Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Dopet är ett sakrament, det vill säga en helig handling med rötterna ända tillbaka till Jesu tid.

När Jesus lät sig döpas öppnades himlen och Gud Ande kom ner över honom som en duva och en röst hördes som sa:  "Du är min älskade son, du är min uvalde."
I dopet får också vi ta emot den Helige Ande och vi upptas i gemenskapen med Gud och hela den kristna kyrkan

Jesus sa:
"Åt mig har getts all makt i himmelen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: Döp dem i Faderns och Sonene och den heliga Andens namn och är dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut." Matteusevangeliet 28:18

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt?

Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan och kan ske i söndagens huvudgudstjänst eller i en enskild dopgudstjänst. Församlingarna har dopklänningar och kåpor att låna ut och vill man fortsätta dopfesten efteråt finns det möjlighet att hyra lokaler av oss.

Boka dop

Bokning av dop sker antingen genom att ringa till församlingsexpeditionen, 0522-64 21 00, eller via vår onlinebokning. Anmälan om dop bör ske senast tre veckor i förväg. Den präst som kommer att förrätta dopet hör sedan av sig för ett dopsamtal, där ni får tala med varandra om dopets innebörd och om hur det rent praktiskt går till.

I Uddevalla kyrka är det särskilda dopgudstjänster, ungefär varannan söndag kl 13.30. De söndagar vi firar familjegudstjänst kl 11:00 infogas dopen istället i denna gudstjänst.

I Lane Ryr sker dop efter överenskommelse med prästen.

I Bäve kyrka och Dalabergskyrkan finns tre fasta doptider i månaden på söndagar kl 14.00, man kan även döpas i samband med gudstjänsten i Bäve kl 11.00 eller Dalaberg kl 17.00.