Foto: Max Marcus /Hawkeye flygfoto

Uppsala kyrkogårdar

Vi sköter stadskyrkogårdarna och begravningsverksamheten för Uppsala stad, oavsett medlemskap eller livsåskådning.

Aktuellt från Uppsala kyrkogårdar

Kyrkogårdsvandringar på Gamla kyrkogården

Gå en guidad vandring, hör om kyrkogårdens historia och bekanta dig med några av de kulturpersoner som är gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala.

De vilda blommornas dag

Söndag 19 juni, De vilda blommornas dag, är du välkommen på en kyrkogårdsvandring genom ett blomstrande Berthåga. Botanisten Sebastian Sundberg från SLU Artdatabanken tar dig med på en guidad tur där blommorna står i fokus.

Gravar bland grönskande ängsmark full av blommor. På Berthåga kyrkogård.

Guidade vandringar på Berthåga kyrkogård

Gå en guidad tur och utforska en unik naturkyrkogård med spår från forntiden.

Sommarens kyrkogårdsvandringar i Uppsala

I sommar kan du gå guidade kyrkogårdsvandringar med olika teman. Upptäck Berthåga, en unik naturkyrkogård med spår från forntiden, eller gör en resa genom vår historia på Gamla kyrkogården, en fridfull oas i centrala Uppsala.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Begravning

Få händelser i livet förändrar så mycket som en anhörigs död. I samband med begravning ställs vi inför många val. Här får du hjälp och information från Uppsala kyrkogårdar kring det som rör begravning.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi erbjuder en rad tjänster såsom blomsterplantering och gravskötsel, på så sätt kan du vara säker på att graven ser omskött och prydlig ut.

Blommande buske med stora rosa blommor på Gamla kyrkogården i Uppsala

Kyrkogårdar och minneslundar

Både som vilorum för våra avlidna och som värdigt gestaltade parker, har även kyrkogårdarna kulturhistoriskt värde. Läs mer om kyrkogårdarna, minneslundarna och hur du hittar en specifik grav.

Körbärsblom på Gamla kyrkogårdens minneslund

Kapellen och Trädkyrkan

Uppsala kyrkogårdar har tre vackra och stämningsfulla kapell samt en Trädkyrka. På Gamla kyrkogården finns Stillhetens kapell och på Berthåga kyrkogård finns Stefanskapellet, S:t Eriks kapell samt Trädkyrkan.

Kontakta Uppsala kyrkogårdar

Vi ansvarar för begravningsverksamheten. Vill du veta mer om oss, om lediga jobb eller om du har frågor kring begravning, kyrkogårdarna och gravskötsel, hittar du kontaktuppgifter här.

Miljöarbete

Miljötänket är genomgående i all vår verksamhet, både kort- och långsiktigt.

Här hittar du nyheter och information till kyrkogårdsbesökare och allmänhet.

Nyheter från Uppsala kyrkogårdar

Prenumerera via RSS

Sommarens kyrkogårdsvandringar i Uppsala

De vilda blommornas dag

Kyrkogårdsvandringar på Gamla kyrkogården

Arkeologisk temavandring i Berthåga

Publicerad:

Torsdag 15 september tar arkeologen Dan Fagerlund med dig genom spåren av forntida boplatser och gravar på Berthåga kyrkogård.

Guidade vandringar på Berthåga kyrkogård

Publicerad:

Gå en guidad tur och utforska en unik naturkyrkogård med spår från forntiden.