Foto: Johanna Norin

Svenska kyrkan Solna

- för dig som bor och arbetar i Solna.

Sommarkyrka i Solna

Solna kyrka är öppen för besökare söndag och onsdag. Stallets sommarcafé serverar kaffe och annat gott i sköna gröna omgivningar. Välkomna!

Ton & reflektion i Ulriksdals slottskapell

Efterlängtad musikgudstjänst i det anrika slottskapellet ute på Ulriksdal i augusti när Ton & reflektion är tillbaka.

SJUKHUSDIAKON / PRÄST, 100%

Svenska kyrkan Solna söker en diakon/präst till Sjukhuskyrkan vid Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Välkommen med din ansökan!

Närbild på valurna och en kvinnohand som lägger ner ett vitt kuvert. I bakgrunden syns ett grönt valbås lite suddigt.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.

Jobba i kyrkovalet

Nu söker valnämnden i Solna församling, valförrättare och röstmottagare som kan jobba den 19 september när det är kyrkoval. Obligatorisk utbildning samt arvode ingår. Lämna intresseanmälan här.

Om kyrkovalet

Det mesta du behöver veta om kyrkovalet 2021.

Miniorerna startar i höst!

Snart startar en ny eftermiddagsverksamhet för barn i Kyrkans hus. I höst är barn från 6 år och uppåt välkomna till Kyrkans hus på onsdagar för att leka, pyssla, ha kul och prata om livet.

Under senare år har en samisk frälsarkrans utformats med klassiskt samiska material som renhorn, renskinn och snören.
Det samiska konfirmationslägret ett samarbete mellan Härnösands och Luleå stift, Samiska rådet i Svenska kyrkan och i nära kontakt med den samiska ungdomsorganisationen Sáminuorra. Under lägret anordnas workshops i hantverk, jojkning och slagverk och det blandas med bakning, undervisning om bibeln, fjällvandring och historia om samisk andlighet.
(Emma Dahlbäck hette tidigare Emma Larsson)

Anmäl dig till årets konfirmationsläger här!

Nu är anmälan för konfirmationen 2021/2022 öppen, välkommen med din anmälan.

Solna församlingsblad

Tidningen som ges ut gratis till alla Solnabor - för dig som gillar att fundera över livet!

Bönewebben

Se andras böner och dela dina på Bönewebben. Du är inte ensam.