Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Just nu i Haninges kyrkor

Påsken 2023

Välkommen att fira påsken i Haninges kyrkor, eller digitalt! Från palmsöndagen till annandagpåsk. Vi ses!

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Drop-in-dop 15 april

Blev det aldrig tid för dop? Nu finns chansen till dop där präst, musiker och dopfikat står redo! Lördag den 15/4 kl. 11-16 (drop-in) i Dalarö kyrka.

Johannespassionen

Söndag 2/4 kl. 18 i S:t Eskils kyrka. I år är det 300 år sedan Bach påbörjade komponerandet av Johannespassionen. Det firar vi med ett storslaget framförande av den första passionen tonsättaren skrev i Leipzig. Jenny Ohlson Akre, sopran, Hedvig Hasselström, alt, Szymon Rudzki, evangelist, Michael Axelsson, tenor, Mathias Brorson, bas - Jesus Frank Sjödell - bas - Pilatus, vuxenkörer från Haninge pastorat, musiker ur Sveriges Radios symfoniorkester, Mikael Fahlstedt, orgel, Maria Wackt, dirigent

Mässa med små och stora

Söndag 2/4 kl 11 Musikalen "Det största påskägget". Vendelsö barnkörer, Präst, Anna Malmqvist.

Familjeläger på Gålö

I sommar anordnas två kostnadsfria familjeläger på Gålö. Lägret riktar sig till barnfamiljer som av olika anledningar har extra behov av att få komma iväg på semester några dagar.

Tack för att du gör det möjligt!

I Svenska kyrkan i Haninge finns alltid stöd att få. Du som medlem gör det möjligt.

Månadsblad - Mars

Här har vi sammanställt gudstjänst, musik och träffar för mars månad. Ladda ner och skriv ut. Om du inte har möjlighet att skriva ut, så finns det tryckta exemplar att hämta i våra kyrkor och lokaler. I webbkalendern hittar du mer utförliga beskrivningar av aktiviteterna samt detaljer om präst, musiker m.m.

Dop

Dopet är en gåva från Gud till oss människor, en helig handling som bär ett löfte om gemenskap och samhörighet. Här kan du läsa mer och boka dop. ​

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktiviteter och verksamheter i Svenska kyrkan i Haninge. Registrera dig för att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet.

Vad händer i din kyrka?

Dalarö-Ornö-Utö församling

Här hittar du allt som händer i Dalarö kyrka, Ornö kyrka och Utö kyrka.

Västerhaninge-Muskö församling

Här hittar du allt som händer i Västerhaninge kyrka, Tungelsta kyrka och Muskö kyrka.

Österhaninge församling

Här hittar du allt som händer i Jordbro kyrka, Vallakyrkan (Kryckan), Vendelsö kyrka, S:t Eskils kyrka och Österhaninge kyrka.

Vad söker du?

Kul i kyrkan! Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora.

Ung i Haninge

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Någon att prata med

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Vill du bli volontär?

Inom Svenska kyrkan i Haninge finns flera möjligheter att engagera sig och bidra. Du kan till exempel bli kyrkvärd eller hjälpa till som volontär - med punktinsatser eller löpande volontärhjälp.

Gudstjänst Musik Kör

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Alla är välkomna att vara med, unga och gamla!

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Här kan du nå oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla verksamheter. Om du inte hittar den, eller det, du söker kan du alltid ringa 08-555 670 00 eller e-posta haninge.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dop Vigsel Begravning

Svenska kyrkan i Haninge finns som stöd och hjälp vid de viktiga, underbara och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför.

Nödrop – Mellanöstern

Behoven är stora och fortsätter att öka efter jordbävningarna i Mellanöstern. Din gåva behövs!

Ge en gåva