Symbolerna för islam, judendom och kristendom bildar tillsammans ordet Coexist på en tröja.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Religionsdialog i Lundby församling

I det mångreligiösa Sverige är kunskap, förståelse och samverkan nödvändiga för att människor av olika tro ska leva tillsammans. I Lundby församling finns både religionsöverskridande nätverk och mötesplatser där människor träffas oavsett religion.

Lundby församling arbetar aktivt med religionsmötesfrågor i olika åldrar. Syftet är att verka för förståelse, samarbete och goda relationer mellan människor av olika tro. 

En ung kille och tjej står utomhus. Killen har en basketboll under armen.

Tjejgrupp - ett tryggt rum att vara i

Lundby församlings tjejgrupp i samlingslokalen på Fyrklöversgatan 58 har erbjudit en trygg punkt för barn sedan 30 år tillbaka.

Från nätverket "Framtiden bor hos oss" konferens i Göteborg, 2015.

Framtiden bor hos oss

Nätverket "Framtiden bor hos oss" samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och mångkulturella stadsdelar.

Stärka banden - mellan moské och kyrka

13 februari 2015 bildades en mänsklig kedja mellan Göteborgs moské och Brämaregårdens kyrka. En manifestation för att visa på vår gemensamma önskan om sammanhållning och ett tryggt Göteborg för alla.

Språkcaféer

Vill du bli bättre på att prata svenska? Eller vill du lära ut språket? Det här är ett tillfälle för dig som vill träffa nya människor och mötas över språkgränser.

Lundby församling arbetar med närvaro och dialog med unga

Det finns ett ungdomsteam i Lundby församling som arbetar aktivt gentemot skolor och andra nätverk för att tillsammans skapa goda förutsättningar för unga människor.

Närbild på ett ensamt löv på en bar kvist.

Lundby församling arbetar för en tryggare stad

Lundby församling arbetar aktivt för ett tryggare samhälle - från större krissituationer till att bryta ensamhet hos äldre.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.