Stuga i Stockholms skärgård
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Haninges kyrkor från juli 2021

Äntligen får vi fira gudstjänst igen. Den 1 juni respektive den 1 och 15 juli inträdde lättnader för allmänna sammankomster. För att minimera smittspridning innebär det dock fortsatta begränsningar i våra kyrkorum - maxantal är 15-50 deltagare beroende på vilken kyrka som avses. Se här vad som gäller:

Sommar i Haninge

Välkommen att samlas i gemenskap i sommar! Här ser du vad som händer i Haninges kyrkor. Du är aldrig ensam!

Konfirmation - anmälan öppnar 9/9!

Konfirmera dig i Svenska kyrkan i Haninge 2020-2021! Ett unikt tillfälle att tillsammans med andra få dela tankar kring livet, tro, kärlek och vad det innebär att vara människa. Du lär känna nya människor och får nya vänner.

Buss till Österhaninge begravningsplats

Buss via Vendelsö, Brandbergen, Handen, Jordbro och Västerhaninge C till Österhaninge begravningsplats. Den som vill kan kliva av vid Österhaninge kyrka. Bussen är gratis. Ingen anmälan. Klicka för att ladda ner turlistan.

Sjung i kör!

En halv miljon svenskar sjunger i kör - bli en av dem! Svenska kyrkan i Haninge har flera olika körer som gärna tar emot nya körmedlemmar. Kom och upptäck glädjen i att sjunga tillsammans.

Babymassage

Välkommen att anmäla dig till babymassage! Babymassage är ett bra sätt att komma närmare sitt barn och ger tillfälle att vara tillsammans i lugn och ro. Det sker via olika typer av kärleksfull beröring som stimulerar barnets sinnen.

Ansök om stipendium

Under år 2021 kommer Österhaninge församlings Skolsamstiftelse att dela ut stipendier. Dessa kan sökas av dig som gått i grundskola inom Österhaninge församling.

Då många människor inte tar sig till kyrkan som vanligt under coronapandemin sänder många församlingar gudstjänster och andakter på webben som kan följas från hemifrån.
Daniel Jansson Brask är präst i Ludvika församling och sänder kvällandakt på församlingens Facebooksida

Digitala gudstjänster och andakter

Här hittar du de senaste digitala gudstjänsterna och andakterna.

Kyrkoval 2021 - demokrati i kyrkan

Söndag 19 september är det val i Svenska kyrkan. Förra gången, 2017, röstade en miljon medlemmar om hur Svenska kyrkan ska styras. Här får du veta mer om hur valet går till.

Ensam kvinna i kyrka

Samtal och stöd

Det är en extra tuff tid för många av oss just nu. Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.