Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Ett barns dop är en viktig högtid för familjen. Den som inte har döpts som barn är varmt välkommen att döpas som vuxen.

BARNDOP

Genom att bära fram ett barn i dopet uttrycker vi glädje och tacksamhet över att ett barn har fötts. Genom dopet tas vi upp i Guds famn och i församlingen. Vi fogas in i kyrkans världsvida nätverk och sätts i förbindelse med en rik andlig tradition.

Barndop kan bokas till lördagar eller vissa söndagar i någon av våra fyra vackra kyrkor. I Ulriksdals slottskapell har vi dessutom möjlighet till dop en söndag i månaden och då kan det bli upp till 2 barn som döps vid varje tillfälle. Ulriksdal kan endast bokas via telefon, inte i bokningskalendern. I Kyrkans hus finns dopklänningar i olika storlekar att låna gratis och vi har flera lokaler som kan användas för en fest efter dopet. 

Varmt välkommen att höra av er på 08-546 646 10 eller via mail om du har några frågor. Annars kan du preliminärboka tid och kyrka här.

 

Information från församlingens organister om musik till barndop hittar du genom att klicka här.

 

DOP AV UNGA OCH VUXNA

Är man inte döpt som barn kan man döpas som vuxen. Ålder har ingen betydelse, såväl unga som äldre är välkomna. Oavsett ålder har dopet samma betydelse för oss och vill hjälpa oss att hitta till glädjen och tacksamheten över livet. 

Oftast föregås dopet som ung eller vuxen av en individuellt anpassad kurs av något slag. Tanken med det är att, med sina egna erfarenheter som bas, dels få lära sig litet mer om vad dopet kan betyda och dels få lära sig litet mer om kyrkans historia och gudstjänster. Hur kursen ska gå till - om man ska läsa eller göra studiebesök eller samtala och vilka frågor man ska arbeta med - det planerar man tillsammans med en av församlingens präster. 

Är du intresserad av att döpas som ung eller vuxen kan du antingen ringa till växeln och be att få prata med någon av våra präster, eller så klickar du här, fyller i formuläret och ber att få en blankett hemskickad. Den fyller du sedan i och skickar in till oss. Sen hör någon av våra präster av sig till dig och bokar en tid så ni får träffas och prata om hur ni ska lägga upp det. 

Växelns telefonnummer är 08-546 646 00 och du kan även maila dina frågor här

Välkommen att höra av dig! 

 

Dopet är för alla - barn, tonåringar, vuxna. Bild: Magnus Aronsson/Ikon
Dop är en högtid att minnas. Bild: Albin Hillert/Ikon