Det händer i Lundby gamla kyrka

Lundby gamla kyrka är ett levande kulturarv. Här firas meditativ mässa varje vecka, här hålls många dop, vigslar och begravningar. Mycket verksamhet pågår i Lundby församlingshem, ett stenkast från kyrkan.

Lundby gamla kyrka renoveras

Lundby församling vårdar kulturarvet. Lundby gamla kyrka renoveras och är därför stängd för gudstjänster, dop, vigslar och begravningar till och med oktober 2020. Välkommen att boka församlingens andra kyrkor, kontakta expeditionen tfn. 031-731 68 00. Välkommen också att ta del av våra digitala andakter.

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd