Samtal och stöd

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Behöver du prata?

Våra präster och diakoner har tystnadsplikt. Söker du en samtalskontakt, se vidare under Samtalslinjen.

Svenska kyrkan i Haninge - präst eller diakon

Alla vardagar 9-16, tel. direkt: 08-555 670 99.

Svenska kyrkan - Jourhavande präst

Alla dagar kl 17-08, tel: 112.
Om du inte vill ringa, går det även att nå jourhavande präst via chatt (sön-tors kl 21-06) eller att skriva ett digitalt brev. Här når du Jourhavande präst.

Palveleva puhelin/Svenska kyrkans finska telefonjour

Joka ilta/Varje kväll 21-06
Puh./Tel: 020-26 25 00

Kyrkans familjerådgivning

Kyrkans familjerådgivning är en plats där ni/du får samtala med en familjerådgivare om det som känns svårt i relationen. Samtalen syftar till att öka förståelsen för att finna vägar till förändring. Vi erbjuder även samtal för enskilda samt för unga 18-26 år.

Samtalsgrupp kring inre välmående

Vi ses vid fem tillfällen och samtalar kring balans, tillit, hoppfullhet, harmoni och sammanhang.

Kryckan Vallakyrkan

Kryckan är en öppen mötesplats för människor i hemlöshet, missbruk eller annan utsatthet.

Två män sitter och samtalar över en kopp kaffe.

Samhällshjälp

Måndagar kl 13.30-15.30 i Allaktivitetshuset i Jordbro. Under öppettiderna erbjuds korta möten där du kan få hjälp med enklare frågor, som till exempel stöd att fylla i fondansökningar, med myndighetskontakter eller stödsamtal.

Bidrag och fonder

Här finns hjälp för dig som är i behov av ekonomiskt stöd. I kort och gott betyder detta att det finns möjlighet att söka medel från olika stiftelser. Personal finns på plats för dig som behöver hjälp med din ansökan.

Stöd i sorgen finns

När vi förlorar en anhörig eller vän som står oss nära förändras livet. Familj, släktingar och vänner kan vara ett fint stöd i sorgen, men ibland är det skönt att prata med någon utomstående.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Samtalslinjen

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I Svenska kyrkan i Haninge kan du boka tid för enskilt samtal. Ingen fundering är för stor eller för liten – du väljer vad du behöver prata om.

Första hjälpen vid sorg

Vi har samlat tankar och tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.

Kyrkans sjukhusteam

Ett team av präster och diakoner i Svenska kyrkan som finns tillgängliga för patienter, anhöriga och personal.

Dela för att hela- du är inte ensam

Stödgrupp för våldsutsatta kvinnor. Tillsammans stöttar vi varandra och får styrka att gå vidare i livet.