Ensam kvinna i kyrka

Samtal och stöd

Det är en extra tuff tid för många av oss just nu. Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Samtalsgrupp för sörjande

Har du nyligen förlorat en närstående? Att få möta andra och tala om det svåra är något som många upplever som en hjälp i sorgen. Vi startar därför regelbundet nya samtalsgrupper för sörjande.

Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Samtalstöd under pandemin

I Svenska kyrkan i Haninge kan du möta någon som lyssnar. Under Corona-pandemin har vi utökat möjligheterna till samtal. Tveka inte att höra av dig vad det än gäller, det kan kännas lättare bara av att få dela med sig av sina tankar.

Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Diakonimottagning

Fr om 18 januari finns möjlighet att besöka den öppna diakonimottagningen i Diakonins hus/ Jordbro kyrka på måndagar mellan kl 13.30-15.30.

Samtalsstöd

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I Svenska kyrkan i Haninge kan du boka tid för enskilt samtal. Ingen fundering är för stor eller för liten – du väljer vad du behöver prata om.

Kyrkans familjerådgivning

Kyrkans familjerådgivning är en plats där ni/du får samtala med en familjerådgivare om det som känns svårt i relationen. Samtalen syftar till att öka förståelsen för att finna vägar till förändring. Vi erbjuder även samtal för enskilda samt för unga 18-26 år.

Första hjälpen vid sorg

Vi har samlat tankar och tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.

Sjukhuskyrkan Sahlgrenska. Diakon Elisabeth Svenning Johnsson i arbete.

Bild till kyrkovalskampanj-17

Kyrkans sjukhusteam

Ett team av präster och diakoner i Svenska kyrkan som finns tillgängliga för patienter, anhöriga och personal.