Foto: Louise Hedberg/IKON

Boka dop

Om du vill boka dop kan du antingen boka här på webben, besöka oss, ringa eller mejla vår församlingsexpedition.

BEGRÄNSAT ANTAL PERSONER FÅR SAMLAS

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare förbjuds från och med 29 mars 2020, för att minska smittspridningen av coronaviruset. Från 1 november 2020 gäller undantaget att upp till 300 deltagare är tillåtet vid sittande tillställningar, förutsatt att man sitter på minst en meters avstånd från varandra (två personer i samma sällskap får dock placeras närmare varandra än en meter). Det ska även finnas förutsättningar för deltagarna att hålla avståndet under hela arrangemanget.
Beroende på respektive kyrkas storlek har Luleå domkyrkoförsamling därför satt olika gränser för max antal deltagare vid sittande tillställningar som kan vara exempelvis gudstjänster, konserter, begravningar, dop och vigslar: Domkyrkan 150 personer, Örnäsets kyrka 120 personer, Mjölkuddskyrkan 100 personer, Hertsökyrkan 35 personer, Ljusets kapell 60 personer.

Obs. Vad gäller begränsningen att högst 50 personer får samlas så här i coronatider, så räknas även kyrkans personal in. Vid dop brukar det vara tre anställda från församlingen som medverkar (präst, musiker och vaktmästare).

Välkommen att boka en tid för dop direkt här på webben!
När bokningen skickats till oss, gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.

Det finns möjlighet att låna gratis dopklänning och lokaler för dopkalas. Glöm inte att ange vilken dopklänning eller lokal du vill låna i rutan ”Övriga önskemål”. Vi hör av oss och meddelar om den önskade lokalen är ledig.

Det går att boka tid för dop senast 14 dagar innan doptillfället.

Hittar ni ingen tid som passar så kontakta församlingsexpeditionen.

Vid frågor kontakta församlingsexpeditionen, tel. 0920 - 26 48 60 eller mejla  luleadomkyrko.bokning@svenskakyrkan.se

Alla personuppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagar. Du kan läsa mer om hur, varför, hur länge och dina rättigheter via denna länk.

Kontakt: Församlingsexpeditionen

Luleå domkyrkoförsamlings expedition