Strömsunds pastorat

Kontakt

Strömsunds pastorat Besöksadress: Prästgatan 2, 83335 STRÖMSUND Telefon: +46(670)10118 E-post till Strömsunds pastorat Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Strömsunds pastorat

Strömsunds pastorat består av 6 församlingar med totalt ca. 8000 medlemmar (januari 2017). Ström-Alanäs, Hammerdal, Gåxsjö, Tåsjö, Bodum och Fjällsjö. Från 2018 kommer även Frostviken att ingå i pastoratet.

Det förekommer då och då att  söndagens gudstjänst flyttas ut till en by eller någon vacker plats utomhus. Inom vårt vidsträckta pastorat finns ju många  byar och platser - och kanske just Du som läser det här har önskemål om en gudstjänst vid något tillfälle. Vi samarbetar gärna med lokala föreningar.
Hör gärna av er till kh Elisabeth - om detta eller annat!

Bildtext : Håkan Udd är här förberedd för gudstjänst på Kallsnäs,  Hammerdal.

By- friluftsgudstjänst

Det förekommer då och då att söndagens gudstjänst flyttas ut till en by eller någon vacker plats utomhus. Inom vårt vidsträckta pastorat finns ju många byar och platser - och kanske just Du som läser det här har önskemål om en gudstjänst vid något tillfälle. Vi samarbetar gärna med lokala föreningar. Hör gärna av er till kh Elisabeth - om detta eller annat! Bildtext : Håkan Udd är här förberedd för gudstjänst på Kallsnäs, Hammerdal.

Förutom mottagandet gav biskop Eva oss ordentlig undervisning om  Martin Luther och reformationen med anledning av att det i år är 500 år sedan de berömda 95 teserna spikades upp på kyrkporten i Wittenberg.  Högtidsmässan präglades av mycket sång och musik.  Pastoratskören med ca. 40 körsångare deltog liksom flera solister, trumpet och orgel ackompanjerade såväl ingångs- som utgångsprocession och psalmsång.

Kyrkoherdemottagning

Strömsunds pastorat gästades den 28 maj av vårt stifts biskop, Eva Nordung Byström med anledning av mottagning av vår nya kyrkoherde Elisabeth Björklund. Förutom mottagandet gav biskop Eva oss ordentlig undervisning om Martin Luther och reformationen med anledning av att det i år är 500 år sedan de berömda 95 teserna spikades upp på kyrkporten i Wittenberg. Högtidsmässan präglades av mycket sång och musik. Pastoratskören med ca. 40 körsångare deltog liksom flera solister, trumpet och orgel ackompanjerade såväl ingångs- som utgångsprocession och psalmsång. I samband med festmässan tackades kyrkvärden Tage Wikström med en gåva för sitt mångåriga arbete i kyrkan.

Kom och sjung med oss! Onsdag den 26 juli kl. 14.15 på Granbacken. Onsdag den 2 augusti kl. 13.30 på Solbacken. Onsdag den 9 augusti kl. 13.00 på Näva. Onsdag den 16 augusti kl. 13.00 på Strömbacka.

Sångstunder i Ström-Alanäs församling

Välkommen till sång och musik i Gåxsjö kyrka och Hammerdals strandkapell varje lördag kl. 18.00 from. den 1 juli tom. den 19 augusti.

Musik i sommarkväll

Välkomna!

Musik i sommarkväll Bodums kyrka

torsdagen den 27 juli kl. 19.00 "Med egna ord och toner" Robert Sadura piano och Torbjörn Edlund baryton. Välkomna!

...till ett glatt och trevligt gäng i Ströms kyrkokör. Notvana ej nödvändigt. Blandad repertoar. Vi träffas på onsdagar 19.00-21.00 med gemensamt fika efteråt. Välkommen att kontakta Göran Enegård för ett första möte! Tel 070-289 80 33

Manliga körsångare sökes

Besök våra Språkcaféer i Bodum och Fjällsjö.

Aktuellt frivilligarbete

Besök våra Språkcaféer i Bodum och Fjällsjö.

Kyrkis, Miniorer, Liten & Stor samt öppet Kyrkis - kärt barn har många namn.

Barnverksamhet

Kyrkis, Miniorer, Liten & Stor samt öppet Kyrkis - kärt barn har många namn. Det här är olika benämningar på den barnverksamhet som bedrivs i våra församlingar.

Fonder i våra församlingar

Kyrkan i mobilen