Samtal och stöd

Om du känner dig ensam, om det blir jobbigt - prata med någon! Svenska kyrkan erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Behöver du prata?

Vi finns här för dig dygnet runt. Våra präster har tystnadsplikt och det du säger stannar mellan er. Söker du en längre samtalskontakt, se vidare under Samtalstöd.

Svenska kyrkan i Haninge - präst eller diakon

Alla vardagar 8-17, tel. direkt: 08-555 670 99.

Svenska kyrkan - Jourhavande präst

Alla dagar kl 17-08, tel: 112.
Om du inte vill ringa, går det även att nå jourhavande präst via chatt (sön-tors kl 21-24) eller att skriva ett digitalt brev. Här når du Jourhavande präst.

Palveleva puhelin/Svenska kyrkans finska telefonjour

Joka ilta/Varje kväll 21-24
Puh./Tel: 020-26 25 00

Dela för att hela

Dela för att hela är en stödgrupp för dig som är eller har varit utsatt för fysiskt eller psykiskt våld i en nära relation. Här får du träffa kvinnor i liknande situation och få stöd att komma vidare i livet. Ett samarbete mellan Haninge kvinnojour och Svenska kyrkan i Haninge. Anmäl ditt intresse till Ylva Lundgren via e-post: ylva.lundgren@svenskakyrkan.se eller tel: 08-555 670 50. Varannan tisdag med start 12/10, kl 13.30-15.30. Haninge kvinnojour, Runstensvägen 11, Handen.

Första hjälpen vid sorg

Vi har samlat tankar och tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer. Sorg kan inte botas, men genom att dela den kan sorgen göras mer uthärdlig.

Sjukhuskyrkan Sahlgrenska. Diakon Elisabeth Svenning Johnsson i arbete.

Bild till kyrkovalskampanj-17

Kyrkans sjukhusteam

Ett team av präster och diakoner i Svenska kyrkan som finns tillgängliga för patienter, anhöriga och personal.