Foto: Bengt Bager

Välkommen till en församling som erbjuder något för alla. Här finns en av Stockholms äldsta och vackraste kyrkor, Salems kyrka, belägen precis vid Bornsjön. Här finns också Säby kyrka och församlingshem, mitt emot Salems centrum.

Närbild på stearinljus, glitter, julgranskulor samt kakor med frosting och godis på.

Julaftonsmys

Vill du dela en stunds gemenskap på julafton? Enkel julmat, julmusik med mera. Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Advent, jul & nyår

Välkommen till Salems församling under advent, jul & nyår. Här kan du ta del av alla gudstjänster och konserter i juletid.

Skylt som syns vid stensäkrade gravar med följande text: Gravstenen är nedlagd av säkerhetsskäl. Vänligen kontakta kyrkogårdsförvaltningen 070-456 81 79.

Stensäkringskontroller av gravstenar

Under hösten 2022 påbörjas stensäkringskontroller på Säby begravningsplats och Salems kyrkogård.

En person med en kopp kaffe som använder sin smartphone.

For Newcomers and Refugees

The Church is open Tuesday to Thursday from 9 am to 4 pm and Friday 9 am to 3 pm. We have free wifi and fresh coffee/tea.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Boka dop online

Om du vill boka dop och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, besöka oss, ringa eller mejla vår församlingsexpedition.

Omslaget till Frid #2 2022. Närbild på ett par knäppta händer,

Tidningen Frid

Tidningen Frid är en hälsning från Salems församling. Den delas ut till alla boende i Salems kommun.

Öppna förskolan Juvelen

Välkommen till öppna förskolan i Salems församling med din lilla juvel. Här träffas barn och vuxna för lek och gemenskap.

Församlingspedagog Eva pratar inför en grupp med barn.

Skola – Kyrka

Varför firar vi jul, påsk och andra högtider? Vad betyder den gyllene regeln? Hur såg samhället ut på 1100-talet när Salems kyrka byggdes? Salems församling erbjuder flera olika program för förskole- och skolklasser.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva