Foto: Viola Rosenquist

Svenska kyrkan i Kungsör

Församlingen vid Mälarens västra spets. Platsen som varit svenska kungligheters rekreationsort ända sedan 1538 då Henricus Johannis var biskop för Västerås stift, som Kungsör är en del av. Kungligheter som Gustav Vasa, Johan III, Drottning Kristina och Karl XI har satt avtryck i bygden. Det var tex. Karl XI som bekostade bygget av Kung Karls kyrka år 1690-1700.

Församlingsexpeditionen ändrade öppettider

Från 1 juni - 31 Augusti 2021 har vi ändrade telefon- och besökstider på församlingsexpeditionen på Kristinagården.
Måndag kl. 10 -12
Tisdag kl. 10 -12 och kl.13 -15
Onsdag STÄNGT
Torsdag kl.10-12
Fredag kl.10-12

E-post: kungsor.forsamling@svenskakyrkan.se

Vi tänder ett ljus för Dig!

Vid varje gudstjänst i Kung Karls kyrka

Inspelade andakter under våren 2021

Var med och titta och lyssna

Nya stärkande ord på den korta vandringen runt Kristinagården!

Nu är det nya ord på den korta vandringen runt Kristinagården med tänkvärda, uppmuntrande & kloka citat. Du startar vid lyktstolpen vid stora anslagstavlan mot Kung karls kyrka. Sedan går den runt Kristinagården och slutar vid parkeringen vid Kung karls kyrka. Njut av en en kort promenad med uppmuntrande ord. Lycka till!

Vi fortsätter vara kyrka i pandemin!

Har du funderingar hur Svenska kyrkan i Kungsör förhåller sig till Corona/ Covid-19?