Svenska kyrkan i Haninge

Välkommen till en gemensam mötesplats och kraftkälla i Haninge. Församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge är ett gemensamt pastorat, Svenska kyrkan i Haninge.

Just nu i Haninges kyrkor

Tro på framtiden!

Vi tror på framtiden och du som medlem gör det möjligt. Men vad exakt bidrar du som medlem med? Läs mer här!

Öppen kyrka i sommar

Välkommen att titta in i någon av våra sommaröppna kyrkor – tänd ett ljus och möt stillheten, lyssna på en konsert eller delta i en gudstjänst.

Välkommen i sommar!

Se vad som händer i din kyrka. Ladda ner sommarfoldern 2024 här!

Kyrkorna på Pride

Kyrkorna på Pride är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Svenska kyrkans unga, Equmeniakyrkan, Equmenia, EKHO, Sensus och Bilda i Stockholmsområdet och erbjuder ett omfattande program under Stockholm Pride.

11-kaffe

Fika under högsommaren med Carina Nilsson, präst.

Brunch unga vuxna (20-30år)

I slutet av sommaren drar vi igång lördags-brunch på olika platser runt om i Haninge. Anmäl dig redan nu!

Sångmeditation

Välkommen till en kurs i meditativ sång och medveten närvaro. Kursen är kostnadsfri. Inga förkunskaper krävs. Anmäl dig senast 19/9.

Stilla dag i vandring med Frälsarkransen

En vandringsmeditation i natursköna Österhaninge med livets pärlor och rastplatser. Anmäl dig senast 6/9.

Sommarmusik 2024

Våra talangfulla musiker bjuder in till ett flertal konserter med allt från folksång i sommarkvällen till nordiska visor. Varmt välkommen.

Ansök om stipendium

Här kan du söka stipendium för vidareutbildning. Stipendierna delas ut av Österhaninge församlings skolsamstiftelse. Läs mer och ansök senast den 15 augusti.

Jourhavande präst

Brottas du med ångest, ensamhet eller självmordstankar och behöver någon att prata med?

ABC Tonår

Är du tonårsförälder och vill vara med i en föräldragrupp? Syftet med ABC tonår är att stärka relationen mellan förälder och barn och bidra till att tonåringen mår bra. Gruppträffen är kostnadsfri.

Besök våra Caféer!

Svenska kyrkan i Haninge driver Café Jordbro i Jordbro kyrka och Café Vega i Vega aktivitetshus. Allt som serveras bakas och tillagas på plats. Det finns mackor, lättare luncher, fikabröd och självklart te och kaffe. Varmt välkommen!

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktiviteter och verksamheter i Svenska kyrkan i Haninge. Registrera dig för att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet som skickas ut två gånger i månaden.

Buss till sommarkvällsmusiken

Här hittar ni samtliga bussturer till Österhaninge kyrka och begravningsplats i sommar

Information om personuppgiftsincident

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet i november 2023.

Vad söker du?

Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora. Vi har även föräldrastödsgrupper.

Ung i Haninge

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Någon att prata med

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Vill du bli volontär?

Inom Svenska kyrkan i Haninge finns flera möjligheter att engagera sig och bidra. Du kan till exempel bli kyrkvärd eller ideell medarbetare.

Gudstjänst Musik Kör

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Alla är välkomna att vara med, unga och gamla!

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Här kan du nå oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla verksamheter. Om du inte hittar den, eller det, du söker kan du alltid ringa 08-555 670 00 eller e-posta haninge.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dop Vigsel Begravning

Svenska kyrkan i Haninge finns som stöd och hjälp vid de viktiga, underbara och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför.