Bildkollage
Foto: Johannes Frandsen/IKON. Kerstin Lindmark.

Verksamhet för alla åldrar

Välkommen att vara med och engagera dig i Luleå domkyrkoförsamling! Här finns grupper för barn, ungdomar och vuxna, gudstjänster och konserter, meditation, möjligheter till samtal och stöd, med mera.

Veckans program

Aktuellt veckoprogram i Luleå domkyrkoförsamlings kyrkor. Tider för gudstjänster, konserter, med mera, hittar du här.

Barn som leker

Barn & familj

Tuff eller blyg, lång eller kort, tjej eller kille, det spelar ingen roll. Det viktigaste är att man tycker om att ha kul tillsammans med andra. I Luleå domkyrkoförsamling finns grupper för barn i alla åldrar så kom och var med!

Unga som kopplar av

Ungdom

I Luleå domkyrkoförsamling har vi verksamhet för dig som är ung. På olika sätt vill vi möta dig där du står just nu och, om du vill, vandra en bit på vägen tillsammans med dig. Vi välkomnar dig till våra kyrkor och den verksamhet vi har i dem. Vi arbetar även utåt och vill vara en resurs för de skolor som finns inom församlingens gränser.

Himlen speglar sig i fönster i gymnasiebyn.

Skolkyrkan Luleå

Gymnasietiden är unik och viktig, då det händer mycket i livet. Skolkyrkan vill finnas till för både elever och personal i skolan.

Diakonens symbol.

Diakoni, samtal och stöd

En diakon är en person som, på samma sätt som präster, vigts till tjänst. Du kan till exempel kontakta en diakon om du behöver någon att prata med eller stöd när det är tufft.​

Fikabord

Caféer, luncher, mötesplatser

Varmt välkommen till kyrkans mötesplatser på Örnäset, Hertsön och Mjölkudden och i centrala stan.

Meditation.

Meditation och retreater

Stressad av vardagens alla krav? Att meditera och vara i tystnad kan vara ett sätt att spänna av och finna balans mellan yttre aktivitet och inre stillhet.

Samtal runt bordet

Samtalsgrupper

Samtal om tro och liv, samtal om sorg, samtal för att må bra eller kanske lite bättre. Olika slags samtalsgrupper finns i Luleå domkyrkoförsamlings regi.

Pilgrimsvandring & promenader

Att pilgrimsvandra kan vara ett sätt att vårda både kropp och själ.

Kors

Om kristen tro

Läs här om olika möjligheter att lära sig mer om kristen tro.

Stickar.

Ideella grupper och volontärer

Det finns många sätt att hjälpa sina medmänniskor. Ett är att ställa upp som frivillig medarbetare i en församling. Frivilliguppdrag kan man göra allt från en gång per år till mer regelbundet. Man gör helt enkelt det man känner att man vill, orkar och kan. Alla kan bidra på sitt sätt!

Svenska kyrkans internationella arbete arbetar i nätverk världen över - i katastrofer, för ekonomisk rättvisa och sociala trygghetssystem, mot svält och för jordbruksutveckling och mycket mer.

Internationellt arbete

Vill du vara med i Svenska kyrkans arbete för en rättvisare värld? Du kan bidra genom att ge gåvor och/eller ge av din tid. Läs mer om hur.

Knäppta händer

Bönegrupper

"Ty där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem." Matteusevangeliet kapitel 18 vers 20.

Musik

Musik berör oss alla. Därför är den viktig i kyrkan. I församlingen finns körer för alla åldrar och olika erfarenheter. Det finns även musikundervisning och ett välfyllt program med konserter och musikgudstjänster. Läs mer om församlingens musikverksamhet.

Gudstjänster

Gudstjänster på söndagar, för stora och små, veckomässor, sinnesromässor. Se ordinarie tider och små beskrivningar om vad de olika slags gudstjänsterna egentligen är här.

En kvinnlig präst talar teckenspråk. Några besökare i förgrunden och två kvinnliga präster i bakgrunden.

Teckenspråkig verksamhet

Välkommen till den teckenspråkiga verksamheten!

Dop

Dopet är ett löfte om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer. Man kan döpas när som helst i livet. Här på hemsidan kan du boka dop i Luleå domkyrka, Örnäsets kyrka, Hertsökyrkan och Mjölkuddskyrkan.

Händer med vigselringar

Vigsel

Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser! Välkommen att boka vigsel här på hemsidan.

Begravning

Svenska kyrkan ansvarar för begravningsverksamheten i Luleå kommun. Här på hemsidan kan du läsa om planering inför en begravning, begravningsceremonier, kyrkogårdarna i Luleå domkyrkoförsamling, gravskötsel, minnestelegram, med mera. Du hittar även kontaktuppgifter till kyrkogårdsexpeditionen som finns på Örnäsets kyrkogård.