Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon:+46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

"Din kropp är ett tempel" - en dag när kroppen och själen får tid att mötas. Välkommen till Vendelsö kyrka lördag 5 oktober kl 10-17.

Retreat i Vendelsö

När kropp och själ får tid att mötas - ta en paus i vardagen och var med på någon av höstens två miniretreater i Västerhaninge kyrka och församlingshem 24/10 eller 21/11 kl 16-18.

Miniretreat i Västerhaninge

Lördag 9/11 kl 9-17 i Jordbro kyrka

En dag i stillhet

Lördag 9/11 kl 9-17 i Jordbro kyrka I kyrkans öppna rum får vi vara tillsammans i tystnad, med meditation och musik. Möjlighet till massage - bokas vid anmälan. Ledare: Eija Alpimaa Magnusson och Janine Wenzel. Kostnad: Det kostar inget att delta men du betalar 300 kr för massage. Anmälan senast 30/10 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Välkommen till höstens föreläsningar i Öppna rum på temat "När livet vänder!". Du kan också delta i en dag i stillhet, samtalsgrupp om kristen tro, skrivarverkstad, meditationer, pilgrimsvandringar, workshop eller en kreativ dag.

Öppna rum

Den 13 oktober har du möjlighet att vara med

Kallelse till nomineringsmöte

Den 13 oktober har du möjlighet att vara med och påverka val av representanter till de lokala församlingsråden. Nomineringsmötena kommer att hållas direkt efter tacksägelsedagens gudstjänst den 13 okt i S:t Eskils kyrka, Västerhaninge kyrka och Dalarö kyrka. Mötena är öppna för alla röstberättigade medlemmar i den aktuella församlingen över 16 år. Alla medlemmar är nomineringsbara. Mandatperioden denna gång är två år, fram till nästa kyrkoval. Kyrkofullmäktige tar beslut om församligsråden 6 november.

Varmt välkommen till Vendelsös populära kyrkpub.
Fredag 27/9 underhållning av trubaduren Bernt Törnblom.
Mycket Bellman och allsång utlovas. Barnpassning finns.
Kl 19 i Vendelsö kyrka

Kyrkpub

Varmt välkommen till Vendelsös populära kyrkpub. Fredag 27/9 underhållning av trubaduren Bernt Törnblom. Mycket Bellman och allsång utlovas. Barnpassning finns. Kl 19 i Vendelsö kyrka