Foto: Lars Calén

Svenska kyrkan Solna

- för dig som bor och arbetar i Solna.

Information gällande covid-19

Hur de nya restriktionerna från 1 december kommer att påverka församlingens verksamhet vet vi inte riktigt än och vi förstår att förslaget om covidpass i Sverige väcker frågor.

Vi arbetar med att ta fram en plan för hur vi som församling ska arbeta och agera framåt. Information kommer att komma upp på hemsidan efterhand som beslut fattas. Vi kommer fortsätta följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

Vi fortsätter tänka på
  • att hålla avstånd
  • att hålla god handhygien
  • att den som har förkylningssymtom håller sig hemma och tillfrisknar

Sjung in advent i Råsunda kyrka

Sjung in advent i Råsunda kyrka lördag 27 nov kl. 15 med Diskantkören, Unga röster och sångare från Zero8.

Gudstjänster första advent

Nytt kyrkoår och extrainsatta gudstjänster den 28 november.

Musik i advent, lucia, jul och in på det nya året.

Här hittar du tips på musikhändelser i Solna hela vägen in i januari.

Andliga övningar i ignatiansk anda

En väg till ett djupare liv. En vägledning som utgår från Ignatius av Loyolas andliga övningar anpassade för vår tid.

Sinnesro i Eken

En gudstjänst där sinnesrobönen och personligt vittnesbörd är bärande delar. Varannan lördag i Ekensbergskyrkan.

En lapp med texten Öppen kyrka sitter på ett fönster. Byggnaderna bakom reflekteras i fönstret.

Öppen kyrka i Bergshamra

Välkommen till Bergshamra kyrka för ljuständning, fika och samvaro. Kom och umgås, tänd ett ljus, fika eller varför inte ta med stickningen.

Onsdagsträff med andakt och soppa

I Kyrkans hus på onsdagar kl 12.30 - 14.

Klara måndagar

Förmiddag i Solna kyrkby: morgonandakt med ljuständning, rörelsemeditation ute i parken och guidad musikresa i Prästgården.

Mässa i Taizéanda

Stilla tisdag i Bergshamra. Hösten startar 7 september. Därefter varannan tisdag.

Barnrytmik & barnkörer

I Bergshamra och Råsunda kyrka finns barnrytmik och barnkörer för alla åldrar.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Anmäl dig till årets konfirmationsläger här!

Nu är anmälan för konfirmationen 2021/2022 öppen, välkommen med din anmälan.

Valresultat

Valresultat från kyrkovalet 2021, information om vad som händer efter kyrkovalet och mandatfördelningen.

Solna församlingsblad

Tidningen som ges ut gratis till alla Solnabor - för dig som gillar att fundera över livet!

Bönewebben

Se andras böner och dela dina på Bönewebben. Du är inte ensam.