Syftet med Lördagsöppet är integration, lära sig mer om svenska samhället, prata svenska och skapa nätverk. Alla är välkomna stora som små! Denna dag lagade man mat, bakade tårta och lekte charader.
Foto: Johannes Frandsen

Nätverk och samarbeten

Lundby församling vill erbjuda en öppen kyrka. En följd av det är engagemang i projekt och samarbeten med andra aktörer i samhället.

Lundby församling vill erbjuda en öppen kyrka. Ett tillgängligt och självklart rum i våra områden. Ambitionen är att församlingens liv och arbete utgår från och är anpassad till den tid och det sammanhang den finns i. Här är vi kyrka genom möten och närvaro. En följd av det är engagemang i projekt och samarbeten med andra aktörer i samhället.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.