Foto: Johanna Norin

Svenska kyrkan Solna

- för dig som bor och arbetar i Solna.

Samtalsstöd med anledning av explosionen i Huvudsta

Solna församling har fortlöpande kontakt med kommunens krisgrupp POSOM. En händelse som den här kan göra att man behöver prata med någon, oavsett om man är direkt drabbad eller inte. I Svenska kyrkan är vi många som arbetar med samtalsstöd och som finns till i kriser.

Kontakt och öppettider

Om du vill besöka eller prata med oss.

Kalender och program

Se vad som händer i Solna församling just nu.

Dop, vigsel och begravning

Svenska kyrkan finns med i alla livets skeden. Läs här mer om hur du kan boka dop, vigsel och begravning.

Körprojekt

Saknar du att sjunga i kör? Anmäl dig då till något av våra körprojekt.

Musik i höst

Nu finns programblad om höstens konserter och musikgudstjänster att hämta i Kyrkans hus eller i kyrkorna. Du kan också läsa det digitalt här.

Händer i kyrkan

Gillar du att sjunga, umgås, meditera eller reflektera på livets stora frågor? Här finns flera möjligheter och sammanhang där du kan bygga meningsfullhet och få nya vänner.

Trädgård - från jord till bord

Ett trädgårdsprojekt i Solna kyrkby där vi tillsammans med trädgårdskunnig projektledare planerar, sår och vattnar. Det du inte kan får du lära dig. Kom och var med på församlingens odlingsresa!

Tack för en fin sommar vid Stallet!

Liv, rörelse, kaffe, kakor, blomstrande odlingslådor, gröna fingrar och glada gäster. Tack alla gäster för en fin sommar! Söndag 28 augusti är sista tillfället för säsongen.

Kyrkans öppna förskola

Sångstunder, gemenskap och trevliga lekstunder tillsammans med andra. I Solna församling finns tre öppna förskolor som erbjuder mötesplatser för små barn med deras förälder/föräldrar/annan närstående vuxen. Öppettider står på varje förskolas egen sida.

Konfirmation

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att låta sig konfirmeras i Svenska kyrkan. Häng med på resor och läger, prata om livets stora och små frågor och få vänner för livet!

Miniorerna

Eftermiddagsverksamhet i Kyrkans hus för barn 6-9 år. Vi leker, har kul, pysslar och pratar om livet.

Juniorerna - ny verksamhet!

Kvällsverksamhet i Kyrkans hus för alla som är 10-13 år. Vi hänger med kompisar, lär känna nya, pysslar, har kul och pratar om livet.

Svenska kyrkan i Solna söker en ekonom, 100%

Med ekonomisk kompetens, god samverkansförmåga och pedagogisk inställning blir du en nyckelspelare i vårt lag.

Stöd & samtal

Ibland behövs det någon att prata med. Det kan handla om livsfrågor, tro, relationer, sjukdom eller sorg. Ring och boka en tid med en präst eller diakon. Du behöver varken vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan för att kontakta oss. Du kan också anmäla ditt intresse att vara med i en sorgegrupp.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Intresserad av musik, gemenskap, meditation eller gudstjänster? En gång per vecka skickar vi ut vad som är på gång i Svenska kyrkan i Solna.

Solna församlingsblad

Tidningen som ges ut gratis till alla Solnabor - för dig som gillar att fundera över livet!

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Gör ditt eget kalendarium

Vill du delta i en gudstjänst, besöka ett musik- eller kulturevenemang, en öppen förskola, ett språkcafé eller delta i en pilgrimsvandring? Här får du en samlad bild av allt som händer och kan skapa ditt eget kalendarium.