Löftadalens pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Åsa och Frillesås med omnejd. Vi befinner oss alla i olika skeden i livet. Ung såväl som gammal upplever glädje, sorg, saknad, längtan, kärlek, misströst och hopp. Att finna en gemenskap som delar och finns där i dessa skeden kan hjälpa och stärka oss i våra liv, både fysiskt och andligt. I kyrkan skapar vi en sådan gemenskap tillsammans och där är vi alla viktiga byggstenar, både i gudstjänster och verksamheter. Vi ses!

Om oss & kontakt

Åsa och Frillesås är huvudorterna i Svenska kyrkan, Löftadalens pastorat. Här hittar du information om de församlingar och kyrkor som ligger runt omkring tätorterna. Du hittar även kontaktinformation och till exempel hur du hittar till våra kyrkor. Vi ses!

Kalender

Här får du information om tid & plats för alla evenemang, gudstjänster och grupper i Löftadalens pastorat.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dop - boka & läs mer

Att döpa sitt barn är en högtidlig fest. Familj, släktingar och vänner samlas kring ett litet mirakel. Ofta är det mycket att tänka på i samband med ett dop. Här hittar du bland annat onlinebokning och information som gör det lite lättare att planera. Vi ses i kyrkan!

En person står på en stor sten och ser ut över vidderna, mitt i ett snölandskap.

Fastan

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.

För barnen

Här hittar du information om verksamheter för barn och föräldrar i Löftadalens pastorat.

Till våra kyrkogårdar söker vi nu två säsongsanställda kyrkogårdsarbetare

Här hittar du aktuell information om möjlighet till säsongsanställning som kyrkogårdsvaktmästare i Löftadalens pastorat.

Diakonimottagning med Drop-in

Här hittar du information och öppettider för den öppna diakonimottagningen i församlingshemmet vid S:t Lars kyrka i Åsa.

Verksamhet för vuxna

Läs mer om all verksamhet för vuxna i Löftadalens pastorat. Här hittar du info om tider, platser och innehåll.

Bröllop - boka & läs mer

"Och störst av allt är kärleken". Att gifta sig är något stort. Man får dela sin kärlek till sin partner med familj, släkt och vänner. Att planera ett bröllop kan vara en stor uppgift. Här hittar du onlinebokning, information om till exempel psalmer och kontaktuppgifter som gör planeringen lite lättare. Vi ses i kyrkan!

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Vill du bli medlem

Här kan du enkelt fylla i ett formulär för att bli medlem i Svenska kyrkan. Som medlem stödjer du Svenska kyrkans arbete både lokalt och nationellt. Tack för ditt engagemang!

Bli medlem här!

Musikundervisning

Vill du lära dig spela ett instrument? Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

Konstutställningar i S:T Lars kyrka i Åsa

Löpande ställer olika konstnärer ut sin konst i S:t Lars kyrka. Här hittar du information om den aktuella konstnären.

Kyrkguiden

Ett enkelt sätt att hitta gudstjänster, kyrkor och evenemang i hela landet och lokalt i pastoratet. Alltid uppdaterad! Tänk på att även spara exempelvis församlingshem som favoriter så att du inte går miste om det som händer även i andra lokaler än kyrkorna.

Bönepodden

Lyssna till det senaste avsnittet av Bönepodden direkt i webbläsaren!

Påsk

Här hittar du information om påskens gudstjänster. Du kan också lyssna till Bönepodden och läsa mer om vad påsken handlar om.

Våra kyrkor

Här hittar du information om alla kyrkor och församlingshem som finns i Löftadalens pastorat.

Prenumerera på digitala Månadsbladet

Klicka på länken och fyll i din epostadress för att prenumerera på digitala Månadsbladet. Kom ihåg att bekräfta prenumerationen genom att klicka på länken i bekräftelsemailet.

Prenumerera här!