Foto: Henrik Zetterberg

Här hittar du nyheter och information till kyrkogårdsbesökare och allmänhet.

Kyrkogårdsvandringar på Gamla kyrkogården

Gå en guidad vandring, hör om kyrkogårdens historia och bekanta dig med några av de kulturpersoner som är gravsatta på Gamla kyrkogården i Uppsala.

En blå fjäril i ett fält med höga strån liknande vete, i bakgrunden glimmar några stjärnor på kvällshimlen.

Gå en nattlig kyrkogårdsvandring

Lördag 15 juni. Upptäck de små invånarna på Berthåga kyrkogård och följ med på en entomologisk vandring i sommarkvällen. I lampans sker lär vi oss mer om insekterna som finns här.

Gravar bland grönskande ängsmark full av blommor. På Berthåga kyrkogård.

Guidade vandringar på Berthåga kyrkogård

Gå en guidad tur och utforska en unik naturkyrkogård med spår från forntiden.

Sommarens kyrkogårdsvandringar i Uppsala

I sommar kan du gå guidade kyrkogårdsvandringar med olika teman. Utforska Berthåga, en unik naturkyrkogård med spår från forntiden, eller gör en resa genom vår historia på Gamla kyrkogården, en fridfull oas i centrala Uppsala.

Arkeologisk kvällsvandring i Berthåga

Torsdag 19 september tar arkeologen Dan Fagerlund med dig genom spåren av forntida boplatser och gravar på Berthåga kyrkogård.

Ett gravljus av glas intill en gravsten.

Dags att ta undan lyktor från ängs- och skogsmarksgravar

På grund av risken för gräsbrand på Berthåga och Hammarby kyrkogårdars naturgravsområden, ber vi kyrkogårdsbesökare att avlägsna gravlyktor och ljus senast den 14 april.