Other languages with Google Translate

Kontakt

Norberg-Karbennings församling Besöksadress: Engelbrektsgatan 75, 73831 NORBERG Postadress: Box 39, 73821 NORBERG Telefon:+46(223)29800 E-post till Norberg-Karbennings församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Norberg-Karbennings församling

Nu öppnas Norbergs kyrka igen den 9/2

Norbergs kyrka har varit stängd sedan 16 oktober efter misstanke om dålig luft i kyrkan.

Det fanns påvisade allergiska reaktioner och flera som känt mögellukt.

Det har tidigare funnits mögel i kyrkan så vi behövde undersöka luften ordentligt.

Det fanns för hög luftfuktighet på sina ställen och mögelpåväxt kunde ses.

Mätningarna av luften översteg inte gränsvärdena men det säger inte att många ändå kan reagera på luften. Dessutom påverkas luften av utomhusmiljöns luftfuktighet som kan variera över tid.

Vi har nu haft avfuktare igång och gjort förbättringar av luftflöden i kyrkan.

Det känns tydligt att luften i kyrkan nu är mycket bättre än tidigare.

Vi fortsätter med att se över ventilationen och uppvärmningen i kyrkorummet för att vi inte ska få tillbaka problemen. Inomhusluften är viktig för oss som arbetar i kyrkan och för alla besökare.

Marianne Wiik, kyrkoherde

Marialunch våren 2019

Månadsaffisch februari

GDPR -Så behandlar vi dina personuppgifter

Här kan du läsa om hur Svenska kyrkan behandlar dina personuppgifter.

Läs mer här.