Foto: Ulrika Robsarve/IKON

Vigsel

Vigselgudstjänst kan firas i Solna församlings alla kyrkor. För många är detta en av de viktigaste och mest glädjefyllda dagarna i livet.

Information angående covid-19 vid begravningar, dop & vigslar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

• Åtta personer får delta vid dop och vigslar, exklusive personal.
  • Under begravningsgudstjänsten får 20 personer samlas. Antalet gäller även om begravningen avslutas genom gravsättning utomhus.  Detta gäller i Solna kyrka, Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka.
  • Max 16 deltagare vid begravningar, exklusive tjänstgörande, i Sankt Martins kapell - det gäller även borgerliga begravningar.
  • För närvarande hyr vi inte ut Sankt Martins stall för minnesstunder eller andra samlingar. Det gäller också våra andra lokaler.

Glöm inte att i förväg ansöka  om hindersprövning hos den lokala skattemyndigheten. Hos församlingen bokas kyrka och tid för vigseln.

I Kyrkans hus finns brudkronor för den som vill låna en sådan.

VÄLSIGNELSE ÖVER BORGERLIG VIGSEL
Om ni gift er borgerligt erbjuder församlingen en välsignelsegudstjänst med förbön för ert äktenskap.

Vigselmusik

Information från församlingens organister, om vigselmusik, hittar du genom att klicka HÄR.