Foto: Johanna Norin

Solna kyrkogårdsförvaltning

I 800 år har Solnabor - och många andra som på något sätt varit knutna till Solna - vigts till vila i jorden omkring Solna kyrka.  Idag finns här kist- ask- och urngravar, minneslund och barnlund.

SVENSKA KYRKAN SOLNA KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

Svenska kyrkan Solna församling är huvudman för begravningsverksamheten i Solna. Solnas kyrkogårdsförvaltning ansvarar för två begravningsplatser, Solna kyrkogård och Ulriksdals begravningsplats.

Norra begravningsplatsen har sin geografiska placering inom Solnas gränser, men har Stockholms kommun som huvudman. För frågor som rör Norra begravningsplatsen ring direkt till kyrkogårdsförvaltningen för Stockholms kommun 08-508 30 100.

För frågor om Solnas kyrkogårdar och begravning i Solna:

Här kan du skicka e-post till Solna kyrkogårdsförvaltning.

Hitta graven

Söker du efter en gravsatt? Ta hjälp av kartan.

Karta över Solna kyrkogård
Sankt Martins kapell ligger bakom Solna kyrka inne på kyrkogården. Foto: Johanna Norin
Solna kyrkogård. Foto: Johanna Norin
Asklunden på Solna kyrkogård. Foto: Johanna Norin
Ljusträd på minneslunden på Solna kyrkogård. Foto: Johanna Norin

Gravstenssäkerhet

Om regler och ansvar kring gravstensskötsel.