Samtal och Stöd

Välkommen till en plats där alla kan växa, mötas i kärlek, varsamhet och finna ett utrymme där själen får ro.

Kyrkorummet erbjuder en stilla oas. En plats att stanna upp mitt i din vardag och stress – i din jakt efter livet.  Eller är det livet som jagar dig? Ger du dig själv tid att känna efter och samla tankarna. Vad är egentligen viktigast i ditt liv? Vad innebär det att vara människa? Vart är du på väg? Ta vara på ditt liv för nu är din stund på jorden.

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I Svenska kyrkan i Haninge kan du boka tid för enskilt samtal. Ingen fundering är för stor eller för liten – du väljer vad du behöver prata om.

Samtalsstöd

I Svenska kyrkan i Haninge har vi samtalsgrupper för dig som har mist en anhörig eller vän. Tillsammans hjälps vi åt att sätta ord på och bearbeta sorgen.

Samtalsgrupper för sörjande

Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Samtalstöd under pandemin

I Svenska kyrkan i Haninge kan du möta någon som lyssnar. Under Corona-pandemin har vi utökat möjligheterna till samtal. Tveka inte att höra av dig vad det än gäller, det kan kännas lättare bara av att få dela med sig av sina tankar.

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötsplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Mötesplatser

Sjukhuskyrkan Sahlgrenska. Diakon Elisabeth Svenning Johnsson i arbete.

Bild till kyrkovalskampanj-17

Kyrkans sjukhusteam

Ett team av präster och diakoner i Svenska kyrkan som finns tillgängliga för patienter, anhöriga och personal.

Kyrkans familjerådgivning är en plats där ni/du får samtala med en familjerådgivare om det som känns svårt i relationen. Samtalen syftar till att öka förståelsen för att finna vägar till förändring. Vi erbjuder även samtal för enskilda samt för unga 18-26 år.

Kyrkans familjerådgivning

Vi har samlat tankar och tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.

Första hjälpen vid sorg