppen träffas i Värö församlingshem 1-3 juli och åker på läger 4-11 Juli 2018.
Konfirmation: den 15 juli 2018 kl. 11:00 i Värö Kyrka

3. DITT DOP OCH DIN KONFIRMATION
Konfirmationstiden är en tid för dig att fundera över både dopet och tron. Vissa har döpts som små, men inte alla…

är det så att du inte döpt men ändå vill konfirmera dig så är det inga problem, då kan vi ordna med ett dop före din konfirmation på ett sätt som passar dig och som kan bli ett fantastiskt minne för livet.

4. ANMÄLAN OCH KOSTNAD
det kostar ingenting att konfirmera sig och allt material och alla läger ingår i kyrkoavgiften.

vill du vara med på konfirmationsäventyret 2017/2018 så anmäler du dig enkelt till

barn- och ungdomspräst Katharina via mail:

Eller på telefon 0702-20 77 17

När du anmäler dig så skriver du:

- ditt namn & din adress

- vilken grupp du vill vara med i

- ett telefonnummer till dig och en förälder.

5. VÄLKOMNA TILL FöRÄLDRAMÖTE FÖR KONFIRMANDÅRET 2017/2018!

Hej Konfirmandförälder!

Snart börjar en ny spännande termin med konfirmationsläsning för ditt barn. Och med det börjar ett innehållsrikt år att se fram emot för hela familjen. vi förstår att det innebär en hel del pusslande för att få livet och vardagen med konfirmationsläsning och träningar och kalas och annat.

för att underlätta och för att ge er en chans att ställa frågor och få mer information om vad året kommer att innebära så vill vi bjuda in er föräldrar till en informationsträff

Onsdagen den 6 september

klockan 17:00-18:00