Våra kyrkor

Kyrkobyggnaden är en del av församlingens och landets historia. Många människor känner starkt för kyrkorummet och kyrkobyggnaden.

Som medlem i Svenska kyrkan är du med och bevarar kyrkobyggnaden och därmed en del av Sveriges historia. Kyrkan är betydelsefull och det är viktigt att den finns där och att den vårdas.

Över hela Sverige finns närmare 3 400 kyrkobyggnader som alla ser olika ut även om de ofta liknar varandra. De allra flesta används för sitt ursprungssyfte – att vara ett gudstjänstrum. Inom Löftadalens pastorat finns sju av dessa kyrkor. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om dessa sju kyrkor.

Här kan du läsa mer om dop, bröllop & begravning.