Samtal och stöd

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Behöver du prata?

Våra präster och diakoner har tystnadsplikt. Söker du en samtalskontakt, se vidare under Samtalslinjen.

Svenska kyrkan - Jourhavande präst

Alla dagar kl 21-06, tel: 112. 
Om du inte vill ringa, går det även att nå jourhavande präst via chatt (sön-tors kl 21-06) eller att skriva ett digitalt brev. Här når du Jourhavande präst.

Palveleva puhelin/Svenska kyrkans finska telefonjour

Joka ilta/Varje kväll 21-06
Puh./Tel: 020-26 25 00

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS erbjuder kris- och stödsamtal för alla, via
SOS-telefonen 0771-800 650
(vardagar 13-21 och helgdagar 16-21, varje dag året om)
Regnbågslinjen 0770-55 00 10
(tisdagar och torsdagar kl.18-21) och på nätet via SOS-brevlådan.
Nätvandrarchatten (för dig mellan 12 och 25 år, öppet måndag, torsdag och söndag kl.19-22) . Kyrkan SOS

 

Mellan himmel och jord

Till dig som vill träffa andra som är precis som dem är. Vi ses varannan torsdag, pratar, lyssnar, fikar, inga förpliktelser, bara ren och skär umgängesmagi. Vi ses!

Livsstegen - 12 steg till inre hälsa

Gruppen utgår ifrån boken Livsstegen – 12 steg till inre hälsa av Olle Carlsson med rötter i tidlös andlig visdom och AA:s tolv steg. Start 4/3. Läs mer och anmäl dig här.

Kyrkans familjerådgivning

Kyrkans familjerådgivning är en plats där ni/du får samtala med en familjerådgivare om det som känns svårt i relationen. Samtalen syftar till att öka förståelsen för att finna vägar till förändring. Vi erbjuder även samtal för enskilda samt för unga 18-26 år.

Dela för att hela- du är inte ensam

Stödgrupp för våldsutsatta kvinnor. Tillsammans stöttar vi varandra och får styrka att gå vidare i livet. Läs mer och anmäl dig här.

HANBA-grupper

HANBA är gruppverksamhet för barn och tonåringar som lever i familjer med olika typer av svårigheter så som separation, psykisk ohälsa och/eller missbruksproblematik. Målet med verksamheten är att den som deltar ska få kraft, mod, kunskap och ökad självkänsla.

Kryckan Vallakyrkan

Kryckan är en öppen mötesplats för människor i hemlöshet, missbruk eller annan utsatthet.

Bidrag och fonder

Här finns hjälp för dig som är i behov av ekonomiskt stöd. I kort och gott betyder detta att det finns möjlighet att söka medel från olika stiftelser. Personal finns på plats för dig som behöver hjälp med din ansökan.

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Stöd i sorgen

När vi förlorar en anhörig eller vän som står oss nära förändras livet. Familj, släktingar och vänner kan vara ett fint stöd i sorgen, men ibland är det skönt att prata med någon utomstående.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Samtalslinjen

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I Svenska kyrkan i Haninge kan du boka tid för enskilt samtal. Ingen fundering är för stor eller för liten – du väljer vad du behöver prata om.

Första hjälpen vid sorg

Vi har samlat tankar och tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.

Kyrkans sjukhusteam

Ett team av präster och diakoner i Svenska kyrkan som finns tillgängliga för patienter, anhöriga och personal.