Socialt ansvar & diakoni

Att hjälpa sin nästa och att bry sig om sin medmänniska är grunden i kyrkans sociala ansvar och diakoni. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

Öppen ”Drop in”- Diakonimottagning

S:t Lars församlingshem, Stenviksvägen 13, blå huset, gå in i vinkeln.

  • Måndagar kl.10-12
  • Torsdagar kl.13-15

Här kan du träffa diakon/ diakonassistent

Eller Boka in ditt besök hos diakon Caroline Antblad (kontaktuppgifter finns längre ner på sidan)

Vill du bidra till att hjälpabehövande i närområdet?
SWISHA din gåva till 123 600 15 15

För många kan vardagen vara svår. Att inte ha tillräckligt för att få livet och gå ihop är en stor börda att bära. Genom att stödja diakonin i pastoratet kan du hjälp oss att hjälpa i närområdet. Vi stöttar människor med mat, presentkort, samtal och eknomiskt stöd balnd annat.

Tack! 

Någon att prata med

När livet känns tungt, man känner sorg och saknad eller när man bara behöver någon som lyssnar kan man ta kontakt med våra präster eller diakoner. Här hittar du också kontaktinformation till kyrkans jourtjänst och jourhavande präst som finns tillgängliga dygnet runt.

Diakon & diakoniassistent

Kontaktuppgifter till diakoner i Löftadalens pastorat

Artikel: Ansikte mot ansikte

Som legitimerad psykoterapeut berättar Marie Pervik om samtalet som det viktigaste verktyget när hon möter människor i kris. Hon delar sina tankar om hur digitalisering kan föda vårt ego och om vikten av att mötas ansikte mot ansikte

Bönepodden

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i våra gudstjänster. Du behöver inte ha någon förkunskap för att lyssna till podden, men den kan ge en extra dimension om du till exempel besöker en helggudstjänst.

Engagera dig ideellt

Här kan du läsa mer om Blomstra-samtal och om att engagera sig ideellt i Svenska kyrkan i och runt om Åsa och Frillesås.