Ukrainas flagga med ett blått fält över ett gult fält.

Aktiviteter och stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Aktivteter och mötesplatser

Kyrkorna i Uddevalla har mötesplatser, språkcafé och barngrupper och välkomnar ukrainska flyktingar att delta. Information om aktiviteter, tider och kontaktuppgifter finns samlade i ett pdf-dokument nedan. Dokumentet innehåller information på svenska och ryska.

Kläder och skor

Pingstkyrkans Second hand erbjuder kläder och andra personliga tillhörigheter till ukrainska flyktingar.

Maila en lista med vad du behöver till marlene.brandin@uddevalla.pingst.se

Skriv namn, kontaktinformation och leveransadress. Du kan skriva på engelska, ryska eller ukrainska. En personlig shoppare kommer att plocka ihop det som är möjligt till dig, kontakta dig och leverera sakerna till dig.

Välkommen med din lista!

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Vill du också hjälpa till?

Svenska kyrkan står beredda att hjälpa flyktingar från Ukraina som har fått boende i Uddevalla med sådant som myndigheter och andra aktörer i det akuta skedet inte kan erbjuda.

Kyrkor och mötesplatser

Nästan varje dag hela året händer det något i våra kyrkor. Läs mer om vad som är på gång, om byggnaderna och vem som jobbar där.

En utsträckt hand mot grön bakgrund

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss. Här hittar du kontaktuppgifter till växeln och all vår personal.