Foto: Pexels

- Det känns bra att återigen få lyfta det samiska i kyrkan

Publicerad:

Måndagen den 6 februari uppmärksammar Luleå domkyrkoförsamling samernas nationaldag med en aftonbön klockan 19 i Luleå domkyrka. Biskop Åsa Nyström deltar tillsammans med Charlott Rehnman, domprost. Luleåbon Nils-Bertil Heikka kommer att framföra nordsamiska psalmer. - Det är bara ett år sedan jag sjöng för publik för första gången.

Nedbrunna böneljus får nytt liv

Publicerad:

Varje år tänds hundratals stearinljus i Luleå domyrkoförsamlings fyra kyrkor. Men vad händer egentligen med de stumpar som blir kvar? Tack vare Jamilia Dackteman och Maja Erlandsson från Örnens gymnasieskola får ljusen återigen chansen att brinna starkt och klart.

- Att kremeringarna ökar är en tydlig trend

Publicerad:

Sveriges radio P4 Norrbotten mötte Luleå domkyrkoförsamlings kyrkogårdchef Fredrik Lundberg för att tala om att allt fler väljer kremering framför kistbegravning.

Ta chansen att påverka!

Publicerad:

Nu är det sista veckan för julinsamlingen "Bryt en tradition" - ge ditt bidrag senast söndagen den 6 januari.

Schola gospel fyllde Mjölkuddskyrkan

Publicerad:

Mötesplatsen på Örnäset har haft sin traditionella julavslutning

Publicerad:

Varje år kring Lucia avslutar Mötesplatsen terminen med julgröt, skinkmackor, fika och julsånger

Trasig belysning i kvarter 26 A och 26 B

Publicerad:

Strålkastarna som lyser upp träden i kvarter 26 A och 26 B på Örnäsets kyrkogård är just nu ur funktion.

Premiär för vår teckenspråkiga julkalender där djuren 🐶🐭🐵🦆🐅🦓🐫 får ta plats!

Publicerad:

Nu är det äntligen premiär för vår egna julkalender! I år har vi gjort en egen julkalender på svenskt teckenspråk med pålagt svenskt tal. I ett samarbete över kommungränserna har våra duktiga teckenspråkiga medarbetare från Luleå, Piteå och Umeå hjälpts åt med att spela in den, och det är den allra första av sitt slag! Så från och med idag fram till juldagen den 25 december öppnas en ny lucka - vi kunde inte låta bli att göra en extra lucka! På vardagar släpps avsnitten kl 16, och på helgerna redan klockan 8 på morgonen! Här hittar du alla avsnitt - du kan se dem om och om igen. https://www.svenskakyrkan.se/luleadomkyrko/julkalender-pa-teckensprak

- Nu finns ett större behov av samtal

Publicerad:

Hans Bennebrant arbetade tidigare som enhetschef på Sunderby sjukhus. Idag är han diakon i Luleå domkyrkoförsamling där han möter uppemot 2 000 personer i samtal varje år. "Den mörkare tiden på året, speciellt då storhelger som julen närmar sig, ökar behovet av att få prata. Ensamhet och existens är två av samtalsämnena, lågkonjunkturen ett annat", säger Hans Bennebrant.

Kyrkofullmäktige hölls i Örnäsgården

Publicerad:

Renoveringen av Luleå domkyrka och verksamhetsbudgeten var två punkter i programmet under kyrkofullmäktigemötet som hölls tisdagen den 8 november i Örnäsgården. Kvällen avslutades med att Mona Eriksson, verksamhetsledare, berättade om planerna på en ny aktivitet som tilltalar vuxna och barn - och om två fina utmärkelser som församlingen tilldelats under hösten.