Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Digital Öppna rum-föreläsning med Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi, forskare och författare. Med utgångspunkt i sin aktuella bok När själen går i exil frågar han sig vad som händer med oss människor när tempot skruvas upp och vilka existentiella resurser vi kan använda oss av.

Föreläsning: När själen går i exil

Haninges kyrkor är öppna för dig som vill komma och tända ett ljus, be en bön och reflektera en stund i lugn och ro. Kyrkan står för trygghet och stabilitet även i orostider och därför håller vi kyrkorna öppna men med hänsyn till gällande restriktioner.

Din kyrka är öppen

För närvarande är gudstjänsterna och andakterna digitala - ett sätt att få fira tillsammans trots att vi inte kan mötas i kyrkorna. Du hittar bl.a. hela påskens digitala program här.

Digitala gudstjänster och andakter

När vi inte kan ses som vanligt i olika barngrupper så gör vi vad vi kan för att ändå få mötas - nu laddar vi för massor av utomhuskul. Här hittar du veckans program. Hoppas vi ses!

Utomhuskul för barn och föräldrar!

Ensam kvinna i kyrka

Samtal och stöd

Det är en extra tuff tid för många av oss just nu. Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Vårens öppna rum har temat "ensamhet och hopp" och vi möts till största delen digitalt. Tre digitala föreläsningar, en digital workshop och förhoppningsvis kan vi mötas "på riktigt" till en härlig dag med skapande, rörelse och måleri fram i juni. Här är vårens program!

Öppna rum

Samtal och promenad

Onsdagar kl. 13.30-15.30, samling vid S:t Eskils kyrka, följande datum: 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 16/6. Den grupp som tidigare hette Samtal och skapande ställer om till Samtal och promenad med fikastund för att förhindra smittspridning. Max 6 personer per tillfälle. Anmälan till maria.bryntse@svenskakyrkan.se. Kontakt: Maria Bryntse 08-500 658 63 I vanliga fall erbjuds samtal och enklare skapande inomhus. Vi återgår till detta så fort det är möjligt.

Vad innebär regeringsbeslut och myndighetsrekommendationer för dig som brukar besöka gudstjänster, verksamheter eller har en bokning i Haninges kyrkor?

Haninges kyrkor i Corona-tid

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Förra gången, 2017, röstade en miljon medlemmar om hur Svenska kyrkan ska styras. Här får du veta hur du gör för att ställa upp och hur valet går till.

Kyrkoval 2021 - demokrati i kyrkan