En kvinna med ett Svenska kyrkan-nyckelband skrattar åt något.
Foto: Johannes Frandsen

Nätverk, samarbeten och projekt

Lundby församling vill erbjuda en öppen kyrka. En följd av det är engagemang i projekt och samarbeten med andra aktörer i samhället.

Lundby församling vill erbjuda en öppen kyrka. Ett tillgängligt och självklart rum i våra områden. Ambitionen är att församlingens liv och arbete utgår från och är anpassad till den tid och det sammanhang den finns i. Här är vi kyrka genom möten och närvaro. En följd av det är engagemang i projekt och samarbeten med andra aktörer i samhället.

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.