Foto: Johanna Norin

Svenska kyrkan Solna

- för dig som bor och arbetar i Solna.

Kontakt och öppettider

Om du vill besöka eller prata med oss.

Kalender och program

Se vad som händer i Solna församling just nu.

Dop, vigsel och begravning

Svenska kyrkan finns med i alla livets skeden. Läs här mer om hur du kan boka dop, vigsel och begravning.

Musiksommar i Solna - tio konserter!

En sommar full med musik. Tio välkomponerade musikprogram, de första tre i vackra Hagalunds kyrka, därefter tre i Råsunda kyrka, och i augusti avslutas musiksommaren i Ulriksdals slottskapell med fyra konserter. Fri entré, och bara att komma!

Pilgrim’s Walk for Future i Solna

Den 7-9 september passerar vandringen Pilgrim’s Walk for Future Solna på sin väg från Åbo i Finland till Stockholm och riksdagshuset. De går med ett budskap för framtiden: Sverige behöver agera nu för att uppfylla sina åtaganden enligt Parisavtalet! Häng med och vandra eller delta i aktiviteterna kopplade till vandringen.

Sommarcafé vid Sankt Martins stall

Ta en fikastund i grönskan vid Stallet framför Solna kyrka.

Trädgård - från jord till bord

Ett trädgårdsprojekt i Solna kyrkby där vi tillsammans med trädgårdskunnig projektledare planerar, sår och vattnar. Det du inte kan får du lära dig. Kom och var med på församlingens odlingsresa!

Kyrkans öppna förskola

Det finns tre öppna förskolor i Solna församling.Här kan du träffa andra föräldrar och barn tillsammans med våra pedagoger. Semesterstängt 7/7-9/8. Läs vad som gäller i övrigt på respektive öppen förskola. Trevlig sommar!

Konfirmation

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att låta sig konfirmeras i Svenska kyrkan. Häng med på resor och läger, prata om livets stora och små frågor och få vänner för livet!

Miniorerna

Eftermiddagsverksamhet i Kyrkans hus för barn 6-9 år. Vi leker, har kul, pysslar och pratar om livet.

Juniorerna - ny verksamhet!

Kvällsverksamhet i Kyrkans hus för alla som är 10-13 år. Vi hänger med kompisar, lär känna nya, pysslar, har kul och pratar om livet.

Svenska kyrkan i Solna söker en ekonom, 100%

Med ekonomisk kompetens, god samverkansförmåga och pedagogisk inställning blir du en nyckelspelare i vårt lag.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Kyrkorna på Pride

Tillsammans arbetar vi för att motverka diskriminering av HBTQI-personer - för en kyrka som inkluderar alla och möter varje människa med kärlek och respekt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Intresserad av musik, gemenskap, meditation eller gudstjänster? En gång per vecka skickar vi ut vad som är på gång i Svenska kyrkan i Solna.

Solna församlingsblad

Tidningen som ges ut gratis till alla Solnabor - för dig som gillar att fundera över livet!

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Om du känner oro eller behöver prata

Ensamhet, sorger och oro kan vara tunga att bära själv. Det kan vara coronaviruset eller andra saker som händer i livet. Oavsett vad du bär på, när du har behov av att prata med någon är du varmt välkommen att höra av dig så ringer vi upp.