Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Just nu i Haninges kyrkor

Tro på kärleken!

I Svenska kyrkan i Haninge finns alltid stöd att få. Du som medlem gör det möjligt. Men vad exakt bidrar du som medlem med? Läs mer här!

Tänkvärda torsdagar

Den 14 mars kl. 18.30 inleder vi vårens Tänkvärda torsdagar med Emil Jensen. Klicka här för att läsa mer!

Besök våra Caféer!

Svenska kyrkan i Haninge driver Café Jordbro i Jordbro kyrka och Café Vega i Vega aktivitetshus. Allt som serveras bakas och tillagas på plats. Det finns mackor, lättare luncher, fikabröd och självklart te och kaffe. Varmt välkommen!

Bilden är Ai-genererad

Lunchmusik

Musiken i centrum mitt på dagen - en källa till inspiration. Välkommen på lunchmusik med soppa och gemenskap.

Älskade förbannade tonåring

En gratis föräldrautbildning för dig som har barn i åldern 12-17 år. Föräldraträffarna utgår från boken med samma namn och syftar till att stärka relationen mellan tonåring och förälder.

Tro och liv - En mötesplats för samtal

Välkommen till samtalskvällar i S:t Eskils kyrka. Din livserfarenhet och tankar om livet är betydelsefulla. Samtidigt har församlingen lång livserfarenhet som vi tror kan berika dig. Start 14 februari.

Invigning av Utö kyrka

Välkommen på mässa och högtidlig återinvigning av Utö kyrka söndagen den 10/3 kl. 12.00. Här hittar du tiderna för kyrkbåten.

Jordbro kyrka VT24

Jordbro kyrka har slagit upp portarna igen efter en tids renovering. Klicka här för att ladda ner foldern för barn, familj och vuxenverksamheten 2024.

Dela för att hela- du är inte ensam

Stödgrupp för våldsutsatta kvinnor. Tillsammans stöttar vi varandra och får styrka att gå vidare i livet. Läs mer och anmäl dig här.

Livsstegen - 12 steg till inre hälsa

Gruppen utgår ifrån boken Livsstegen – 12 steg till inre hälsa av Olle Carlsson med rötter i tidlös andlig visdom och AA:s tolv steg. Start 4/3. Läs mer och anmäl dig här.

Månadsblad - Februari

Månadens gudstjänster, musik och träffar. Tryckta exemplar finns att hämta i våra kyrkor och lokaler. I webbkalendern på hemsidan hittar du mer utförliga beskrivningar av aktiviteterna samt detaljer om vilken präst, musiker m.m. som deltar.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktiviteter och verksamheter i Svenska kyrkan i Haninge. Registrera dig för att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
En mur med taggtråd. En fågel flyger över mörkblå himmel i bakgrunden.

Israel och Palestina

Svenska kyrkan arbetar för dialog mellan kristna, judar och muslimer. Vi arbetar för en rättvis fred mellan Israel och Palestina och ger katastrofhjälp och stöd till yrkesutbildning och hälso- och sjukvård.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Vad söker du?

Kul i kyrkan! Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora.

Ung i Haninge

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Någon att prata med

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Vill du bli volontär?

Inom Svenska kyrkan i Haninge finns flera möjligheter att engagera sig och bidra. Du kan till exempel bli kyrkvärd eller ideell medarbetare.

Gudstjänst Musik Kör

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Alla är välkomna att vara med, unga och gamla!

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Här kan du nå oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla verksamheter. Om du inte hittar den, eller det, du söker kan du alltid ringa 08-555 670 00 eller e-posta haninge.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dop Vigsel Begravning

Svenska kyrkan i Haninge finns som stöd och hjälp vid de viktiga, underbara och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför.