Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Haninges kyrkor är öppna för dig som vill komma och tända ett ljus, be en bön och reflektera en stund i lugn och ro. Kyrkan står för trygghet och stabilitet även i orostider och därför håller vi kyrkorna öppna men med hänsyn till gällande restriktioner.

Din kyrka är öppen

Då många människor inte tar sig till kyrkan som vanligt under coronapandemin sänder många församlingar gudstjänster och andakter på webben som kan följas från hemifrån.
Daniel Jansson Brask är präst i Ludvika församling och sänder kvällandakt på församlingens Facebooksida

Digitala gudstjänster och andakter

För närvarande är gudstjänsterna och andakterna digitala - ett sätt att få fira tillsammans trots att vi inte kan mötas i kyrkorna.

När vi inte kan ses som vanligt i olika barngrupper så gör vi vad vi kan för att ändå få mötas - nu laddar vi för massor av utomhuskul. Här hittar du veckans program. Hoppas vi ses!

Utomhuskul för barn och föräldrar!

Dagkollo för barn 7-12 år

Sommarpyssel, lek, utflykter och mycket mer - i Jordbro, Handen eller Västerhaninge. Kollot är för barn 7-12 år som vill träffa nya vänner och ha roliga dagar tillsammans med oss! Sista anmälningsdag är den 31/5.

Ensam kvinna i kyrka

Samtal och stöd

Det är en extra tuff tid för många av oss just nu. Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Söndag 13 juni kl 10-17.30 i Österhaninge kyrka och församlingshem. Vi tillbringar en kreativ och spännande dag tillsammans för påfyllnad, energi och återhämtning. På ett lekfullt och tillåtande sätt utforskar vi våra möjligheter till samspel i rörelse och skapande. Inga förkunskaper krävs. Klä dig både för rörelse och för att kunna skapa. Ledare: Annika Wällstedt, leg sjukgymnast, dans- och rörelseterapeut, Maria Bryntse, hantverkspedagog. Ingen kostnad. Begränsat antal deltagare. Anmälan senast 31/5 till maria.bryntse@svenskakyrkan.se

Kreativ dag: SkapAnde i rörelse och bild

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Förra gången, 2017, röstade en miljon medlemmar om hur Svenska kyrkan ska styras. Här får du veta hur du gör för att ställa upp och hur valet går till.

Kyrkoval 2021 - demokrati i kyrkan