En kvinna med ett Svenska kyrkan-nyckelband skrattar åt något.
Foto: Johannes Frandsen

Nätverk, samarbeten och projekt

Lundby församling vill erbjuda en öppen kyrka. En följd av det är engagemang i projekt och samarbeten med andra aktörer i samhället.

Lundby församling vill erbjuda en öppen kyrka; ett tillgängligt och självklart rum i våra områden. Ambitionen är att församlingens liv och arbete utgår från, och är anpassad till, den tid och det sammanhang den finns i. Här är vi kyrka genom möten och närvaro. En följd av det är engagemang i projekt och samarbeten med andra aktörer i samhället. 

Närbild på ett ensamt löv på en bar kvist.

Lundby församling arbetar för en tryggare stad

Lundby församling arbetar aktivt för ett tryggare samhälle - från större krissituationer till att bryta ensamhet hos äldre.

Två personer håller upp regnbågsflaggan mot himlen.

Hbtqi och mångfald i Lundby församling

Lundby församling vill arbeta aktivt för mångfald och öppenhet. Detta arbete ska genomsyra den dagliga verksamheten där var och en ska känna sig sedd och älskad för sin egen skull. Församlingen tilldelades i november 2022 hbtq+ -märkningen Regnbågsnyckeln. Det är vi stolta över!

Lundby församling arbetar med närvaro och dialog med unga

Det finns ett ungdomsteam i Lundby församling som arbetar aktivt gentemot skolor och andra nätverk för att tillsammans skapa goda förutsättningar för unga människor.

Symbolerna för islam, judendom och kristendom bildar tillsammans ordet Coexist på en tröja.

Religionsdialog i Lundby församling

I det mångreligiösa Sverige är kunskap, förståelse och samverkan nödvändiga för att människor av olika tro ska leva tillsammans. I Lundby församling finns både religionsöverskridande nätverk och mötesplatser där människor träffas oavsett religion.

Lundby församling är en samarbetspartner till Frihamnsdagarna

Frihamnsdagarna är ett årligen återkommande arrangemang. Det är en demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka, där samtal och idéer som leder till förändring kan uppstå. Lundby församling, tillsammans med Göteborgs stift, är stolt samarbetspartner.

Två män sitter och samtalar över en kopp kaffe.

Stöd vid psykisk ohälsa och social utsatthet

Lundby församling samarbetar med olika aktörer för att gemensamt stötta personer som lever med psykisk ohälsa eller i social utsatthet.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.