Löftadalens pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Åsa och Frillesås med omnejd. Svenska kyrkan finns här för dig i livets olika skeden, i glädje och i sorg. Tillsammans är vi alla viktiga byggstenar, både i gudstjänster och verksamheter.

Om oss & kontakt

Åsa och Frillesås är huvudorterna i Svenska kyrkan, Löftadalens pastorat. Här hittar du information om de församlingar och kyrkor som ligger runt omkring tätorterna. Du hittar även kontaktinformation och till exempel hur du hittar till våra kyrkor. Vi ses!

Kalender

Här får du information om tid & plats för alla evenemang, gudstjänster och grupper i Löftadalens pastorat.

Sommarmusik

Årets Sommarmusik innehåller många musikstilar: klassiskt, barock, folkmusik, country, i olika program fyllda med sång, violin, flöjt, stråkensemble, orgel och piano, med musiker från olika delar av vårt land. Hoppas att du ska få fina sommarkvällar med de efterlängtade musikstunderna.

Våfflor i S:t Lars!

Under vecka 28, 29 & 30 kan du njuta av härliga våfflor och nybryggt kaffe i S:t Lars kyrka! Förhoppningsvis kan våfflorna avnjutas på vår fina uteplats. // Serveringen är öppen tisdag & torsdag kl. 13:00-16:00. Varmt välkommen!

Våffelcafe i Rya

Onsdag kl. 14-16 i Rya kyrka v. 25-34. // Under sommaren serverar vi härliga våfflor i Rya kyrka. Det blir nybryggt kaffe och förhoppningsvis kan man sitta ute i solen! Vi ses i sommar!

Sommarkvällar i S:t Lars

S:t Lars kyrka i Åsa, den 7 & 14 juli kl. 18.00. Andakter med önskepsalmer och fika på vår fina uteplats.

Bröllop - boka & läs mer

"Och störst av allt är kärleken". Att gifta sig är något stort. Man får dela sin kärlek till sin partner med familj, släkt och vänner. Att planera ett bröllop kan vara en stor uppgift. Här hittar du onlinebokning, information om till exempel psalmer och kontaktuppgifter som gör planeringen lite lättare. Vi ses i kyrkan!

Kyrkguiden

Ett enkelt sätt att hitta gudstjänster, kyrkor och evenemang i hela landet och lokalt i pastoratet. Alltid uppdaterad! Tänk på att även spara exempelvis församlingshem som favoriter så att du inte går miste om det som händer även i andra lokaler än kyrkorna.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dop - boka & läs mer

Att döpa sitt barn är en högtidlig fest. Familj, släktingar och vänner samlas kring ett litet mirakel. Ofta är det mycket att tänka på i samband med ett dop. Här hittar du bland annat onlinebokning och information som gör det lite lättare att planera. Vi ses i kyrkan!

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Vill du bli medlem

Här kan du enkelt fylla i ett formulär för att bli medlem i Svenska kyrkan. Som medlem stödjer du Svenska kyrkans arbete både lokalt och nationellt. Tack för ditt engagemang!

Bli medlem här!

Musikundervisning

Vill du lära dig spela ett instrument? Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

Konstutställningar i S:t Lars kyrka i Åsa

Löpande ställer olika konstnärer ut sin konst i S:t Lars kyrka. Här hittar du information om den aktuella konstnären.

Någon att prata med

När livet känns tungt, man känner sorg och saknad eller när man bara behöver någon som lyssnar kan man ta kontakt med våra präster eller diakoner. Här hittar du också kontaktinformation till kyrkans jourtjänst och jourhavande präst som finns tillgängliga dygnet runt.

Bönepodden

Lyssna till det senaste avsnittet av Bönepodden direkt i webbläsaren!

Musik & körer

Tycker du om att sjunga och vill dela glädjen att sjunga tillsammans med andra? Här kan du läsa mer om musik och körer i Löftadalens pastorat.

Våra kyrkor

Här hittar du information om alla kyrkor och församlingshem som finns i Löftadalens pastorat.

Prenumerera på digitala Månadsbladet

Klicka på länken och fyll i din epostadress för att prenumerera på digitala Månadsbladet. Kom ihåg att bekräfta prenumerationen genom att klicka på länken i bekräftelsemailet.

Prenumerera här!