Foto: Malin Lingnert

Det händer i Lundby nya kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du lära dig spela orgel, sjunga i kör, fika eller handla second hand?

16/10: Konsert Barnens Karneval

Söndagen den 16 oktober kl. 18 är alla små och stora välkomna till Lundby nya kyrka. Kompositören Per Egland har skrivit musik till konstnären Joel Hultdins tavlor! Framförd av Duo Kondens. Gå runt i salen. Titta på tavlorna. Lyssna till musiken. Läs mer här.

Alphagrupp - introduktionskurs i kristen tro

Är du 18–65 år och nyfiken på att veta mer om kristen tro? Välkommen att vara med i en Alphagrupp i Lundby församlingshem.

Bibelstudium i Lundby nya kyrka

Förstår du vad du läser? Välkommen till bibelstudium i Lundby nya kyrka. Här läser vi Bibeln och samtalar om Bibelns berättelser, särskilt fokus är på den kommande söndagens texter.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Brämaregårdens kyrka. Den 3 november startar en ny grupp.

Verksamhet i Lundby nya kyrka:

Liten & Stor Lundby nya kyrka

Öppen verksamhet för föräldrar med barn i åldern 0-5 år. Onsdagar kl. 13.00–16.00 och fredagar kl. 09.00-12.00 under terminen. Start vecka 37.

Mötesplats Lundby nya

Gemenskap och enkelt fika. Samlingar för Liten & Stor och Bibelstudium pågår samtidigt. Onsdagar kl. 13.00-16.00 och fredagar kl. 09.00-12.00.

Stick & Snack

Ta med ditt handarbete eller inspireras till att påbörja ett! Samtal och enkelt fika. Öppet torsdagar klockan 09.30-12.30, kom när det passar.

Lundbysymfonikerna

Lundbysymfonikerna är Lundby församlings egen symfoniorkester. Orkestern framför både rena orkesterproduktioner och andra verk.

Lundbykören

Lundbykören är en blandad kör med 25-30 medlemmar. Repertoaren är varierad, från klassiskt till folkmusik, och sångarglädjen är stor!

Lundby Motettkör

Kören har en klassisk repertoar med något högre tempo, består av cirka 30 personer och fokuserar på klassisk kyrklig körmusik.

En microfon ligger på två röda filthjärtan.

Ensemble Merula

Vokalensemble som sjunger tidig musik.

Gudstjänst med Små & Stora

Gudstjänst med Små & Stora är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänsten.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Kör på språng

Kör för barn i förskoleklass-årskurs 1 som inte sjungit i kör förut. En lekfull och utvecklande kör med sånger i alla genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på gång

En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på tå

För barn i åk 2-3. En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på fötter

För barn och ungdomar åk 4-6. En kör som utmanar dig att växa vidare i musiken och röstutvecklingen. Stämsång, scenisk träning, metrikövningar, danssteg, soloinsatser och massor av fniss! Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Rytmik i Lundby församlingshem

Rytmik för barn i åldern 0-6 år. Vi håller till nära Eriksberg och Kyrkbytorget.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.