Foto: Tommy Hvitfeldt

Löftadalens pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Åsa och Frillesås med omnejd. Vi befinner oss alla i olika skeden i livet. Ung såväl som gammal upplever glädje, sorg, saknad, längtan, kärlek, misströst och hopp. Att finna en gemenskap som delar och finns där i dessa skeden kan hjälpa och stärka oss i våra liv, både fysiskt och andligt. I kyrkan skapar vi en sådan gemenskap tillsammans och där är vi alla viktiga byggstenar, både i gudstjänster och verksamheter. Vi ses!

Om oss & kontakt

Åsa och Frillesås är huvudorterna i Svenska kyrkan, Löftadalens pastorat. Här hittar du information om de församlingar och kyrkor som ligger runt omkring tätorterna. Du hittar även kontaktinformation och till exempel hur du hittar till våra kyrkor. Vi ses!

Barnkalaset!

S:t Lars kyrka, 5 juni kl. 14:00 - 18:00 // Söndagen den 5 juni är det terminsavslutning för våra barnverksamheter. Det vill vi fira med ett stort barnkalas! Det kommer serveras fika och grillmat och det kommer finnas roliga Hoppborgar, fiskedamm och massa annat skoj för hela familjen! Välkommen!

Kalender

Här får du information om tid & plats för alla evenemang, gudstjänster och grupper i Löftadalens pastorat.

Bibelns kvinnor - frukost och föreläsning med Charlotte Frycklund

Lördag 4/6 i S:t Lars kyrka kl. 09:30-11:00 // Det finns många kvinnor i Bibeln. Vissas röster är starka, men många gånger vet vi inget mer om kvinnan än hennes namn, ofta inte ens det. Charlotte Frycklund berättar med krispighet och värme så att kvinnorna i Bibeln – som annars ofta bara nämns i en bisats eller presenteras som en del av sina mäns berättelser – blir huvudpersoner och kommer till liv. Genom dessa möten lär vi känna Bibelns kvinnor, samtidigt som vi leds genom Bibelns stora berättelse och får insikter om våra egna liv. // Anmälan görs till Malin Magnusson - malin.magnusson@svenskakyrkan.se / 0760 03 05 09 - (Glöm inte att meddela specialkost.) Välkommen!

Konfirmation

Här kan du läsa mer om konfa-alternativen i Löftadalens pastorat & även anmäla dig direkt. Vi ses!

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Dop - boka & läs mer

Att döpa sitt barn är en högtidlig fest. Familj, släktingar och vänner samlas kring ett litet mirakel. Ofta är det mycket att tänka på i samband med ett dop. Här hittar du bland annat onlinebokning och information som gör det lite lättare att planera. Vi ses i kyrkan!

Bind din egen midsommarkrans!

Här kan du anmäla dig till att binda en midsommarkrans den 23/6 vid "En kväll i juni" i S:t Lars kyrka kl. 17-20. Klicka för mer info och anmälningsformulär.

Konstutställningar i S:T Lars kyrka i Åsa

Löpande ställer olika konstnärer ut sin konst i S:t Lars kyrka. Här hittar du information om den aktuella konstnären.

Vill du bli medlem

Här kan du enkelt fylla i ett formulär för att bli medlem i Svenska kyrkan. Som medlem stödjer du Svenska kyrkans arbete både lokalt och nationellt. Tack för ditt engagemang!

Bli medlem här!

Vårstädning på kyrkogårdarna

i Ölmevalla, Landa, Frillesås, Gällinge och Idala kommer att, om vädret tillåter, äga rum med början 15 mars 2022. Den gravrättsinnehavare som vill ta tillvara någon speciell dekoration ombedes göra detta före utsatt datum. För allas trevnad kan inga föremål förvaras bakom gravstenen.

Bönepodden

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i våra gudstjänster. Du behöver inte ha någon förkunskap för att lyssna till podden, men den kan ge en extra dimension om du till exempel besöker en helggudstjänst.

Bröllop - boka & läs mer

"Och störst av allt är kärleken". Att gifta sig är något stort. Man får dela sin kärlek till sin partner med familj, släkt och vänner. Att planera ett bröllop kan vara en stor uppgift. Här hittar du onlinebokning, information om till exempel psalmer och kontaktuppgifter som gör planeringen lite lättare. Vi ses i kyrkan!

Verksamhet för vuxna

Läs mer om all verksamhet för vuxna i Löftadalens pastorat. Här hittar du info om tider, platser och innehåll.

Eskatologipodden

En podcast om det kristna hoppet där prästen Bo Westergaard intervjuar olika personer.

Våra kyrkor

Här hittar du information om alla kyrkor och församlingshem som finns i Löftadalens pastorat.