Foto: Paula Jessen Andrée

Gudstjänster i Fässberg

Här hittar du kalendern med information om våra gudstjänster i Fässbergs församling. Varmt välkommen. Våra kyrkor är Fässbergs kyrka, Krokslättskyrkan och Toltorpskyrkan. Här kan du också lämna in dina böneämnen som vi ber för under söndagens gudstjänst.

Skriv in ditt böneämne nedan, så kommer ditt böneämne att lyftas upp under söndagens gudstjänst i Fässbergs kyrka. Präst eller diakon kommer att be för ditt ämne, du är anonym. Gudstjänsten börjar kl. 11:00 (går också att följa via Fässbergs församlings facebook-sida).

Skriv din bön eller ditt böneämne.

Vi firar dop helt enkelt 29 oktober 2022

Vi bjuder in dig som vill döpa ditt barn till drop-in-dop Dop helt enkelt. Samtidigt som det fantastiska konstverket Gaia finns i kyrkan är det möjligt till dop. Lördag 29 oktober 2022 kl 10-13 i Fässbergs kyrka.

Drop-in vigsel 22 oktober under Gaia

Drop-in vigsel i Fässbergs kyrka, Terrakottagatan 3B, Mölndal, lördag 22 oktober 2022 kl 20:00-02:00 under konstverket Gaia. Föranmälan behöver göras. Läs mer här.

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Psaltaren 31

Bibelsällskapet i Ukraina har under kriget börjat be psalm 31 i Psaltaren varje dag. Initiativet har spritt sig i Ukraina och i Europa. Nu uppmuntrar Svenska bibelsällskapet till läsning av psalmen, dagligen klockan 16.00, samtidigt som den bes i Ukraina. Tryck här och hitta hela texten>>

Vad som gäller i Sverige för den som flytt från kriget i Ukraina

Här hittar du information om vad som gäller för de flyktingar som kommer till Sverige med anledning av kriget i Ukraina.

Gaia utomhus

Drop in-vigsel

Nästa tid är planerad till 22 oktober 2022 från kl 20.00-02.00. Vigseln sker i Fässbergs kyrka där ni kan bli vigda under det vackra konstverket Gaia. Här kan ni läsa mer om hur det går till samt anmäla er.

Livesändning här!

I Facebook-flödet nedan kan du delta i gudstjänster och ta del av nyheter hemifrån. Du behöver inte logga in.

Använd pilarna eller scrolla i den grå listen till höger i Facebook-rutan här nedanför så hittar du rätt.

Du kan förstora Facebook-fönstret genom att klicka på den blå ikonen med ett f till höger i inlägget.

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Öppen kyrka Fässbergs kyrka

Bokbord, ljuständning, samtal och fika! Välkommen till Fässbergs kyrka mån-fre kl 11-13.

Två personer sitter på knä med knäppta händer.

Bön i Fässberg

Ta en paus mitt i allt! Måndagar och onsdagar kl 8.45-9.00 samt måndagar och tisdagar kl 12.00-12.15 är det bön i Fässbergs kyrka.

Kristen djupmeditation

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Fässbergs kyrka

Kyrkan rymmer max 500 personer. Fässbergs kyrka ligger på en bergsplatå, Baaz berg, i centrala Mölndal och syns över stora delar av staden. Adress: Terrakottagatan 3B, Mölndal. Parkering finns nedanför församlingshemmet eller i parkeringshuset nedanför kyrkan mot Mölndals innerstad.

Krokslättskyrkan exteriör

Krokslättskyrkan

Krokslättskyrkan tar max in 20 personer vid gudstjänsterna. Krokslättskyrkan byggdes 1955 och ligger vackert vid Safjällets fot. Kyrkan är inte handikappanpassad fullt ut. I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland, som konstnären och pedagogen Lena Forsberg har skapat, med figurer i scener från gamla och nya testamentet. Gudstjänst cirka en söndag i månaden kl 11. Adress: Åbäcksgatan 17, Mölndal

Toltorpskyrkan

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal. Toltorpskyrkan rymmer ca 80 platser. Samlingssal 18 personer. Toltorpskyrkan ligger i korsningen Toltorpsgatan-Dalgångsgatan. Fin kyrka för bröllop och dop! Vanligtvis gudstjänst söndagar kl 16.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Bönevandring i Mölndal

Brinner du för bön och gemenskap mellan kristna från olika församlingar? Inför varje bönevandring tar vi gärna emot böneämnen som berör Mölndal och de som bor och arbetar där. Här hittar du information om kommande bönevandringar.

Välkommen till veckomässa!

Kollekt genom swish

Alla församlingarna har olika swish-konto för kollekterna. Du hittar alla uppgifter här.

Någon filmar med mobiltelefonen en kvinna som spelar orgel.

Digitala gudstjänster

Här hittar du länkar till gudstjänster hos Svenska kyrkan Mölndal samt andra länkar för att fira där du är.

Oblat

Biskopsbrev om nattvarden

22 januari 2020 kom Biskoparnas brev om nattvarden. Du kan läsa det här.

Dop helt enkelt

Varje år genomför Svenska kyrkan Mölndal Dop - helt enkelt. Ett sätt att bli döpt, eller döpa sina barn utan att behöva bekymra sig för kalas och annat. Se kalendern för aktuellt datum eller ring kansliet 031 761 93 00.