Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon: +46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Bli del av en gemenskap där du är med och gör skillnad för många.

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

KYRKOAVGIFTEN GÖR GOTT FÖR MÅNGA
Som medlem betalar du en kyrkoavgift. Genom att betala kyrkoavgiften är du bland annat med och stödjer:

Kyrkans öppna förskola där små barn och deras föräldrar kan mötas,
Gemenskapsträffar för äldre,
Arbete för människor i utsatta situationer,
Ett rikt musikliv med körer och musiker,
Underhållet av våra kyrkobyggnader.

Du stödjer även en kyrka som:
vill förmedla hopp till den som drabbas av sorg och smärta,
vill vara med och uttrycka den glädje man känner över att ha fått barn eller funnit en partner,
tillsammans med andra goda krafter vill vara med och bygga ett så bra och tryggt samhälle som möjligt.

DIN KYRKOAVGIFT STYRS AV INKOMST OCH VAR DU BOR
Hur mycket du betalar i kyrkoavgift beror dels på din inkomst och dels på vilken församling du tillhör. Riksgenomsnittet för kyrkoavgiften 2018 är 1,02 procent av din kommunalt beskattningsbara inkomst. Den som är medlem i Svenska kyrkan den 1 november betalar kyrkoavgift hela det följande året.

Den totala intäkten från kyrkoavgiften 2018 uppgår till 14,8 miljarder kronor. Kyrkoavgiften motsvarar ungefär 60% av Svenska kyrkans totala verksamhetsintäkter.

För att bli medlem eller avsluta ditt medlemskap måste du fylla i en blankett och skicka in till oss. Blanketten måste ha en underskrift med penna och kan inte skickas digitalt. Fyll i din adress nedan så skickar vi en blankett.