Strömsunds pastorat

Strömsunds pastorat består av 7 församlingar med totalt ca. 7800 medlemmar (januari 2021). Bodum, Fjällsjö, Frostviken, Gåxsjö, Hammerdal, Ström-Alanäs och Tåsjö.

Kyrkoherden har ordet

Pilgrimsvandring med björnmöte.

Konfirmandjubileum 2021

I sommar blir det inget Konfirmandjubileum i Hammerdal pga. restriktionerna. Hoppas att vi kan ses nästa år. Mvh. Församlingsrådet

Strömsunds pastorats streaminggudstjänster

Här kan du se gudstjänsterna som streamas på Strömsunds pastorats Facebooksida. Fungerar även för den som inte har Facebook.

Corona - regeringens direktiv 1 juni 2021

”Vi ställer visst in, men vi ställer upp”!

Anledningar att vara medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Diedrich Buxtehude "Membra Jesu Nostri"

En cykel av sju passionskantater från våra sju församlingar

Gravrättsinnehavare sökes

Vi söker innehavare till gravar på kyrkogårdarna inom Strömsunds pastorat

Coronavirus

Med anledning av det pågående coronautbrottet kan förändringar bli nödvändiga i kyrkans verksamheter. Vi följer riktlinjer och beslut som fortlöpande fattas i samhället. I dagsläget är samtliga andakter, sångstunder och gudstjänster på äldreboenden och vårdinrättningar inställda. Följ oss också på Facebook för senaste informationen, Svenska kyrkan Strömsunds pastorat och Hammerdal/Gåxsjö - församlingar. Elisabeth Björklund kyrkoherde

Diakonala fonden Strömsunds pastorat

Körverksamheten i Tåsjö församling är tills vidare inställd pga. pandemin.

Tåsjö kyrkokör övar torsdagkvällar kl. 18.30 i församlingshemmet, vi övar givetvis för alla kyrkohögtider. Så välkommen med i körsvängen. Halv 11 Kören, (en pensionärskör med fart), vi sjunger i första hand vid äldreboenden, kyrkor och lite över allt. Vi övar onsdagar kl. 10.30 (halv 11) i Hotings fina kyrka, välkommen med!

Barn- och ungdomsverksamhet

Kyrkis, Liten & Stor samt öppet Kyrkis - kärt barn har många namn. Det här är olika benämningar på den barnverksamhet som bedrivs i våra församlingar.

För mer information, klicka på länken

SENSUS

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.

Tredje söndagen efter trefaldighet

Förlorad och återfunnen

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 7, vers 18-20

Vilken gud är som du, du som tar bort skuld och förlåter synd hos dem som är kvar av din egendom. Din vrede består inte för alltid, du vill helst visa nåd. Du förbarmar dig över oss på nytt och utplånar våra brott, du kastar alla våra synder i havets djup. Du skall visa Jakob trohet och Abraham nåd enligt den ed du i forna dagar gav våra fäder.

Romarbrevet kapitel 5, vers 6-11

Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig — kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom hans blod skall vi av honom så mycket säkrare bli räddade från vreden. Ty om vi var Guds fiender och blev försonade med honom genom hans sons död, då skall vi, när vi nu är försonade, så mycket säkrare bli räddade genom hans sons liv. Ja inte bara det, vi har vår stolthet i Gud tack vare vår herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har vunnit försoningen.

Lukasevangeliet kapitel 15, vers 1-7

Alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom. Fariseerna och de skriftlärda förargade sig och sade: ”Den mannen umgås med syndare och äter med dem.” Då gav han dem denna liknelse: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.

Psaltaren

Psaltaren psalm 119, vers 170-176

Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat. Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar. Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga. Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar. Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust. Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp. Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud.