Strömsunds pastorat

Strömsunds pastorat består av 7 församlingar med totalt ca. 7600 medlemmar (januari 2022). Bodum, Fjällsjö, Frostviken, Gåxsjö, Hammerdal, Ström-Alanäs och Tåsjö.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Kyrkoherden har ordet

Också efter pingst…

Gåxsjö kyrka, Hammerdals strandkapell

Musik i sommarkväll 2 juli-20 augusti kl. 18.00

Anledningar att vara medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Strömsunds pastorats streamade morgonbön

Här kan du se morgonbönen som streamas på Strömsunds pastorats Facebooksida. Fungerar även för den som inte har Facebook.

Gravrättsinnehavare sökes

Vi söker innehavare till gravar på kyrkogårdarna inom Strömsunds pastorat

Merparten av restriktionerna mot covid-19 tas bort den 9 februari 2022

Barn- och ungdomsverksamhet

Kyrkis, Liten & Stor samt öppet Kyrkis - kärt barn har många namn. Det här är olika benämningar på den barnverksamhet som bedrivs i våra församlingar.

För mer information, klicka på länken

SENSUS

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.