Någon sänker en bebis ner i dopfunten medan prästen håller sin hand på barnets huvud.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Boka dop

En härlig och minnesvärd stund med nära och kära.

Stallarholmens församling har tre kyrkor och det går att döpa i alla tre. Men vi döper också i Franciskuskapellet i församlingshemmet.

Dopet kan antingen ske i söndagens gudstjänst eller i en separat dopgudstjänst. Vi erbjuder dopgudstjänster på lördagar kl 11:00, 13:00 eller 14:30.

Ett dop kostar ingenting.

Dopsamtal

Innan dopet tar prästen kontakt med vårdnadshavare och bokar in ett dopsamtal, där man träffas och samtalar om dopet, går igenom gudstjänstens dopordning och väljer psalmer eller annan musik tillsammans. Har ni valt att ha faddrar kanske även dessa ska vara med.

Dopklänning/kläder

Av tradition döps de flesta spädbarn i vit dopklänning, men du väljer själv om det passar er, eller om barnet ska ha vanliga kläder.

I församlingen finns dopklänningar i olika storlekar samt enklare eller mer utsmyckade att låna kostnadsfritt. Kom gärna till församlingsexpeditionen för att titta och prova innan dopet. Återlämnas tvättad och struken efter användning.

Fadder

Som förälder väljer du om ditt ska ha fadder/faddrar. Välj någon som ni har förtroende för. Det kan vara en släkting eller en vän. Den enda regel för att kunna bli fadder är att han/hon är döpt.

Finns det någon som gärna vill bli fadder men som inte är döpt, ta kontakt med församlingsexpeditionen så går det att ordna.

Dopkalas

Vid dop i församlingen kan man hyra församlingshemmet för dopkalas om man inte har plats hemma. Kontakta församlingsexpeditionen vid bokningen.

Har du frågor gällande dopet eller vill preliminärboka ett dop, använd gärna nedanstående formulär så svarar vi dig så snart vi kan.