Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Just nu i Haninges kyrkor

Dagkollo i sommar

Sommarpyssel, lek, utflykter och mycket mer - i Västerhaninge och Handen. Kollot är för barn födda 2010-2012 och 2013-2015 som vill träffa nya vänner och ha roliga dagar tillsammans med oss! Sista anmälningsdag är den 31/5.

Ett kyrkfönster reflekteras i dopfuntens vatten.

Dopinformation

29/5. Har du frågor eller funderingar kring dop? Välkommen till S:t Eskils kyrka för dopinformation tillsammans med präster och musiker.

Världsmiljödagen

5/6 kl 11-15. Fira världsmiljödagen i Österhaninge kyrka! Hållbarhetsgudstjänst, loppis, aktiviteter för barn, korvgrillning och mycket mer. Vill du sälja saker på vår loppis? Anmäl dig här.

Ukraina - Så kan du hjälpa till

Svenska kyrkan samarbetar internationellt i stödnätverk samt lokalt med Haninge kommun för att samordna volontärer. Bli volontär på Haninge kommuns evakueringsboende för flyktingar? Bidra ekonomiskt? Bidra med kläder eller saker? Be för fred i öppen kyrka? Här finns all information.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktiviteter och verksamheter i Svenska kyrkan i Haninge. Registrera dig för att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet.

Gospelkonsert

28/5 kl 18. Välkommen på gospelkonsert i S:t Eskils kyrka! Haninge Gospel under ledning av Emma Berisson och Jonas Walve.

Vad händer i din kyrka?

Dalarö-Ornö-Utö församling

Här hittar du allt som händer i Dalarö kyrka, Ornö kyrka och Utö kyrka.

Västerhaninge-Muskö församling

Här hittar du allt som händer i Västerhaninge kyrka, Tungelsta kyrka och Muskö kyrka.

Österhaninge församling

Här hittar du allt som händer i Jordbro kyrka, Vallakyrkan (Kryckan), Vendelsö kyrka, S:t Eskils kyrka och Österhaninge kyrka.

Vad söker du?

Kul i kyrkan! Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora.

Här får du vara dig själv

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Någon att prata med

Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Vill du bli volontär?

Inom Svenska kyrkan i Haninge finns flera möjligheter att engagera sig och bidra. Du kan till exempel bli kyrkvärd eller hjälpa till som volontär - med punktinsatser eller löpande volontärhjälp.

Gudstjänst Musik Kör

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Alla är välkomna att vara med, unga och gamla!

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Här kan du nå oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla verksamheter. Om du inte hittar den, eller det, du söker kan du alltid ringa 08-555 670 00 eller e-posta haninge.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dop Vigsel Begravning

Svenska kyrkan i Haninge finns som stöd och hjälp vid de viktiga, underbara och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför.