Foto: Ulrika Robsarve/IKON

Vigsel

Vigselgudstjänst kan firas i Solna församlings alla kyrkor. För många är detta en av de viktigaste och mest glädjefyllda dagarna i livet.

Information angående covid-19 vid begravningar, dop & vigslar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

Från och med den 29 september 2021 gäller följande:

• Max 70 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Solna kyrka och Bergshamra kyrka
  • Max 100 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka
  • Max 30 personer, exklusive tjänstgörande, får delta vid begravningar i annan ordning i Sankt Martins kapell.
  • Dopkaffe eller Minnesstund Det finns möjlighet att hyra lokal för dopkaffe eller minnesstund, se maxantal per lokal nedan.

Sankt Martins stall är indelat i två delar, vardera del har en begränsning på max 50 personer.

I stora salen i Råsunda kyrka ligger begränsningen på max 70 personer och i den mindre salen max 30 personer.

I Hagalunds församlingssal ligger begränsningen på max 24 personer.

I Bergshamra församlingssal ligger begränsningen på max 60 personer.

Kontakta bokningen för mer information på
08-546 646 10 (dop och vigsel),
08-546 646 20 (begravning) eller
solna.bokning@svenskakyrkan.se.

Om du mailar, vänligen ange ett telefonnummer där vi kan nå dig. Då kan vi ringa upp och svara på alla följdfrågor på en gång.

Vi fortsätter tänka på
  • att hålla avstånd
  • att hålla god handhygien
  • att den som har förkylningssymtom håller sig hemma och tillfrisknar

Glöm inte att i förväg ansöka  om hindersprövning hos den lokala skattemyndigheten. Hos församlingen bokas kyrka och tid för vigseln.

I Kyrkans hus finns brudkronor för den som vill låna en sådan.

VÄLSIGNELSE ÖVER BORGERLIG VIGSEL
Om ni gift er borgerligt erbjuder församlingen en välsignelsegudstjänst med förbön för ert äktenskap.

Vigselmusik

Information från församlingens organister, om vigselmusik, hittar du genom att klicka HÄR.