Dopklänningar

Varmt välkommen att låta döpa dig eller ditt barn i S:t Johannes församling! Vi har flera dopklänningar att låna, för visning och bokning kontakta oss på telefon 08-508 88 650.

DOPKLÄNNING ATT HYRA

Dopklänning finns att hyra till en kostand av 200 kr. Vi har två dopklänningar, en i slätt tyg och en i spets tyg. Till båda kommer ett rosa eller blått band.

Dopklänningen är lång för att barnet ska kunna växa i den, växa i tro. En konfirmand bär oftast en vit kåpa som en symbol för att den döpte har växt och själv kan ta ställning till dopets innebörd och konsekvenser. Församlingen har dopklänning som du gärna får hyra till en kostnad om 200 kr. Boka den via expeditionen eller fyll i vid ansökan om doptid att du önskar hyra dopklänning.