Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Äntligen får vi fira gudstjänst igen. Från den första juni sker lättnader för allmänna sammankomster. För att minimera smittspridning innebär det dock fortsatta begränsningar i våra kyrkorum - maxantal är 15-50 deltagare beroende på vilken kyrka som avses. Se här vad som gäller:

Haninges kyrkor från 1 juni 2021

Välkommen till sommarcafé med musik! Vi träffas utanför Jordbro kyrka, vid dåligt väder är vi inne i församlingssalen. Fika 10 kronor betalas via Swish. Tisdagar kl 10-12, 15 juni-6 juli.

Sommarcafé i Jordbro

Välkommen till Västerhaninge kyrka i sommar! Kyrkan är öppen och på kyrkbacken serveras gott fika till självkostnadspris. Var med på andakt/gudstjänst, tornuppstigning eller utelek för barnen (onsdagar). Datum: 28 juni-5 augusti kl 12-15.

Sommarcafé i Västerhaninge

Sommarkvällsmusiken är tillbaka! I sommar bjuds det på mycket vacker musik i Dalarö​ kyrka, Västerhaninge kyrka​ och Österhaninge kyrka. Begränsat antal platser utifrån gällande restriktioner och först till kvarn gäller. Varmt välkomna!

Sommarkvällsmusik

När vi inte kan ses som vanligt i olika barngrupper så gör vi vad vi kan för att ändå få mötas - nu laddar vi för massor av utomhuskul. Här hittar du veckans program. Hoppas vi ses!

Utomhuskul för barn och föräldrar!

Under år 2021 kommer Österhaninge församlings Skolsamstiftelse att dela ut stipendier. Dessa kan sökas av dig som gått i grundskola inom Österhaninge församling.

Ansök om stipendium

Då många människor inte tar sig till kyrkan som vanligt under coronapandemin sänder många församlingar gudstjänster och andakter på webben som kan följas från hemifrån.
Daniel Jansson Brask är präst i Ludvika församling och sänder kvällandakt på församlingens Facebooksida

Digitala gudstjänster och andakter

För närvarande är gudstjänsterna och andakterna digitala - ett sätt att få fira tillsammans trots att vi inte kan mötas i kyrkorna.

Söndag 19 september är det val i Svenska kyrkan. Förra gången, 2017, röstade en miljon medlemmar om hur Svenska kyrkan ska styras. Här får du veta mer om hur valet går till.

Kyrkoval 2021 - demokrati i kyrkan

Ensam kvinna i kyrka

Samtal och stöd

Det är en extra tuff tid för många av oss just nu. Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.