Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.
Foto: Nadine Minner /Ikon

Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Just nu i Haninges kyrkor

Skördevesper

Söndag 8 oktober kl. 18 är koret vacker prytt i S:t Eskils kyrka. Vi tackar för livets under och Guds rika gåvor! Österhaninge kyrkokör & Mikael Fahlstedt. Krister Stenberg, präst.

Konfirmation 2023-2024

Årets konfirmandalternativ är släppta! Åk på läger till Västkusten, upplev midnattssol, segla och mycket mer. Anmälan öppnar den 9 september. Läs mer.

Alla barn i centrum-träffar

För föräldrar med barn 3-12 år. Syftet med träffarna är att stärka relationen mellan förälder och barn. Främja ditt barns självkänsla, hur föräldrar kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas.

Höstkonsert

Lördag 7:e oktober kl 15 i Dalarö kyrka. ”En sång som aldrig dör” Vi sjunger sånger från A till Ä av och med Jörgen Toresson. Alla får sjunga med! Frötunakören under ledning av Christina Wermelin Elgbro.

Kammarmusik - Bistron i Paris

söndag 8 oktober kl 18 Johanna E Martell, sopran, Mattias Nilsson, baryton och Tobias Livheim, piano.

Loppis i Vendelsö

22/10. Har du saker hemma som behöver ett nytt hem? detta är ett ypperligt tillfälle att tänka hållbart och samtidigt stötta dem som lever i utsatthet. Sista anmälningsdag 17 oktober.

SkapAnde i rörelse & bild

Kreativ dag för energi och återhämtning. Vi utforskar samspel i rörelse och skapande, dagen är kostnadsfri. Anmäl dig senast 27/10

Lunchmusik

Musiken i centrum mitt på dagen - en källa till inspiration. Välkommen på lunchmusik med soppa och gemenskap.

En grön fullsatt buss.

Kyrkbuss

Här hittar ni samtliga bussturer till Österhaninge kyrka och begravningsplats

Månadsblad - oktober

Månadens gudstjänster, musik och träffar. Tryckta exemplar finns att hämta i våra kyrkor och lokaler. I webbkalendern på hemsidan hittar du mer utförliga beskrivningar av aktiviteterna samt detaljer om vilken präst, musiker m.m. som deltar.

Retreat, kreativa dagar och pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring 29/9 och meditationstunder. Läs mer om sensommarens retreater och pilgrimsvandringar här.

Tro och liv - En mötesplats för samtal

Välkommen till samtalskvällar i S:t Eskils kyrka. Din livserfarenhet och tankar om livet är betydelsefulla. Samtidigt har församlingen lång livserfarenhet som vi tror kan berika dig. Start 27/9.

Dop

Ett dop kan vara en fest med många nära och kära. Men det kan också göras i enkelhet. Oavsett hur du vill ha dopdagen, står personen som döps i centrum. Läs mer om dop.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktiviteter och verksamheter i Svenska kyrkan i Haninge. Registrera dig för att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet.

Varning för bedragare!

Vi har fått information om att en person som uppger sig att vara från Svenska kyrkan i Haninge ringer upp privatpersoner och ber om att swisha pengar till kyrkan. Det är INTE Svenska kyrkan i Haninge utan bedragare som ligger bakom detta. Svenska kyrkan i Haninge ringer aldrig upp eller kommer på besök och ber om pengar. Den som tror sig ha blivit utsatt ombeds kontakta polisen på 114 14.

Vad händer i din kyrka?

Dalarö-Ornö-Utö församling

Här hittar du allt som händer i Dalarö kyrka, Ornö kyrka och Utö kyrka.

Västerhaninge-Muskö församling

Här hittar du allt som händer i Västerhaninge kyrka, Tungelsta kyrka och Muskö kyrka.

Österhaninge församling

Här hittar du allt som händer i Jordbro kyrka, Vallakyrkan (Kryckan), Vendelsö kyrka, S:t Eskils kyrka och Österhaninge kyrka.

Vad söker du?

Kul i kyrkan! Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora.

Ung i Haninge

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Någon att prata med

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Vill du bli volontär?

Inom Svenska kyrkan i Haninge finns flera möjligheter att engagera sig och bidra. Du kan till exempel bli kyrkvärd eller hjälpa till som volontär - med punktinsatser eller löpande volontärhjälp.

Gudstjänst Musik Kör

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Alla är välkomna att vara med, unga och gamla!

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Här kan du nå oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla verksamheter. Om du inte hittar den, eller det, du söker kan du alltid ringa 08-555 670 00 eller e-posta haninge.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dop Vigsel Begravning

Svenska kyrkan i Haninge finns som stöd och hjälp vid de viktiga, underbara och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför.