Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Varje måndag kl 10-10.30 i vår med start 1 mars ses vi för en digital sångstund via Zoom. Kom och var med tillsammans med ditt barn!

Digital sångstund

När vi inte kan ses som vanligt i olika barngrupper så gör vi vad vi kan för att ändå få mötas - nu laddar vi för massor av utomhuskul. Här hittar du veckans program. Hoppas vi ses!

Utomhuskul för barn och föräldrar!

För närvarande är gudstjänsterna och andakterna digitala - ett sätt att få fira tillsammans trots att vi inte kan mötas i kyrkorna. Du hittar alla inspelningar här.

Digitala gudstjänster och andakter

Haninges kyrkor är öppna för dig som vill komma och tända ett ljus, be en bön eller bara reflektera en stund i lugn och ro. Kyrkan står för trygghet och stabilitet även i orostider och därför håller vi kyrkorna öppna men med hänsyn till gällande restriktioner.

Din kyrka är öppen

Barn och föräldrar samlas i Köpings kyrka där de sjunger och dansar tillsammans. Efter det ber de en bön, tänder ljus och sist fikar tillsammans.

Alla barn i centrum-träffar

För föräldrar med barn 3-12 år. Syftet med träffarna är att stärka relationen mellan förälder och barn. Under fyra träffar med olika teman ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur du som förälder kan främja ditt barns självkänsla, hur föräldrar kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas.

Vad innebär regeringsbeslut och myndighetsrekommendationer för dig som brukar besöka gudstjänster, verksamheter eller har en bokning i Haninges kyrkor?

Haninges kyrkor i Corona-tid

Torsdagar kl 9.30 med start 28 januari. Välkommen att promenera tillsammans och samtala. Vi utgår från Vendelsö kyrka, samling vid klockstapeln, och går en runda på ca 2.5 km. Du måste kunna gå i vanligt promenadtempo och vi går på ojämnt underlag. Anmälan till: eva.abragi@svenskakyrkan.se eller tel: 08-555 670 61. Max 8 deltagare. Välkommen!

Promenadprat

Ensam kvinna i kyrka

Samtal och stöd

Det är en extra tuff tid för många av oss just nu. Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Onsdagar kl 13.30-15.30 i S:t Eskils kyrka, följande datum:
27/1, 10/2, 24/2, 10/3, 24/3, 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 16/6.
För att förhindra smittspridning ställer vi om till  samtalspromenader med fikastund. Max 6 personer per tillfälle. Anmälan till maria.bryntse@svenskakyrkan.se. Kontakt: Maria Bryntse 08-500 658 63, Helen Cosini 08-555 670 69.

Samtal och skapande

Onsdagar kl 13.30-15.30 i S:t Eskils kyrka, följande datum: 27/1, 10/2, 24/2, 10/3, 24/3, 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 16/6. För att förhindra smittspridning ställer vi om till samtalspromenader med fikastund. Max 6 personer per tillfälle. Anmälan till maria.bryntse@svenskakyrkan.se. Kontakt: Maria Bryntse 08-500 658 63, Helen Cosini 08-555 670 69. I vanliga fall erbjuds samtal och enklare skapande inomhus. Vi återgår till detta så fort det är möjligt.

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Förra gången, 2017, röstade en miljon medlemmar om hur Svenska kyrkan ska styras. Här får du veta hur du gör för att ställa upp och hur valet går till.

Kyrkoval 2021 - demokrati i kyrkan