Lundby församlings lokalförsörjningsplan 2020-2030

Svenska kyrkan gör just nu en omfattande översyn av sitt fastighetsinnehav, och skapar nya modeller för planering och förvaltning av fastigheter och det gemensamma kulturarvet. Kyrkofullmäktige har nu fastställt Lundby församlings lokalförsörjningsplan för perioden 2020-2030. Ladda ner och läs den här!

Målsättningen är en effektiv och långsiktigt hållbar fastighetsförvaltning som bidrar till funktionella lokaler för kyrkans olika verksamheter, låg påverkan på klimat och miljö, och som samtidigt sparar på ekonomin. Då kan Svenska kyrkan fortsätta fira gudstjänst, berätta om kristen tro, arbeta för ett värdigt liv och en bättre värld för alla, och ta ansvar för det kyrkliga kulturarvet.

Här kan du ladda ner lokalförsörjningsplanen för Lundby församling 2020-2030.

Bakgrund

Arbetet är ett resultat av kyrkomötets beslut från 2016 om att kyrkan ska ta ett gemensamt ansvar för fastigheter, kyrkor och ekonomiska utjämningssystem för att frigöra resurser till det grundläggande uppdraget och minska de ekonomiska effekterna av att antalet medlemmar successivt blir färre.

Arbetsgrupp

Arbetsgruppen för att skapa en lokalförsörjningsplan består av processledare Michael Ekdahl, kyrkoherde Annika Larsson, ekonom Anders Ivarsson, klockare Magnus Evenseth, utvecklingsledare Sara Sandelin, kommunikatör, församlingspedagog Ulrika Brosché och kyrkoherdesekreterare Ann-Charlott Bohman.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!