Foto: Anki Westman

Miniorer

Gruppverksamheter för barn i förskoleklass upp till årskurs tre. (Observera, åldersgrupperna varierar i församlingarna.) Pyssel, lek, bus, fika och andakt. Finns i fyra av våra församlingar.

En flicka i lågstadieålder visar oss ett pyssel. Det är en vit häst med en ryttare i skapad av röda piprensare och pärlor i olika färger och material. Flickan själv har en ansiktsmålning i form av en fjäril.

Miniorer i Långsele

För barn i årskurs 1-3, måndagar klockan 14.00-16.00 i Långsele församlingsgård. Kyrkans personal promenerar med barnen från fritids vid Långsele skola till församlingsgården. Vi läser och pratar om dagens text därefter fika följt av olika kreativa aktiviteter.

Barn i lågstadieålder pysslar koncentrerat.

Miniorer i Näsåker

För barn i förskoleklass till årskurs 1, måndagar klockan 14.15-16.00 i Ådals-Lidens församlingshem.

Två flickor i lågstadieålder. Flickan till vänster har en ansiktsmålning i form av en fjäril. Hon håller nu på att måla sin kompis på kinden med en blå krita.

Miniorer i Sollefteå

För barn i årskurs 1-3, måndagar i Sollefteå församlingsgård. ”Kyrkbilen” hämtar de barn som är på fritids någon gång mellan 14.30 och 14.50. Pyssel, lek och bus fram till 16.30.

En pojke i lågstadieålder pysslar koncentrerat med en blå tuschpenna, rött glansigt papper. Pojken bär en svart T-shirt  med Minecraftfigurer.

Pysselklubben i Helgum

För barn i årskurs F-3, torsdagar klockan 13.00-15.00 i Valvikens kyrksal. Kyrkans personal hämtar deltagande barn vid Helgums skola och följer dem sedan tillbaka då verksamheten är slut. Vi är tillbaka på skolan vid 15.15. Vi läser och pratar om dagens text, därefter fika följt av olika kreativa aktiviteter.