Det händer i Brämaregårdens kyrka

Ät vardagsmiddag tillsammans, sjung i kör, var med i skaparverkstad, bokkvällar, häng med kompisar eller fördjupa din tro.

På väg in i kyrkan

Tillsammans lär vi oss mer om kyrkorummet och de olika riterna. Fyra tillfällen under hösten i Brämaregårdens kyrka. Läs mer här.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Brämaregårdens kyrka. Den 3 november startar en ny grupp.

Verksamhet i Brämaregårdens kyrka och Prästgården:

Vox rosae

En damkör med variationsrik repertoar med sånger ur många genrer och stilarter - allt från gregorianskt till nyare sånger och visor. Vi sjunger oftast i flera stämmor så det är bra om du har lite körvana.

Skaparverkstad för alla

Kreativt arbete och skapande aktiviteter där du på ett enkelt sätt har möjlighet att prova att arbeta i olika material och tekniker. Skaparverkstad är en del av Växthuset på torsdagar.

Cykelfixarna

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Välkommen med din cykel till garaget bakom Brämaregårdens kyrka torsdagar kl. 16:30.

Barn som sjunger och dansar. Illustration.

Babyrytmik i Brämaregården

I förälderns trygga famn får babyn uppleva sång och musik genom dans, rörelse, spel på enkla rytminstrument och ramsor. För barn 9-16 månader.

Liten & Stor i Brämaregårdens kyrka

För barn 0-6 år och medföljande vuxen. Välkommen måndagar kl. 10.00 och torsdagar kl. 14.30 under terminerna!

Växthuset i Brämaregården

På torsdagar pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter. Det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

Män emellan

Konceptet Män emellan rymmer ett antal samtalskvällar som vänder sig till dig som är man från 30 år och uppåt, som vill träffas för att reflektera och diskutera livsnära händelser.

Bokträffar på BAKA Stenugnsbageri

Välkommen till bokträffar på BAKA Stenugnsbageri under hösten. Vi träffas för att fika tillsammans och prata om en roman vi läst. Första tillfället 30 augusti delar vi med oss av boktips till varandra.

Bokkvällar på Kville Saluhall

Välkommen till bokkvällar på Kville Saluhall! Vi träffas för att prata om en roman vi läst. Det finns även fina möjligheter till att köpa något gott att äta eller dricka på plats. Höstens första bokkväll är onsdag 7 september.

Mat & Prat i Brämaregården

Umgås över en bit mat!

Andrum

Välkommen till en stunds stillhet och bön. Andrum är en del av Växthuset på torsdagar i Brämaregårdens kyrka.

Mässa runt ljusbäraren

Vi sitter i en ring där vi ser varandras ansikten. Vi formar gudstjänsten tillsammans. Den som vill är sedan med i ett fortsatt samtal kring en bibelberättelse eller en bok.

Gudstjänst med Små & Stora

Gudstjänst med Små & Stora är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänsten.

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Om Brämaregårdens kyrka

Brämaregårdens kyrka uppfördes efter ritningar av den kände arkitekten Sigfrid Ericson och stod klar 1925. Kyrkan är utformad i tidstypisk nyklassicistisk stil. Under åren har kyrkan genomgått både till- och ombyggnader.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.