Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon:+46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Torsdag 26 mars kl 18.30
S:t Eskils kyrka
Vägskäl i livet
Torsdag 26 mars kl 18.30

Föreläsning: Vägskäl i livet

Torsdag 26 mars kl 18.30 S:t Eskils kyrka Vägskäl i livet Torsdag 26 mars kl 18.30 Douglas León, mest känd under artistnamnet Dogge Doggelito växte upp i den mångkulturella förorten och kom tidigt i kontakt med hip hop-kulturen som blev en del av hans hjärta. Han har släppt flera album och blivit en folkkär artist, samtidigt som hans liv har bjudit på tuffa motgångar. I föreläsningen delar han med sig av livet, drömmar och hip hop.

Föräldraträffar för dig med barn i åldrarna 13-17 år. Under fyra träffar går vi igenom en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen. Start 10/3 i Vendelsö kyrka. I samarbete med Haninge kommun.

Älskade förbannade tonåring

Tisdagar kl 16-18.30 S:t Eskils kyrka
Följande datum: 4/2, 3/3, 14/4, 12/5
För dig som är ensamstående förälder. Välkommen tillsammans med ditt/dina barn en vardagskväll i månaden då vi umgås, pratar, skapar, leker och äter  middag ihop. Kvällen avslutas med en andakt i kyrkan.
Önskemål om specialkost  meddelas senast dagen
innan till: anna.gyllstedt@svenskakyrkan.se.

Enastående!

Tisdagar kl 16-18.30 S:t Eskils kyrka Följande datum: 4/2, 3/3, 14/4, 12/5 För dig som är ensamstående förälder. Välkommen tillsammans med ditt/dina barn en vardagskväll i månaden då vi umgås, pratar, skapar, leker och äter middag ihop. Kvällen avslutas med en andakt i kyrkan. Vill du veta mer, kontakta: karolina.sundbaum@svenskakyrkan.se, 08-555 670 55 eller ylva.lundgren@svenskakyrkan.se, 08-555 670 22. Önskemål om specialkost meddelas senast dagen innan till: anna.gyllstedt@svenskakyrkan.se.

Det är nu möjligt att boka tid för vigsel i de flesta av Haninges kyrkor via webben. Hittar du inte vad du söker eller har andra önskemål? Ring eller maila bokningen 08-555 670 10 eller haninge.bokning@svenskakyrkan.se

Boka vigsel via webben!

Kvinnodagen 8 mars

Söndag 8 mars firas internationella kvinnodagen i Vendelsö kyrka. Start kl 11 med högmässa. Musik och psalmer av kvinnliga tonsättare. Medverkande: Eva Abragi, Marie Lee Sylvendahl. Belinda Allgulander, flöjt. Därefter föredrag: Kvinnans väg i Svenska kyrkan - från söndagsskolefröken till biskop. Kyrkkaffe och föredrag av Lisa Tegby, präst. Vendelsö syförening visar handarbetstekniker och berättar om sin historia. Utställningar.

Som anhörig till någon som behöver mycket hjälp/ inte längre kan bo hemma, är du en värdefull person. En värdefull person som ibland kan behöva lite påfyllning eller få träffa andra med liknande erfarenheter. Välkommen att prova på musikmeditation, mandalamålning, samtala med andra och ”bara vara”. Vi avslutar med att äta middag tillsammans kl 18.00. Anmäl dig till: eva.abragi@svenskakyrkan.se, tel: 08-555 670 61. Fredag 20 mars kl 16 i Vendelsö kyrka.

För att du ska orka