Foto: Johannes Frandsen/IKON

Närvaro och dialog med unga

Det finns ett ungdomsteam i Lundby församling som arbetar aktivt gentemot skolor och andra nätverk för att tillsammans skapa goda förutsättningar för unga människor.

Tallrikar och skålar med grov skivat bröd i förgrunden. I bakgrunden skålar med ägg och grönsaker.

Skolkyrkofrukostar

Ungdomsteamet i Lundby församling bjuder kontinuerligt in högstadie- och gymnasieskolors elevhälsoteam till nätverksträffar med frukost och dialog kring olika teman. Läs mer här.

Ungdomsteamet

Ungdomsteamet arbetar i hela Lundby församling med fokus på ungdomar från 14 år och uppåt.

Gå på konfa!

Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt. Ta chansen att träffa nya kompisar, åka på läger, prata om livet – och ha kul!

Ung i kyrkan

Vill du hänga med kompisar, spela i band, lära dig mer om Gud eller sjunga? Kom till Lundby församling!

Symbolerna för islam, judendom och kristendom bildar tillsammans ordet Coexist på en tröja.

Religionsdialog i Lundby församling

I det mångreligiösa Sverige är kunskap, förståelse och samverkan nödvändiga för att människor av olika tro ska leva tillsammans. I Lundby församling finns både religionsöverskridande nätverk och mötesplatser där människor träffas oavsett religion.

Nätvandrarchatten

Här finns vi och vill lyssna på och prata med dig – du som är mellan 12 och 25 år. Måndagar och onsdagar kl 19-22. Året om. Länk till extern sida.

Ungdom vaken i natten och surfar

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Vi lyssnar på dej! Skriv till SOS-brevlådan eller ring till SOS-telefonen 0771-800 650 varje dag, året om. Länk till extern sida.

Någon har ritat ett hjärta med fingret på ett frostigt fönster.

Vill du prata med någon? 

Församlingens präster och diakoner finns till för dig. Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Här hittar du kontaktuppgifter till Lundby församlings präster och diakoner. Välkommen att höra av dig!

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

 

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom SamCert Miljödiplomering.