Löftadalens pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Åsa och Frillesås med omnejd. Svenska kyrkan finns här för dig i livets olika skeden, i glädje och i sorg. Tillsammans är vi alla viktiga byggstenar, både i gudstjänster och verksamheter.

Om oss & kontakt

Åsa och Frillesås är huvudorterna i Svenska kyrkan, Löftadalens pastorat. Här hittar du information om de församlingar och kyrkor som ligger runt omkring tätorterna. Du hittar även kontaktinformation och till exempel hur du hittar till våra kyrkor. Vi ses!

Kalender

Här får du information om tid & plats för alla evenemang, gudstjänster och grupper i Löftadalens pastorat.

I välsignan och fröjd

19/5 kl. 16 i Ölmevalla kyrka // En folkmusikmässa i folkton om den förlorade sonen med text av Alf Hambe och musik av Hans Kennemark. Mässan är både textligt och musikaliskt genomsyrad av reservationslös nåd och smittande glädje och som lyssnare känner man sig lyft och älskad av en Gud som aldrig slutar att längta efter en. Körer, dansare och musiker medverkar under ledning av Johanna Detert och Helena Spets. Välkommen!

En kväll i juni

Under tre torsdagar (13/6, 20/6 & 27/6) bjuder vi in till sommarkalas i S:t Lars med hoppborg, fika, grill och andra roliga aktiviteter.  Kl. 17:00-20:00

Bröllop - boka & läs mer

"Och störst av allt är kärleken". Att gifta sig är något stort. Man får dela sin kärlek till sin partner med familj, släkt och vänner. Att planera ett bröllop kan vara en stor uppgift. Här hittar du onlinebokning, information om till exempel psalmer och kontaktuppgifter som gör planeringen lite lättare. Vi ses i kyrkan!

Diakonimottagning med Drop-in

Här hittar du information och öppettider för den öppna diakonimottagningen i församlingshemmet vid S:t Lars kyrka i Åsa.

Verksamhet för vuxna

Läs mer om all verksamhet för vuxna i Löftadalens pastorat. Här hittar du info om tider, platser och innehåll.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dop - boka & läs mer

Att döpa sitt barn är en högtidlig fest. Familj, släktingar och vänner samlas kring ett litet mirakel. Ofta är det mycket att tänka på i samband med ett dop. Här hittar du bland annat onlinebokning och information som gör det lite lättare att planera. Vi ses i kyrkan!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Vill du bli medlem

Här kan du enkelt fylla i ett formulär för att bli medlem i Svenska kyrkan. Som medlem stödjer du Svenska kyrkans arbete både lokalt och nationellt. Tack för ditt engagemang!

Bli medlem här!

Musikundervisning

Vill du lära dig spela ett instrument? Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

Konstutställningar i S:T Lars kyrka i Åsa

Löpande ställer olika konstnärer ut sin konst i S:t Lars kyrka. Här hittar du information om den aktuella konstnären.

Kyrkguiden

Ett enkelt sätt att hitta gudstjänster, kyrkor och evenemang i hela landet och lokalt i pastoratet. Alltid uppdaterad! Tänk på att även spara exempelvis församlingshem som favoriter så att du inte går miste om det som händer även i andra lokaler än kyrkorna.

Bönepodden

Lyssna till det senaste avsnittet av Bönepodden direkt i webbläsaren!

Våra kyrkor

Här hittar du information om alla kyrkor och församlingshem som finns i Löftadalens pastorat.

Prenumerera på digitala Månadsbladet

Klicka på länken och fyll i din epostadress för att prenumerera på digitala Månadsbladet. Kom ihåg att bekräfta prenumerationen genom att klicka på länken i bekräftelsemailet.

Prenumerera här!