Foto: Sara Bruggeman

Uppsala kyrkogårdar

Vi sköter stadskyrkogårdarna och begravningsverksamheten för Uppsala stad, oavsett medlemskap eller livsåskådning.

Aktuellt från Uppsala kyrkogårdar

Prisat miljöarbete

Uppsala kyrkogårdar har tilldelats Uppsala stifts miljöpris 2022 för att på ett genomtänkt sätt arbeta med miljöfrågor. Här kan du läsa hela motiveringen och se bilder från prisutdelningen.

En hälsning från Uppsala kyrkogårdar

Tusentals ljus lyste stämningsfullt upp kyrkogårdarna under allhelgonahelgen. Här finns några glimtar samlade.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Begravning

Få händelser i livet förändrar så mycket som en anhörigs död. I samband med begravning ställs vi inför många val. Här får du hjälp och information från Uppsala kyrkogårdar kring det som rör begravning.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi erbjuder en rad tjänster såsom blomsterplantering och gravskötsel, på så sätt kan du vara säker på att graven ser omskött och prydlig ut.

Blommande buske med stora rosa blommor på Gamla kyrkogården i Uppsala

Kyrkogårdar och minneslundar

Både som vilorum för våra avlidna och som värdigt gestaltade parker, har även kyrkogårdarna kulturhistoriskt värde. Läs mer om kyrkogårdarna, minneslundarna och hur du hittar en specifik grav.

Körbärsblom på Gamla kyrkogårdens minneslund

Kapellen och Trädkyrkan

Uppsala kyrkogårdar har tre vackra och stämningsfulla kapell samt en Trädkyrka. På Gamla kyrkogården finns Stillhetens kapell och på Berthåga kyrkogård finns Stefanskapellet, S:t Eriks kapell samt Trädkyrkan.

Kontakta Uppsala kyrkogårdar

Vi ansvarar för begravningsverksamheten. Vill du veta mer om oss, om lediga jobb eller om du har frågor kring begravning, kyrkogårdarna och gravskötsel, hittar du kontaktuppgifter här.

Miljöarbete

Miljötänket är genomgående i all vår verksamhet, både kort- och långsiktigt.

Här hittar du nyheter och information till kyrkogårdsbesökare och allmänhet.

Nyheter från Uppsala kyrkogårdar

Prenumerera via RSS

Prisat miljöarbete

En hälsning från Uppsala kyrkogårdar

Publicerad:

TV-sänd helgmålsringning alla helgons dag

Publicerad:

Se helgmålsringningen på SVT1 och SVT Play från klockan 17.50 lördag 5 november i en inspelning från en kyrkogård i Uppsala.

Förberedelser inför kyliga temperaturer

Publicerad:

Från och med vecka 43 påbörjas vattenavstängningen på kyrkogårdarna i Uppsala.

Alla helgons dag på kyrkogårdarna

Publicerad:

På alla helgons dag brukar många besöka kyrkogårdarna och sina anhörigas gravar. Där kan du tända ljus, lyssna på rofylld musik i kapell och samtala med en präst, diakon eller kyrkogårdspersonal.