Barn och familj

Kom och ha kul i kyrkans barnverksamhet! Vi finns på Familjecentralen LärKan (intill BVC), i Norberg vårdcentral, Borgvägen 3. Miniorer och Öppet Hus träffas i Mariagården, på plan 3.

Välkommen att vara med!

Vårterminens verksamhet inleds fr o m 20 januari 2020 (vecka 4).

Verksamhetsansvarig för Barn och familj är just nu Marianne Wiik.
Kontaktperson är Inger Fjellman, tel 0223-29815.
E-post: inger.fjellman@svenskakyrkan.se

Öppna förskolan (0-5 år)
Måndagar och fredagar kl 09.00-12.00.
Öppna förskolan är en mötesplats för dig som har småbarn. En gemenskap där det är möjligt att stödja varandra i föräldrarollen. Vi leker, sjunger och fikar tillsammans. Fikat kostar 20 kr/gång.

Babycafé (ålder 0-12 månader)
Tisdagar och onsdagar kl 10.00-12.00.
Babycaféet riktar sig till dig som har barn mellan 0 och 12 månader. Syskon ska inte vara med i den här gruppen.
Sångstund varje tillfälle. Fika till självkostnadspris.
En uppmaning till alla som har barnvagn. Ta med ett enkelt lås så att ni kan låsa fast vagnen vid de speciella barnvagnsplatserna. Det går också att ställa barnvagnen utomhus under tak på familjecentralens uteplats.

Miniorerna
(årskurs 1-3)
Tisdagar kl 14.00-16.00. Plats: Mariagården, plan 3.
Miniorerna har inriktning på kreativt skapande. Vi arbetar med olika teman med tron som grund.
Anmälan behövs till gruppens 20 platser. Medlemsavgiften är 300 kr/termin. I medlemsavgiften ingår ett nyttigt mellanmål och kostnader för pysselmaterial. Vi firar också barnet med en present på födelsedagen.

Öppet Hus
(årskurs 4-6)
Torsdagar kl 13.45-16.30. Plats: Mariagården, plan 3.
Öppet hus är kyrkans fritidsgård och man kan spela biljard, rita, spela spel och se på film.
Ett nyttigt mellanmål serveras. Ingen föranmälan behövs.

KURSER FÖR FÖRÄLDRAR
På familjecentralen LärKan erbjuds olika kurser och utbildningar för dig som förälder:
Spädbarnsmassage
Matlagningskurs
Vägledande samspel (ICDP)
Hjärtlungräddning och första hjälpen för barn (HLR)

Vi som arbetar med Barn och familj är:
Katarina "Kattis" Bergman
Inger Fjellman