Begravning

i Stallarholmens församling

Foto: Sven G Nilsson

Begravning

Det ofattbara har hänt. En familjemedlem, släkting eller vän finns inte längre bland oss. Ögonen fylls av tårar och hjärtat är fullt av många olika tankar och känslor.
Mitt i detta kaos tränger sig allt det praktiska på: begravningsgudstjänst, annons, minnesstund, gravplats. Hur gör jag med allt detta?
Det finns människor som är beredda att hjälpa till: begravningsbyråns personal och medarbetare i församlingen.

Välkomna att ringa eller besöka oss i församlingshemmet Ytterselövägen 8, tel 0152-346 40.
Begravningsgudstjänst kan ske i någon av våra tre medeltida kyrkor eller på annan plats (vid borgerlig begravning).
Det finns minneslundar på alla kyrkogårdarna i församlingen.
Tid och plats för begravning kan du antingen boka själv på församlingsexpeditionen 0152-346 40  eller får du hjälp med detta när du besöker begravningsbyrån. Sedan tar prästen kontakt med dig.
En begravningsgudstjänst enligt Svenska kyrkans ordning bärs av det kristna hoppet inför döden och avslutas med orden: Giv honom/henne o Herre din frid och låt ditt eviga ljus lysa för honom/henne.

Några  vanliga frågor i samband med begravning

Församlingen tillhandahåller bårtäcke om så önskas. Det är formgivet av textilkonstnär Britt-Marie Boulogner. Barbro Fredriksson har vävt tyget och Kerstin Gustafsson har tillsammans med övriga sytt ihop väven. Broderierna har utförts av formgivaren.

Foto: Sven G Nilsson