Strömsunds pastorat

Strömsunds pastorat består av 7 församlingar med totalt ca. 8000 medlemmar (januari 2020). Bodum, Fjällsjö, Frostviken, Gåxsjö, Hammerdal, Ström-Alanäs och Tåsjö.

Välkomna!

Söndag den 16 augusti kl. 14.00 Havsnäs bönhus Gudstjänst

Välkomna!

Anmälan till: Markus Nordenmark
Mail: markus.nordenmark@svenskakyrkan.se

Sommarscouterna

Redo för roliga äventyr? Sugen på att träffa nya kompisar? Vill du lära dig mer om naturen? Då är du välkommen! Anmälan till: Markus Nordenmark Tel: 072-246 30 86 Mail: markus.nordenmark@svenskakyrkan.se

Elisabeth Björklund kyrkoherde

Coronavirus

Med anledning av det pågående coronautbrottet kan förändringar bli nödvändiga i kyrkans verksamheter. Vi följer riktlinjer och beslut som fortlöpande fattas i samhället. I dagsläget är samtliga andakter, sångstunder och gudstjänster på äldreboenden och vårdinrättningar inställda. Följ oss också på Facebook för senaste informationen, Svenska kyrkan Strömsunds pastorat och Hammerdal/Gåxsjö - församlingar. Elisabeth Björklund kyrkoherde

Dopet för livet

Kyrkoherden har ordet

Dopet för livet

”Vi ställer visst in, men vi ställer upp”

Diakonala fonden Strömsunds pastorat

Vi övar onsdagar kl. 10.30 (halv 11) i Hotings fina kyrka, välkommen med!

Varmt välkommen till körverksamheten i Tåsjö församling som är i full gång....

Tåsjö kyrkokör övar torsdagkvällar kl. 18.30 i församlingshemmet, vi övar givetvis för alla kyrkohögtider. Så välkommen med i körsvängen. Halv 11 Kören, (en pensionärskör med fart), vi sjunger i första hand vid äldreboenden, kyrkor och lite över allt. Vi övar onsdagar kl. 10.30 (halv 11) i Hotings fina kyrka, välkommen med!

Kyrkis, Liten & Stor samt öppet Kyrkis - kärt barn har många namn.

Barn- och ungdomsverksamhet

Kyrkis, Liten & Stor samt öppet Kyrkis - kärt barn har många namn. Det här är olika benämningar på den barnverksamhet som bedrivs i våra församlingar.

För mer information, klicka på länken

För mer information, klicka på länken

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.

SENSUS

Tionde söndagen efter trefaldighet

Nådens gåvor

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Josua kapitel 24, vers 16-18

Folket svarade: ”Aldrig någonsin skall vi överge Herren och tjäna andra gudar. Herren är vår Gud. Det var han som förde oss och våra fäder ut ur Egypten, ut ur slavlägret, han som inför våra ögon gjorde dessa stora tecken. Han skyddade oss under hela vår vandring och bland alla de folk genom vilkas land vi drog fram. Herren jagade undan alla folken för oss, även amoreerna som bodde i landet. Också vi vill tjäna Herren. Han är vår Gud.”

Första korinthierbrevet kapitel 12, vers 4-11

Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. Hos var och en framträder Anden så att den blir till nytta. Den ene får genom Anden gåvan att meddela vishet, den andre kan med samma Andes hjälp meddela kunskap. En får tron genom Anden, en annan genom samma Ande gåvan att bota, en annan får kraft att göra under. En får förmågan att tala profetiskt, en annan att skilja mellan olika andar. En kan tala olika slags tungotal, en annan kan tolka tungotal. Allt detta åstadkommer en och samma Ande genom att fördela sina gåvor på var och en så som den själv vill.

Lukasevangeliet kapitel 9, vers 46-48

De började undra vem som var den störste av dem. Jesus, som visste vad de tänkte i sina hjärtan, tog ett barn och ställde det bredvid sig och sade till dem: ”Den som tar emot detta barn i mitt namn, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig. Ty den som är minst av er alla, han är stor.”

Psaltaren

Psaltaren psalm 28, vers 6-9

Lovad vare Herren, ty han har hört min bön. Herren är min styrka, min sköld, på honom förtröstar jag. Jag fick hjälp och mitt hjärta jublar, hela min varelse tackar honom. Herren är sitt folks styrka, sin smordes tillflykt och räddning. Rädda ditt folk och välsigna din egendom. Var deras herde, bär dem för evigt.