Svenska kyrkan Solna

Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Solna församling, Box 1006, 17121 SOLNA Telefon: +46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Dop

Ett barns dop är en viktig högtid för familjen. Den som inte har döpts som barn kan välja att döpas som vuxen.

Genom att bära fram ett barn i dopet uttrycker vi glädje och tacksamhet över att ett barn har fötts. Genom dopet tas vi upp i Guds famn och i församlingen. Vi fogas in i kyrkans världsvida nätverk och sätts i förbindelse med en rik andlig tradition. Om man inte är döpt som barn kan man döpas som vuxen.

Dop kan bokas till lördagar i våra kyrkor. I Ulriksdals slottskapell har vi möjlighet till dop en gång i månaden för församlingsbor och då kan det bli upp till 3 barn som döps vid varje tillfälle.

I Kyrkans hus finns dopklänningar att låna gratis.

Information och bokning av dop på telefon 08-546 646 10