Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Just nu i Haninges kyrkor

Julmarknad

Den 11:e december anordnas en klassisk julmarknad utanför samt i församlingshemmet vid Österhaninge kyrka. Det bjuds dessutom på ett Luciatåg samt en vacker julkonsert i kyrkan. Åk med i kyrkbussen om du inte har tillgång till bil.

Julkonsert

Lördag 10 december kl 18 i Österhaninge kyrka. med uppläsning: ”Fredrika Bremer”; ÖH, Johanna Martell, sång, Gaianeh Pilossian, violin, Anna Dahlberg, recitation, Mikael Fahlstedt, orgel o piano.

Julavslutningar i barnverksamheten

Kom och var med på julavslutningarna i barnverksamheten! Tillsammans firar vi in julen med julsånger i kyrkan och efterföljande julfika.

Luciatåg med Hallelujakören och Änglakören

Tisdan 13 december kl 19 i Västerhaninge kyrka. Under ledning av Johanna E Martell och Michael Weiter.

School's out

21/12 i Tungelsta. Kom och fira/dansa in jullovet i Tungelsta! En eftermiddag för hela familjen. Pa Modou från Panetoz är konferencier hela dagen och Freezone Haninge uppträder.

kyrkbuss till Österhaninge kyrka

Den 10/12 samt 11/12 startar kyrkbussen från Vendelsö. Turen går mot Österhaninge kyrka där det väntar julkonserter, julmarknad samt lucia tåg. Samåk och gör en god gärning för klimatet på samma gång.

Varmt välkommen till din kyrka i jul.

Klicka för att ta del av hela programmet.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktiviteter och verksamheter i Svenska kyrkan i Haninge. Registrera dig för att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet.

Vad händer i din kyrka?

Dalarö-Ornö-Utö församling

Här hittar du allt som händer i Dalarö kyrka, Ornö kyrka och Utö kyrka.

Västerhaninge-Muskö församling

Här hittar du allt som händer i Västerhaninge kyrka, Tungelsta kyrka och Muskö kyrka.

Österhaninge församling

Här hittar du allt som händer i Jordbro kyrka, Vallakyrkan (Kryckan), Vendelsö kyrka, S:t Eskils kyrka och Österhaninge kyrka.

Vad söker du?

Kul i kyrkan! Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora.

Här får du vara dig själv

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Någon att prata med

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Vill du bli volontär?

Inom Svenska kyrkan i Haninge finns flera möjligheter att engagera sig och bidra. Du kan till exempel bli kyrkvärd eller hjälpa till som volontär - med punktinsatser eller löpande volontärhjälp.

Gudstjänst Musik Kör

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Alla är välkomna att vara med, unga och gamla!

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Här kan du nå oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla verksamheter. Om du inte hittar den, eller det, du söker kan du alltid ringa 08-555 670 00 eller e-posta haninge.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dop Vigsel Begravning

Svenska kyrkan i Haninge finns som stöd och hjälp vid de viktiga, underbara och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför.