Ett lamadjur sticker fram huvudet ur inhägnad.
Foto: Kristina Hellberg

Familjeresor till Junsele djurpark

Följ med på någon av våra resor till Junsele. Välj att åka den 2 juli från Långsele eller den 9 juli från Sollefteå. Det kostar inget! Men kom ihåg att anmäla er!

Från Långsele den 2 juli

Avresa 9.30 från Långsele församlingsgård. Bussresa och entré ingår. Mat och fika får ni ordna med själva. Återresa  från Junsele klockan 15.00. Sista anmälan den 17 juni. Det är begränsat antal platser, vänta inte med anmälan.

Från Sollefteå den 9 juli

Avresa 9.30 från Sollefteå församlingsgård. Bussresa och entré ingår. Mat och fika får ni ordna med själva. Återresa från Junsele klockan 15.00. Sista anmälan den 23 juni. Det är begränsat antal platser, vänta inte med anmälan.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Strejken avblåst!

På kvällen den 3 maj kom parterna överens. Därmed avslutas pågående stridsåtgärder med omedelbar verkan och alla varsel dras tillbaka. Verksamheten återgår till det normala.

Följ med ut till kusten

Kom med på en resa till Rotsidan, Barsta och Mannaminne den 6 juni.

Strejken berör endast Eds församling

Felaktig information om har gått ut om att strejken berör hela västraområdet. Det är endast verksamhet i Eds församling som berörs i nuläget. Dock kan övertids-, mertids-, nyanställnings- och inhyrningsblockaden komma att påverka verksamheten i hela pastoratet.